reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

Ja tez raczej nie piore wszystkiego choć jestem za praniem nowych rzeczy pierwszy raz np.nie wyobrażam sobie nie wyprać nowej pościeli czy prześcieradła. Dlatego może bardziej dla swojego komfortu psychicznego też Wypralam ten cover na fotelik.
Ale np sterylizatora do butelek nie planuje kupować,żeby miało to sens musiałabym włożyć tam całą sypialnie :-D

reklama
Ja nowe rzeczy piorę zwłaszcza dla dziecka. Małej do dzis piorę w loveli i dalej prac bede bo bede prac razem z ubrankami nowonarodzonej córeczki no i nadal tez prasuje jej ubranka i pewnie dalej prasowac bede choć nie przepadam za tym.
Pokrycie z fotelika uparłam bo mam po starszej córce, jak miałam nowy to nie prałam. Ale wszystkie kocyki i rożek prałam.

ja wszystkie ubranka, kocyki, prześcieradła itd. dla małego uprałam. co do fotelika to i tak się pewnie okaże, jak go w końcu kupimy, bo może będzie śmierdział nowością albo co, ale z góry tego nie planuję. tak samo jak nic nie prasowałam, nienawidzę prasowania. a dla siebie czy A. nowych rzeczy nigdy nie prałam po kupieniu.

Ja dla dziecka wszystko też wyprałam, ale fotelika nie, chociaż może jeszcze zmienię zdanie :p. Sobie też nowe rzeczy piorę, albo chociaż płuczę w pralce ;-)

byłam dziś w Zara Home i zakochałam się w prześcieradle, no i musiałam je kupić małemu :D ma taki wzór jak te poduchy ze zdjęcia:

8216000999_2_4_3.jpg

chętnie kupiłabym też poszewkę na kołdrę i poduszkę, ale kurcze drożyzna /:

Załączniki

• 8216000999_2_4_3.jpg
    8216000999_2_4_3.jpg
    59,3 KB · Wyświetleń: 77
dziewczyny a propo prania jak prasowałam ciuszki i strzepywałam to strasznie z nich pyliło aż na meblach biała warstwa kurzu była czy to normalne czy ten proszek co kupiłam to jakaś lipa (JEPL kapsułki hipoalergiczne) no i myślałam że wszystko po praniu będzie pachnące i mięciuśkie a tu lipa zapach dziwny o ile jakiś jest tetra w zasadzie taka sama jak przed praniem a reczniki bardziej drętwe niż przed praniem.....

dziewczyny a propo prania jak prasowałam ciuszki i strzepywałam to strasznie z nich pyliło aż na meblach biała warstwa kurzu była czy to normalne czy ten proszek co kupiłam to jakaś lipa (JEPL kapsułki hipoalergiczne) no i myślałam że wszystko po praniu będzie pachnące i mięciuśkie a tu lipa zapach dziwny o ile jakiś jest tetra w zasadzie taka sama jak przed praniem a reczniki bardziej drętwe niż przed praniem.....

Ja prałam w proszku i płynie do płukania Dzidziuś i wszystko jest mięciutkie i pachnące.

reklama
No zapachu może nie ale chyba powinno być bardziej miękkie może to dlatego że płynu do płukania nie użyłam... Ubranka to jeszcze ok a tetra to powinna być miękka czy taka troszkę drentwa ma być może głupio pytam ale nie miałam styczności do tej pory z tym materiałem! ;-)

Do góry