reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

Jaką poduszkę fasolkę do karmienia polecacie? Chciałam kupić, ale nie mogę się zdecydować bo na all są różne i ceny też rozbieżne.

reklama
Dla mnie ten rogal do karmienia to zdecydowanie zbędna rzecz. W ogóle polecam wyrobić sobie nawyk karmienia w domu na leżąco:)

A ja polecam z góry nic nie zakładać. Po porodzie samo wyjdzie czego tak naprawdę potrzebować bedziemy. Ja zakładałam ze bede kapmic piersią, a karmiłam tylko 2 miesiace. Żadnych sterylizatorow tez nie kupowałam bo w okresie noworodkowym karmiłam piersią, a poznie stwierdziłam ze wygórowanie we wrzątku raz na tydzien wystarczy a tak to mycie w gorącej wodzie z płynem hipoalergicznym. Rogal do karmienia nie był mi potrzebny bo karmiłam albo trzymając dziecko na rękach albo na leżąco. A po sn tez bywa rożnie, czasem na tyłku usiąść nie mozna przez miesiąc i nici z karmienia na siedzaco.
Ja wczoraj odwiedziłam IP i chcieli mnie juz zostawić ale odmówiłam hospitalizacji i wróciłam do domu. Na ktg pojedyncze słabe skurcze, szyjka miękka i prawie jej nie wiec moze sie zacząć w każdej chwili. Dzis jade tam na ktg i widzę sie ze swoim prowadzącym to bede wiedziała bardziej co i jak.

Ja tez mam ten motherhood i ponoć mozna, ale wygodne to nie jest bo jest za duzy po prostu. Za to sprawdza sie jak dziecko jeszcze niezbyt stabilnie siedzi i dawałam go wkoło córki.

A ja polecam z góry nic nie zakładać. Po porodzie samo wyjdzie czego tak naprawdę potrzebować bedziemy. Ja zakładałam ze bede kapmic piersią, a karmiłam tylko 2 miesiace. Żadnych sterylizatorow tez nie kupowałam bo w okresie noworodkowym karmiłam piersią, a poznie stwierdziłam ze wygórowanie we wrzątku raz na tydzien wystarczy a tak to mycie w gorącej wodzie z płynem hipoalergicznym. Rogal do karmienia nie był mi potrzebny bo karmiłam albo trzymając dziecko na rękach albo na leżąco. A po sn tez bywa rożnie, czasem na tyłku usiąść nie mozna przez miesiąc i nici z karmienia na siedzaco.
Ja wczoraj odwiedziłam IP i chcieli mnie juz zostawić ale odmówiłam hospitalizacji i wróciłam do domu. Na ktg pojedyncze słabe skurcze, szyjka miękka i prawie jej nie wiec moze sie zacząć w każdej chwili. Dzis jade tam na ktg i widzę sie ze swoim prowadzącym to bede wiedziała bardziej co i jak.

Super :) masz szansę zostać kolejna rozpakowana mamusia :)

reklama
Do góry