reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

A który to byl dpt i ilu dniowy zarodek?
5dniowy, 9dpt, ale mozna spokojnie powiedziec, ze zaczela sie 10 doba. Dyskusja zaczela sie od tego, ze kolezanka, ktora transferowala tego samego dnia co ja ma Betę jakos 3x wyzsza ode mnie :) taki skrot sytuacji. Mam pewne obawy, bo w poprzednim miesiacu zaliczylam biochema, takze zanim zaczne sie wstepnie cieszyc, musze sprawdzic jutro przyrost.
Witaj na wątku, pamietam, ze mnie zapisywalas na kreskach :)

reklama
Wiem że to już było, ale przypomnijcie
Które igły polecacie do tego nieszczęsnego prolutexu? Da się kupić same igły jak przy insulinówkach?
Kupiłam igły najcieńsze jakie były w aptece ale są i tak grube i tępe.
Wczoraj znalazłam jeszcze jedną insulinowkę i igla tam to niebo a ziemia
Niestety cała ampułka nie mieści się do strzykawki

Ostatnia edycja:
Wiem że to już było, ale przypomnijcie
Które igły polecacie do tego nieszczęsnego prolutexu? Da się kupić same igły jak przy insulinówkach?
Kupiłam igły najcieńsze jakie były w aptece ale są i tak grube i tępe.
Wczoraj znalazłam jeszcze jedną insulinowkę i igla tam to niebo a ziemia
Niestety cała ampułka nie mieści się do strzykawki
Z tej firmy były ok dla mnie. Inne miałam wrażenie ze są tępe . Ale co dziewczyna to coś innego poleci 😁

Załączniki

• IMG_9547.jpeg
    IMG_9547.jpeg
    68 KB · Wyświetleń: 22
Ja już po 😉
Odebrałam ostatnie wyniki badań, miałam ponowne badanie amh I wynik na poziomie 0.30.😞😞
Trochę mnie to martwi bo ostatnie badanie miałam w maju i wtedy wynosiło 0.80.
Także szybki spadek. Ale lekarz zrobił mi usg I mówił że w obrazie usg lepiej to wygląda niż wyszło z badań krwi.
Endometrium 6mm w 2dc także mówił że okej.
Od dzisiaj mam rozpisane zastrzyki codziennie rano menopur 150j oraz bemola 150j.(nie wiem czy dobrze te nazwy napisałam ale w pracy szybko pisze co i jak)

Kontrola we środę😊
Idziesz krótkim protokołem? U kogo miałaś wizytę u dr M?
Miałaś jakąś większą suplementację od naszego dr?

Ostatnia edycja:
Ja już po 😉
Odebrałam ostatnie wyniki badań, miałam ponowne badanie amh I wynik na poziomie 0.30.😞😞
Trochę mnie to martwi bo ostatnie badanie miałam w maju i wtedy wynosiło 0.80.
Także szybki spadek. Ale lekarz zrobił mi usg I mówił że w obrazie usg lepiej to wygląda niż wyszło z badań krwi.
Endometrium 6mm w 2dc także mówił że okej.
Od dzisiaj mam rozpisane zastrzyki codziennie rano menopur 150j oraz bemola 150j.(nie wiem czy dobrze te nazwy napisałam ale w pracy szybko pisze co i jak)

Kontrola we środę😊
Super, spokojnej stymulacji życzę :)

Też miałam menopur, wygodny w użyciu jest. Tylko śmierdzi obornikiem, ostrzegam ;)

Idziesz krótkim protokołem? U kogo miałaś wizytę u dr M?
Miałaś jakąś większą suplementację od naszego dr?
Szczerze nie wiem.
Wgl nic nie mówił jakim protokołem.
Tak tak u niego.
Brałam koenzym q10 4 tabletki dziennie, folian,b12,witd4tys jednostek, restvartol, fertistim.
Wgl się dziwie czemu w usg jest inaczej niż w wyniku krwi?
Ktoś się może orientuję o co to chodzi

5dniowy, 9dpt, ale mozna spokojnie powiedziec, ze zaczela sie 10 doba. Dyskusja zaczela sie od tego, ze kolezanka, ktora transferowala tego samego dnia co ja ma Betę jakos 3x wyzsza ode mnie :) taki skrot sytuacji. Mam pewne obawy, bo w poprzednim miesiacu zaliczylam biochema, takze zanim zaczne sie wstepnie cieszyc, musze sprawdzic jutro przyrost.
Witaj na wątku, pamietam, ze mnie zapisywalas na kreskach :)
No to ja 12 lat temu miałam 11dpt 3dniowego zarodka betę 35.8 i wszystko potoczyło się dobrze 🙂 Dla mnie to była zawrotna liczba 😄 Trzymam mocno kciuki za Twój przyrost 🍀

Szczerze nie wiem.
Tak tak u niego.
Brałam koenzym q10 4 tabletki dziennie, folian,b12,witd4tys jednostek, restvartol, fertistim.
No czasem tak się zdarza, dlatego żeby ocenić rezerwę najlepiej amh robić razem z podglądem usg. U mnie np amh jest na poziomie 0,43 a na obrazie USG jest znacznie gorzej.

reklama
Szczerze nie wiem.
Tak tak u niego.
A mówił ci ile +/-masz pęcherzyków ? Ważne że w USG wygląda to lepiej :)
Czyli przegonisz mnie z punkcją, będziesz pierwsza :D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry