reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kasik, tak myślałam że wytłumaczenia nie będzie... ciekawe co ja jutro usłyszę
Gizas i ja skorzystam z listy. Jutro jeszcze przejrzę i zrobię zamówienia
Esiek pęchole jeszcze dadzą czadu ;-)
Ewis szkoda że nie zostało Ci więcej zarodeczków, no ale w razie jak będziesz chciała rodzeństwo dla kruszynki którą masz, to może trafi się cudzik ;-) Trzymam kciuki za zarodeczek &&&&&&
Kaatik i za Twój zarodeczek trzymam kciuki &&&&&&&&
Lawendowy ja też nie wiem o czym piszesz ;-) ale ciesze się, że wszystko jest OK
Genna dużo zdrówka!!!

reklama
Smerfeta, ja też jeszcze nie tak dawno temu, nie miałam pojęcia i nie wiedziałam, co z czym się je.
Ale to tak jest, że na każdym etapie wdrażasz się w temat :-)
To jest tak samo, jak przed IVF żadna z nas nie wiedziała nic o blastocystach, oocytach, stymulacji, punkcji, transferze i tym podobnych rzeczach :-)
Już niedługo i Ty będziesz sprawdzała przezierność karkową i kość nosową u swojego maleństwa :tak:

Hej!
A teraz moja relacja z wizyty. Plemnik dostał się do komórki jednak nie doszło do żadnego podziału :-( oczywiście nie wiadomo dlaczego, bo u różnych par różnie wychodzi. Dr nie spodziewał się u nas takiej sytuacji. Na razie nie robimy dodatkowych badań tylko spróbujemy ponownie, tym razem krótkim protokołem na Gonalu. Jak najbardziej mogę brać DHEA i quenzyn ale o dawkach lekarz nie mówił więc zamówie to co polecacie.

Tak jak Ty Kasik nie chce od razu zaczynać bo wszystko wypadnie w porze świątecznej. Po @ mam przyjść na kontrol i przerwa.

A teraz czas na kino, może dziwna pora ale mamy po drodze ;-)

Dziewczyny,w temacie "Beparent" - kiedyś też chciałam zakupić ale doszłam do wniosku że przy długoterminowym stosowaniu (przyjmując również inne leki/suplementy które też kosztują) można zbankrutować :baffled:
W jego składzie poza składnikami dostępnymi w wielu innych dobrych preparatach witaminowych dla kobiet w ciąży jest dodatkowo chyba tylko L-arginina :confused:. Ja ten preparat zastąpiłam innym który ma w składzie witaminy, kwasy omega (w tym DHA) a L-argininę kupuję osobno w postaci preparatu Medargin który ma dużą dawkę L-argininy.

Pozdrawiam Was weekendowo :-)

Infinity to jaki preparat stosujesz ?

Zakupiłam Q10 swansona i łykam 3x po 30mg. Bedę go stosowała do punkcji, bo wyczytałam , żeby nie stosowac w ciąży.

Dziewczyny zyczę udanego weekendu! Dla mnie niestety pracujący, ale co tam :) Od wtorku idę na L4 bo środa, czwartek spodziewam się punkcji - w poniedzialek mam drugi monit.Dziś już bolą mnie jajniki i to dość mocno także pewnie coś rośnie dalej :)

Dziewczyny jak wygląda sam dzien punkcji - wpierw jest pobranie komórek czy wpierw M. oddaje nasienie ????

Co do preparatów to się nie wypowiem bo ja nie biorę nic poza kwasem foliowym, jakoś wierzę w to, że jak się w miarę normalnie je wszystko to organizam zsyntetyzuje i że to nie w tym rzecz. CHoć pewnie pomóc by nie zaszkodziło, ale mi już chyba wiary brak ...

Smerfeta
- dobrze, że już stajecie do walki, dzielni jesteście !

hej
byłam dzisiaj u Doktorka:)
wszytsko wygląda ok, jak wkleiłam w sygnaturę gonapeptyl zaczynam od 11-11-2013 i start stymulacji 28-11-2013...
no nic...trzeba się brać do roboty;-)

Dziewczyny ale zła passa nam się przyplątała... :-(
Jakiś czas temu myślałam, że najwiekszy stres czy sie udalo czy nie bedzie mnie czekal po transferze, a tu sie okazuje, że niepewnosc bedzie mnie meczyla duzo wczesniej, czy pecherzyki dojrzeja, czy sie zaplodnia,. masakra. Kasik, smerfeta ale to wszystko niesprawiedliwe, tulę Was mocno, dziewczyny dobrze, że nie tracicie nadziei.
Olusia Ciebie tez sciskam, myślałam, że Ty przerwiesz tą złą passę...

Trzymam kciuki za wszystkie mające maleństwa w brzuszku i niedługo testujące, oby dzieciątka z Wami już zostały. :yes:

A co do suplementów to ja biorę już od dawna kwas foliowy i witaminki Femibion Natal 1. Zakupię jeszcze tak jak radzicie koenzym q10 i DHEA.

Rok temu przewertowalam wszystkie fora i z informacji jakie udalo mi sie zebrac ustalilam kuracje mojemu m. Bral androvit, salfazin, koenzym q10, wit. C, l-karnityne, selen i czasami folik. Po ponad 3 miesiacach zrobilismy badanie i wyniki byly jeszcze gorsze.
Pozniej gin nam polecil Profertil. Bierze go juz prawie 4 miesiace i zolnierzyki nareszcie zaczely sie ruszac. W kwietniu bylo 0% ruchu, a teraz jest 34%. Do tego dostaje selen organiczny, bo jak sie okazalo ten co bral poprzednio byl nieorganiczny, wiec z niego malo co wchlanialo sie do organizmu.

reklama
Smerfeta dzięki za info, czyli my znowu na tym samym wózku ;-)U mnie było ICSI więc plemnik też był w środku ale komórka nie zaczęła się dzielić czyli podobnie jak u Ciebie. Z tym, że Ty wiesz, że Wasze plemniki są w stanie przebić się do komórki a u nas nie wiadomo czy w ogóle by się przebił.

Gizas przepraszam, że tak Cię zamęczam pytaniami ale jesteś dla mnie kopalnią wiedzy i doświadczenia dlatego proszę napisz mi jeszcze jakie suplementy może brać M, z tym, że mój ma cukrzycę i nadciśnienie więc żeby mu nie zaszkodzić. Od razu kupiłaby większe ilości gdybym miała się z nim czymś dzielić.

Ema owocnej stymulacji życzę :-)

Esiek Ciebie zabiorą od razu, bo najpierw welfron Ci wkłują, później jeszcze coś do podpisania i na salę. Tam się przebierasz i czekasz aż po Ciebie przyjdą. W tym czasie M poproszą o oddanie nasienia.

Ostatnia edycja:
Do góry