reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

to samo, co u mnie było. ja nie wiem co za sieroty tam pracują.

fajny ten otulaczyk bambusowy, no ale kurde jak czytam, że się sprawdzi jako "pieluszka do odbijania", to się zastanawiam kto otulacza za 45 zł będzie używał w tym celu -_-"

hehe olga no tak ale co poradzić jak dziecku się uleje czy odbije na kocyk czy otulaczek za np 200zł :-D:eek:

ja zamówiłam coś takiego Motherhood, Otulacze muślinowe bawełniane, Premium, Retro Girl, 2 szt. za 42,99 zł - Motherhood - Świat niemowlaka - Smyk.com ale w sumie to coś jak taka duża tetra może lepsze jakościowo;-)

reklama
hehe olga no tak ale co poradzić jak dziecku się uleje czy odbije na kocyk czy otulaczek za np 200zł :-D:eek:

ja zamówiłam coś takiego Motherhood, Otulacze muślinowe bawełniane, Premium, Retro Girl, 2 szt. za 42,99 zł - Motherhood - Świat niemowlaka - Smyk.com ale w sumie to coś jak taka duża tetra może lepsze jakościowo;-)

No ja mam coś bardzo podobnego...
Stwierdziłam że nie zaszkodzi mieć,na gorące dni do otulania Będzie jak ulał...;-)
Extra Large Baby Patterned Muslin Cloth Swaddle 120 x 120 2 in A Pack Pink | eBay

Załączniki

• 1434465594579.jpg
    1434465594579.jpg
    15,6 KB · Wyświetleń: 42

Mi się bardziej podoba to łóżeczko zuzia, kupiliśmy podobne tylko bez tej aplikacji z żyrafą na boku, jakoś te rysunki do mnie nie przemawiają ale to kwestia gustu sama musisz zdecydować:-)

A mi sie podoba Sonia, dziecko z każdej strony widać, ja mam z takie zabudowane ale jeszcze po mnie i moim bracie kilka dzieci sie w ni wychowało no i Mati też -wiec za darmo :-)

Kurcze przy ostatnim zamówieniu z Gemini zapomniałam kupić sól fizjologiczną do oczu. Podpowiedzcie czy te plastikowe ampułki z solą zużywa się wciągu kilku dni i mogą stać takie otwarte? Nie używałam ich nigdy i zastanawiam się jaką ilość kupić.

reklama
Kurcze przy ostatnim zamówieniu z Gemini zapomniałam kupić sól fizjologiczną do oczu. Podpowiedzcie czy te plastikowe ampułki z solą zużywa się wciągu kilku dni i mogą stać takie otwarte? Nie używałam ich nigdy i zastanawiam się jaką ilość kupić.

W teorii ampułki produkowane są na jałowo, więc po otwarciu producent zaleca, żeby zużyć całą- czasem dlatego, że nie da się jej zatkać (a bakterie mogą wnikać), w praktyce- używa się otwartą, aż skończysz- przynajmniej u dorosłych- i nic się nie dzieje :)
A jak u noworodków... trudno mi powiedzieć. Mam sól w minimsach- więc mają zatyczki po otwarciu, ale żeby otworzyć musisz dotknąć tej zatyczki, która potem zatyka minimsa - no i po jałowości soli ;) ALE, wacik też nie jest przecież jałowy (no chyba, że przecieramy jałowym gazikiem) więc wybór należy do Ciebie ;)
To jest ta sól, którą posiadam- Gilbert Natrium Chloratum 0,9% Fizjologiczny roztwór soli 100 szt. x 5ml - Opinie i ceny na Ceneo.pl

Do góry