reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

Ja planuje kupić parę cienkich kocykow i tym owijac dzieciątko ;-) w razie solidnych upalow pielucha tetrowa ;-)

reklama
mam pytanie co do zakupów Oli, bo czytałam, że niemowlętom nie wolno czyścić uszu patyczkami - to jak to jest?

są takie specjalne patyczki dla maluszków. Moze takimi mozna? Ja szczerze nie pamietam czym czysciłam synowi na samym poczatku ???

Ja tak jak wichurka tylko to co na zewnątrz do środka nie pchałam, te patyczki dla dzieci są tak skonstruowane aby nie włożyć ich za głęboko.

reklama
olga ja czyściłam patyczkami normalnymi ale tylko zewnetrzną małżowinę i troche w środku. Ale dopiero po ok 2 m-cach, do 2 m-cy tylko małżowinkę i wacikiem jałowym z przegotowaną wodą
Ja kupię na pewno octenisept ajkby był potrzebny ale tak to umyję dookoła wodą z szarym mydłem i bedę wietrzyć- najlepsza metoda wg mnie.

Do góry