reklama
Oj tak nie trzeba wychodzić z domu a wszystko jest w zasięgu wzroku no i nie musimy tego wsystkiego dźwigać.
A o tej pielęgnacji dobrze wiedzieć, u nas w szpitalu przy wypisie każą kupować octenisept i na pępek i na ranę po cesarce.
A o tej pielęgnacji dobrze wiedzieć, u nas w szpitalu przy wypisie każą kupować octenisept i na pępek i na ranę po cesarce.
klaudia81.81
Fanka BB :)
Kurde wy juz powaznie sie szykujecie !!! Czemu mi sie wydaje ze jeszcze do porodu cale wieki ???
madziuuula87
wow ola niezła lista :-)
ja nadal ciuszkowe tylko zakupy robię zamówiłam w C&A Dla noworodków z działu Niemowlęta - kolor: jasnoszary – niskie ceny w sklepie C&A on-line! do tego dwupak body kopertowe krótki rękaw i pajacyk dł rękaw wszystko na 62:-)
ja nadal ciuszkowe tylko zakupy robię zamówiłam w C&A Dla noworodków z działu Niemowlęta - kolor: jasnoszary – niskie ceny w sklepie C&A on-line! do tego dwupak body kopertowe krótki rękaw i pajacyk dł rękaw wszystko na 62:-)
wichurka82
Dziewczyny ja rodziłam stosunkowo niedawno i do szkoły rodzenia tez chodziłam. Ze spirytusem to jest tak ze on szybko zasusza ale powierzchniowo a pod spodem pod tym strupkiem potrafi sie zadziac cos nieciekawego dlatego odchodzi sie od spirytusu i zalecają octanisept, po którym pępek goi sie moze ciut wolniej ale nic sie nie dzieje. U nas nie pamietam ile sie goił ale ładnie sie zagoil.
Co do majtek poporodowych to lepsze te siateczkowe bo te z flizeliny nie przepuszczają powietrza. Samo to ze flizelina jest stosowana w ogrodnictwie do ochrony małych roślinek przed przymrozkiem wlasnie dlatego ze nie przepuszcza powietrza. Zreszta to raczej na szpital bo pozniej w domu to sie używa swoich bawełnianych przeważnie.
Co do majtek poporodowych to lepsze te siateczkowe bo te z flizeliny nie przepuszczają powietrza. Samo to ze flizelina jest stosowana w ogrodnictwie do ochrony małych roślinek przed przymrozkiem wlasnie dlatego ze nie przepuszcza powietrza. Zreszta to raczej na szpital bo pozniej w domu to sie używa swoich bawełnianych przeważnie.
wichurka82
Ola ja rożek miałam ale moja mała była w nim raz bo nie tolerowała a poza tym to kocyk wiec nie pomogę w tej kwestii
michasia30
Ponieważ wkręciłam się dzisiaj w zakupy, powiedzcie proszę jaki otulaczek byście poleciły bo rożka nie chcę.
Rzuc okiem ;-)
Baby blankets Wallaboo
Dzięki michasia, ale widzę że te są takie grubsze, bardziej na dwór mi chodzi o taki w domu cienki chciałabym aby na początku dziecko w nim spało, obawiam się kolek po moim starszym synu i teraz kupuję wszystko co mogłoby pomóc radzić sobie z tym problemem.
reklama
kornelia1802
Ja z cienkich na lato kupuję mgiełkę bambusową, coś podobnego:POOFI Mgiełka bambusowa Niedźwiadki 120x120cm (5052358178) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.