reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Czarna - nie wiesz nawet, chociaż chyba wiesz :), jak Ci zazdrościmy - ale tak zdrowo oczywiście !!! Ciesz się każdą chwilą!

Dziewczynki a ja jestem po pierwszym podglądanku, dziś 6 dc i wygląda to tak
- w lewym jajniku dwa duże pecherzyki 11mm i 9mm, oraz chyba trzy po 5 mm
- w prawym jajniku pięć pęcherzyków po 4-6 mm

Jestem zawiedziona, jak przy IUI brałam 37J Gonal i hodowalam 2 pecherzyki, tak teraz pryz dawca 150j spodziewalam sie wiecej tych duzych... Gin mowi, ze te male pewnie jeszcze dorosna i ze te 5-6 dojrzelych komorek na pewno bedzie.... Ale mam juz obawy. Endometrium 5mm, takze jak na dc OK ale biore sie za orzechy od dzis ostro :)
Mam przyjechac w poniedzialek na kolejny monit i na badanie krwi i wtedy bedzie wiadomo kied punkca, gin mowi ze prawdopodobnie sroda-czwartek czyli 13.11 lub 14.11 .....

Ktoś dziś testuje ??????????

Witam. Na razie się czynnie nie udzielam, gdyż kwalifikacje mam dopiero w grudniu. Jestem załamana, gdyż podczas wizyty u profesora w tym tygodniu zauważył u mnie zmiany na jajniku, prawdopodobnie o charakterze endometrialnym :/ Czy przed ivf powinnam zrobić laparo?
Profesor stwierdził, że mogę podchodzić do ivf, gdyż dostanę najpierw leki na wyciszenie. Sama już nie wiem co robić :-(

Carrie - in -vitro pomaga ominąć problem związany z endometriozą więc nie wiem czy laparo będzie konieczna, ale może tak bo mogą chcieć usunąć ci zmiany endometrialne, przeleczyc endometrioze i kazac próbowac naturalnie przez jakis czas....

Kwiatuszek, coś mi tu śmierdzi... Wg informacji, jakie ma Ministerstwo Zdrowia na Polnej zakwalifikowanych jest 249 par (stan na 21.10). To jakim cudem jeszcze 200 par oczekuje na leczenie, skoro kasy na ten rok mieli ponoć na 200 cykli? Mam uwierzyć, że mniej niż 50 par rozpoczęło leczenie? Coś mi tu nie pasuje :eek:
te 200cykli mieli od lipca do grudnia , a te osoby ktore sa na tej liscie oczekujacej to sa juz na kolejny rok bo wiem ze oni zapisy prowadzili caly czas nawet na te lata nastepne z tego co wiem i ja tak to zrozumialam
a te 200osob na ten rok to wierze ze juz to wykorzystalo bo masa kobiet sie tam przewija

Czarna - tak jak dziewczyny pisza, zazdroszcze pozytywnie. Zycze zdrowka.

Esiek - jak to mowia nie ilosc sie liczy. Bedzie dobrze :)

Niestety u mnie z 5 zarodkow zaden nie dotrwal do blastocysty :(
Cala nadzieja w tym jednym.

Esiek całkiem ładny wynik, nie narzekaj kobieto. Ja przed IUI przy Menopurze 75 j wyhodowałam 3 pęcherzyki a teraz przy 300 i 225 j tylko 4 duże i 2 małe z czego były tylko 3 komórki więc Twój wynik wcale nie jest zły. Jeżeli oglądałaś poprzedni odcinek "In vitro czekając na dziecko" to widziałaś przykład, że dziewczyna miała tylko 1 komórkę i się udało więc jest dobrze, nawet bardzo dobrze.

Ewis Ciebie też to się tyczy, wystarczy jeden ładny zarodeczek i będzie upragnione szczęście :tak:

Oby tak było, oby !!! Nie oglądam TLC, jakoś nie chcę przemęczyć się tematem z tym in-vitro i postanowiłam tego nie oglądać. Forum mi w pełni wystarcza :)

Dzwonili do mnie z labo i z komóreczkami nic się nie zmieniło, nie zapłodniły się :-(No ale nie miałam złudzeń więc aż tak nie zabolało jak wczoraj. Dowiedziałam się tylko, że było to icsi. Ma dzwonić dzisiaj do mnie doktorek z info o lekach i dalszym postępowaniu.

reklama
Carrie zrób sobie badanie marker Ca125, odzwierciedla czy zmiana jest endometrialna i czy jest bardzo endo rozwinięta. Lekarze nie każą go badać:baffled:nie wiedzieć czemu, mi w maju chceli wmówic że zrobiła mi się torbiel endo a to była zwykła czynnosciówka ze złego podania progesteronu przez lekarza:confused2: Zrobiłam Ca125 i wyszło coś koło 10, torbiel się wchłonęła a endometrialna się nie wchłania.
Ewis jakoś mi się smutno zrobiło żeTwoje maluchy nie przetrwały:zawstydzona/y: moja dwójka tez pewnie już się poddała:zawstydzona/y:jutro zadzwonię i się zapytam bo nie wytrzymam do wtorku, jutro powinny osiągnąć piąta dobę. Ale masz malucha pod serduchem i zapewne zostanie z Tobą na 9 miesięcy:sorry:
Kasik przykro mi że tak sie stało:zawstydzona/y:ale nie poddawaj się , weź głeboki wdech, przegryź porażkę i walcz dalej:sorry:kup sobie witaminy, może lekarz zleci dodatkowe badania. Masz teraz i tak odpoczynek 2 cykle albo i dłużej

Esiek masz ładny wynik, a jakie masz AMH, sądzać po ilości pęcherzyków to chyba ładne:tak:ważne żeby były wartościowymi komórkami:tak:

Ja akurat 3 odcinak z TLC nie oglądałam:confused2:widziałam tylko końcówkę z info o becie, nawet sobie nie nagrałam:confused2:

Do góry