reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Magda jeszcze jedno pytanie ty jesteś teraz po crio ? Startowałas z crio od razu w kolejnym cyklu ?
Tak, cykl po cyklu ;)) za 1 razem gdy się nie udało odstawiłam leki za 3 dni dostałam @ i od 2dc tabletki. Jeśli teraz się nie uda będę dzwonić do swojej gin.bo już nie nam zarodków ale jestem jeszcze w MZ i do czerwca może zdążę ze stymulacja a może nawet transfer...zależy jakie będę musiała robić teraz badania. Najgorsza myśl o zastrzykach... Tylko jak się nie zdecyduje to potem nie wiem czy będzie mnie na to wszystko stać ; ((

Tak właśnie ja się zastanawiam co z tym zrobić zawsze mam podawane 2 zarodki zamrożone też mam dwa jeśli się uda i przeżyją rozmrażanie to jeszcze w marcu by mi je podali bo tak liczę według cyklu że powinnam miesiączkę dostać 29 lutego tyle że ja na crio nigdy nic nie brałam bo mam niby super owulacje a problem stwarza endometrioza .
Więc szybko przeanalizowalam i może też bym jeszcze zamieściła się w czasie jakby się crio nie udało.

Dziewczynki będzie dobrze tylko musicie w to wierzyć...
To życie jest strasznie niesprawiedliwe... I czemu na to Bóg pozwala...echhh widzi i nie grzmi...

Powiem wam ze dzisiaj cały dzień jajniki mnie bola... Brałam nospe i przeszło na chwile, matko tak strasznie się boje ze znowu ta ciąża pozamaciczna się trafi:( albo będzie coś nie tak:((
takie głupoty mi się śniął ze masakra:( zwariuje do tej środy...

Kaiiina wiem o czym piszesz ja też tak miałam i też czekałam na tą środę jak na zbawienie a sny oj i u mnie były dziwne.
Pomyślicie że zwariowałam ale przeszło mi dziś przez myśl że może nadal jestem w ciąży a beta spadła bo jeden zarodek obumarl i ją obniżył a pęcherzyka nie było widać bo za wcześnie nawet sprawdzałam dziś ostatnie usg pęcherzykowe Nataniela i wtedy miałam robione w 4 tyg i 3 dniu a teraz 3 tydz i 5 dzień tak wiem głupoty ale nasunelo mi się to do głowy bo podobnie miałam przy Natanielu tyle że tam widziałam pęcherzyk potem spadła beta do zera a tydzień później usłyszałam serduszko.
Ech tak to jest jak człowiek myśli, analizuje i kombinuje aby tylko nie dopuścić do siebie złych myśli.

Bernadeta jak @ nie dostaniesz to jedź czasem takie przeczucia są dobre... No i cuda się zdarzają:) a zwłaszcza ze tak z natanielem miałaś ...

Kaiiina o tym też już myślałam żeby pojechać w poniedziałek i zrobić ale jakoś sama chyba w to nie wieże że mogło by być ok
Kochana nie pisz ze to głupoty bo my akurat cie rozumiemy najlepiej. Nie poddajemy się do końca i wierzymy!!! Sama widzisz ze poprzednim razem było podobnie więc jeszcze wszystko się może stać,tylko co z lekami? Odstawilas? Nigdy nie pytałam i nie czytałam ale coś o uszy mi się obija że w ciąży w którymś tam etapie beta już spada :errr::errr::errr:

reklama
Magda tak leki odstawiłam z Natanielem nie bo wtedy był widoczny pęcherzyk i myślałam że w laboratorium źle krew zbadali że beta wyszła 0 teraz nie było pęcherzyka ( badanie robione 5 dni wcześniej niż poprzednio) i nie przyszło mi do głowy że i tym razem może coś być na rzeczy.
Nie wiem motam się już w tym wszystkim na razie zostaje jak jest jak nie będzie okresu zrobię betę i zobaczymy.

Do góry