reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

reklama
thriade ten kombinezon świetny :-) ale sweterki to trochę przesada 69,90 za takie maleństwo :szok:

mój P przytachał od kuzynki ubranka i tak szczerze to nic ciekawego body wkładane tylko przez głowę i to 56-62 dwie czy 3 sztuki kilka sukienek a reszta to większe rozmiary i na zimę więc większość powędrowała na strych ............

także mogę dalej buszować po necie za nowymi ciuszkami :-)

Szafa dla młodej zamówiona w IKEI, mają ją przywieźć w poniedziałek :> Idziemy do przodu z wyprawką itd., wreszcie to czuję!

Udało mi się ten kombinezon kupić online ze zniżką -25% więc super.. Co do sweterków, to się zgodzę - za drogie są... Teraz jest niby ta zniżka 20%, ale ja ich nie widziałam w H&M stacjonarnym tym co byłam wczoraj...Ale w ogóle tak jak już pisałam, ja nie mam obycia z dziećmi i dlatego chcę ubranka rozpinane kopertowo, spodenki z obiema nogawkami rozpinanymi itp, bo po prostu chcę na początku sobie ułatwić życie - a z takimi rzeczami nie ma dużego wyboru - fajne są leginsy z H&M ale nierozpinane w ogóle.. W c&a też jedynie online... Z ubrankami dla starszego dziecka już powinno być łatwiej, bo będę kupować różne zapięcia itp. Np. są w tych sklepach dosyć atrakcyjne cenowo wielopaki - myślę, że na pewno będę z tego w przyszłości korzystać.

Ostatnia edycja:
Thriade rzeczy rozpinane w kroku ważne sa głownie na początku bo noworodki generalnie wiotkie sa ale pozniej to juz spokojnie dasz radę bez rozpiec. Tzn w przypadku ubrań typu pajac ważne zeby sie rozpinaly w kroku bo łatwiej dziecko przebrać ale spodnie i leginsy to juz luz. Dasz radę dziewczyno, w koncu to bedzie Twoje dziecko i Ty bedziesz wiedzieć najlepiej jak sie nim zajmować :)

No wiem wiem, właśnie tak myślę, że z kolejnymi będzie łatwiej, bo np. nie będą mnie przerażać nierozpinanie leginsy :) Ale teraz po prostu się dziwię, że taki beznadziejny wybór jest w tych sklepach w galeriach takich ubranek jak teraz szukam :(

Thriade nie bój nic zobaczysz sama jak szybko nabierzesz wprawy :) takie małe dziecko jak leży bardzo łatwo jest ubrac. Moja ma niecałe 11 mies i niestety ucieka przy zmianie pieluszki, lub potrafi zaprzeć sie na tekach jak jej nogi trzymam i stanąć na głowie- wtedy przebieranki to jest wyczyn :)

Moje pierwsze zakupy :D
I moja mama też poli dwie rzeczy kupiła :D

Załączniki

• 1427643781692.jpg
    1427643781692.jpg
    14,8 KB · Wyświetleń: 49
  • 1427643841510.jpg
    1427643841510.jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 49
Ola to zrobiłaś niezłe zakupy :-)
Ja planuję zrobić takie zakupy ok początku maja ;-)
Dzięki za przypomnienie kilku rzeczy
Ze swej strony dokupię jeszcze worki do zamrażania pokarmu, lampkę nocną do kontaktu, lusterko dla dziecka do auta tylne, bo przednei dodatkowe mam, wkładki laktacyjne, wkłady poporodowe, majtki jednorazowe (tych wielorazowych nie używałam, czułam sie czystsza w jednorazowych).
No i wiadomo pieluchy, chusteczki, waciki kosmetyczne itp dla dziecka

reklama
Ola jak dobrze ze można robić zakupy przez Internet,co nie?! :-D
Bez tego byśmy wyginely ;-)

Tak się właśnie zastanawiam...jak to jest z stosowaniem spiritusu do pepuszka...:| w uk nie wolno,zalecane jest przemywanie wodą z mydlem i wietrzenie,wietrzenie i wietrzenie... Z tego co słyszałam przynosi to b.dobry efekty-kikucik odpada po 5dniach do tyg.
Takie coś znalazłam.
Jak pielęgnować pępek noworodka - nowe wytyczne > Pielęgnacja

Do góry