reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Super wieści Magda ogólnie czuje się dobrze nie biorąc pod uwagę bólu głowy ( odstawiłam kawę bo piłam bardzo dużo) to chyba tylko lekki ból podbrzusza no i nerwy oczywiście że jeszcze tak długo na wynik mam czekać no i tak się zastanawiam czy nie jechać jednak 13 z położna stwierdziliśmy że może lepiej 14 bo wiadomo jak to z 13 bywa ale wtedy na kolejną betę w razie w musiałabym jechać specjalnie do Rzeszowa a tak bym zrobiła 13 i potem 15 u mnie zawsze 35 km to nie 120 km no i sama nie wiem co sądzicie ?
W sumie to będzie chyba 9dpt? Dobrze policzyłam? ;) zarodki 5 dniowe? Ja zrobiłam w 7dpt :)

reklama
Mnie też ta nieszczęsna głowa codziennie boli. Żołądek też. Teraz zjadłam i od razu boli. Kurcze męczące to. Jutro kupie sobie migdały,pamiętam przy 1 ciąży miałam zgage i tylko to mi pomagalo więc może i teraz. :)

anika11 - nie miałam żadnych przeczuć. Na usg genetycznym lekarka mówiła, że raczej chłopak, no to myślałam, że pewnie tak zostanie. I zostało. :)

24magda09 - nic nie robie dalej z testem Pappa. Mężowi też przeszło. Generalnie, skoro masz zdrowe dziecko, nie ma u Was chorób genetycznych, jak usg genetyczne do rzeczy wychodzi to nie warto robić i się denerwować. Bo to i tak tylko statystyka. Ja myślałam, że będzie to potwierdzeniem, że jest ok, a wyszło, że może nie być. Ale uważam, że dziecko jest zdrowe, bo u nas w rodzinie nic nie ma, usg dobre.
Super, że Twoje małe ma już 3 cm. 10tc, ale ten czas leci :)

Ja się dziś i w zasadzie od 2_3 dni nieco gorzej czuję. Ćmi mnie podbrzusze, mam mdłości niewielkie, często mam odruch wymiotny i ciągle bekam :D. Chyba mi macica się rozrasta. W piątek idę do gin to się zapytam czy to to.

Kurcze super by było;))
Hess ja te objawy ciągle miałam to bekanie najgorsze ale teraz od tyg. Juz jest dobrze jestem pelna energii i jakbym mogła to góry bym przenosiła;) zastanawiam się nad ćwiczeniami, musze z lekarzem na ten temat porozmawiać;) u nas od świat piękna pogoda słoneczko świeci i ogólnie aż żyć się chce przy takiej pogodzie;)

Magda a jeszcze miałam spytać bo ty też miałaś crio badanie robiłaś w 7 dniu z krwi czy sikanca ? No i jak zestaw leków po crio dostałaś ?
U mnie :
Dufaston 3×2
Luteina 200 1× noc
Encorton 0,5 rano 1 pół na noc
Acard, magnez, kwas foliowy

Hess, tak myslalam o tym Twoim twscie pappa i decyzji i uwazam, ze dobrze robicie. Synek rośnie i ma się dobrze:)nie ma cos ie doszukiwać!

Magda, ja nie robiłam. Usg wyszło dobrze, więc sobie nim głowy nie zawracalam:)

Bernadetta, test zrób z krwi, jest nabardziej wiarygodny :)

Magda a jeszcze miałam spytać bo ty też miałaś crio badanie robiłaś w 7 dniu z krwi czy sikanca ? No i jak zestaw leków po crio dostałaś ?
U mnie :
Dufaston 3×2
Luteina 200 1× noc
Encorton 0,5 rano 1 pół na noc
Acard, magnez, kwas foliowy
Kochana w 7dpt zrobiłam 3 sikańce; ) i zaraz potem pobiegłam na betę,w ten sam dzień miałam wynik. W 9dpt powtórzyłam. A leki brałam. Duphaston 3x1,luteina 3x1, medrol 1x1,acard 1x1,estrofem 3x1

reklama
Witam,
Hess gratuluję Synusia:laugh2: dobrą decyzję podjełaś ten test to tylko cyfry, kiedyś tego nie było i żyło się spokojnie, a teraz za dużo jest tych badań, statystyk itp i cała ciąża przebiega w wielkim stresie, a potem się dziwimy że dzieciaczki są niespokojne:baffled: powiem Wam szczerze, że ja będąc w ciąży z Antkiem chodziłam na NFZ do gina, miałam 3 przepisowe usg, brałam tylko witaminy dla ciężarnych, później żelazo bo miałam słabą morfologię i ciąża minęła mi bardzo spokojnie, poród odbył się bez większych problemów (nie miałam znieczulenia) a dziecko było bardzo grzeczne:-D podejrzewam, że teraz jak zaskoczę to taka odważna i spokojna nie będę, ale muszę to sobie poukładać w głowie od razu bo potem będę świrować:rofl2: także reasumując nie ma co przesadzać, trzeba się cieszyć błogosławionym stanem i odpoczywać bo później tego spokoju będzie nam brakować:cool2:

Miłego dnia:biggrin2:

Do góry