reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Super, że trafiliście tak dobrze 😊 i zdecydowaliście się ostatecznie na badanie zarodków?

Powiesz co Pani dr mówiła o badaniu nifty? Powiedziała, że warto i można się sporo dowiedzieć czy raczej strata pieniędzy?
Papier dostaniemy na maila, że możemy badać zarodki. Decyzję gin mówił że możemy podjąć na początku stymulacji lub nawet w 5 dobie jak będzie dzwonić do nas embriolog możemy powiedzieć ile chcemy zbadać. Ale w związku z tym, że szacujemy że totalnym maksem będzie u nas 3 zarodki to pewnie się zdecydujemy. Chyba wolę sobie oszczędzić nerwów i stratę czasu na nieprawidłowe zarodki. Badanie jedynie odpadać będzie gdy klasa zarodków będzie niska.

A o badanie nifty pytałam się czy w sytuacji gdy będę mieć zbadany zarodek, który da ciążę czy bedzie sens jeszcze robić nifty. I tu mi powiedziała, że jej zdaniem nie ma większego sensu jedynie pilnować by badania prenatalne były zrobione przez b.dobrego lekarza znającego się na tym i uciekać od lekarza który powie że badania prenatalne, test papa jest zbędny skoro mamy badane zarodki. Połączenie pgta z dokładnie wykonanymi badaniami prenatalnymi da nam już duże prawdopodobieństwo że będzie dobrze.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Dziewczyny, potrzebuję porady/pocieszenia…
Dziś USG, 8 tydzień… ledwo pokazał się zarodek 3mm. Lekarz mówi, że to wygląda jak 6 a nie 8 tydzień.
No ale transfer 3 grudnia- nic się nie da ukryć.
Mam przyjść za tydzień w czwartek, jak nie zobaczymy serca to… będę musiała zaczynać całą procedurę od nowa. Miałam tylko tą jedną śnieżynkę.
Czy któraś z Was kojarzy powodzenie przy takim późnym starcie?

Cześć Dziewczyny, potrzebuję porady/pocieszenia…
Dziś USG, 8 tydzień… ledwo pokazał się zarodek 3mm. Lekarz mówi, że to wygląda jak 6 a nie 8 tydzień.
No ale transfer 3 grudnia- nic się nie da ukryć.
Mam przyjść za tydzień w czwartek, jak nie zobaczymy serca to… będę musiała zaczynać całą procedurę od nowa. Miałam tylko tą jedną śnieżynkę.
Czy któraś z Was kojarzy powodzenie przy takim późnym starcie?
Ja tak miałam i niestety serce się nie pojawiło. Ciąża zagrzymala się na 6 tc.
Ja odstawiłam luteinę i poronilam sama😥

Ja tak miałam i niestety serce się nie pojawiło. Ciąża zagrzymala się na 6 tc.
Ja odstawiłam luteinę i poronilam sama😥
A kiedy pojawił się u Ciebie zarodek? Ja byłam tydzień temu w 7 tygodniu i jeszcze go nie było. Dziś jakaś malutka „plamka” na 3 mm.
Zastanawiam się jak się nastawić psychicznie, czy są szanse czy raczej niewielkie.

A kiedy pojawił się u Ciebie zarodek? Ja byłam tydzień temu w 7 tygodniu i jeszcze go nie było. Dziś jakaś malutka „plamka” na 3 mm.
Zastanawiam się jak się nastawić psychicznie, czy są szanse czy raczej niewielkie.
Ja miałam transfer 10 lipca i na wizycie 4 sierpnia był zarodek ale bez serca. Już wtedy gin w klinice powiedziała że już powinien być..
na wizycie 10.08 serca nie było i 17.08 też nie i odstawiłam progesteron

Jak dobrze kojarzę to zarodek z sercem powinien być w 6+4 (cos około)

reklama
Ja też czekam do niedzieli, raczej jutro na ten moment nie planuje nic testować. Ale mi to zleciało bardzo szybko, bo mam nawał w pracy i nawet nie mam czasu myśleć za bardzo. A jak Twój progesteron, dodał Ci lekarz prolutex w końcu?
Ja z perspektywy tego ,że wiem że to moja ostatnia szansa też nie planuje robić testu wcześniej .... Trzymaj się 🤗

Do góry