reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

Kati ja sie boje, ze codzienne halasy, siwatlo w pokoju itp. dziecko beda budzily... a druga sprawa, ze nie mamy zbyt duzego mieszkania, bo 2 pokoje i duzy pokoj jest salonem, jadalnia, sypialna i biurem... ;) Moze w takim razie na 3-4 miesiace my sie rpzeniesiemy ze spaniem do pokoju dziecka... Wlasnie przez te wszytskie obawy myslalam o wszytskich mozliwych czujnikach, lacznie z kamera na podczerwien ;) hihi z ta kamera to zartuje, chociaz tatus dziecka chyba nie zartowal jak mi to proponowal... :p

reklama
Wózek juz mam, łóżeczko pd siostry będę miała.. Ale tak na serio wezmę się za to w kwietniu chyba... Puki brzuszek nie będzie duży jeszcze aż tak i nie będzie takich upałów...

Ale jak se pomyślę o laktatorach, podgrzewaczach i potrzebnych mega przedmiotach to ja nie wiem tak naprawdę co jest potrzebne a co zbędne...
Ja się załamałam głównie dlatego, że nie mam pomysłu gdzie to wszystko trzymać!!!

O dziewczyny przypomniało mi się, że ja to mam taką listę rzeczy na poród, którą pisałam dla koleżanek. Wkleję Wam, jak będę pisała z kompa.
Dobry pomysł!

A co uwazacie o monitorze oddechu i elektrycznych nianiach?

Mi sie wydaje, ze laktotor jest obowiazkowym wyposazeniem ;) Z tego co slyszalam od kolezanek to byly bardziej zadowolone z elektrycznych niz z recznych. Moja przyjaciolka tez madeli uzywa ale nie wiem jaki model i jest super zadowolona a zmieniala bo z recznym miala dosc nieprzyjemne przejscia.
Monitor oddechu - nie zgłębiałam tematu.. muszę się zastanowić, niania w moim mieszkaniu jest na pewno nie potrzebna, laktator elektryczny prawdopodobnie kupię.

ja bym sie bała takie maleństwo dać do osobnego pokoju, dziewczyny z czerwcówek 2011 przenosiły do swoich pokoi dzieci po 3 lub 6 m-cu

Chyba powinnam dodac, ze planuje od poczatku, zeby dziecko spalo u siebie w pokoju, fakt, ze planuje tam tez wstawic kanape, jakby co, Ja mam ambitny plan pracowac jak maluszek bedzie spal, dlatego chcialam wszystkie mozliwe czujniki zainstalowac ;) ciekawe jak to w prakyce wyjdzie...
No ja mam taki sam plan z osobnym spaniem, nie mam miejsca w sypialni żeby wstawić łóżeczko, nie ma po prostu opcji. Też planuję mieć tam jakiś kąt do spania jakby co.

wierz mi, ze jak dziecko przyzwyczaisz do ruchu to zaśnie w każdych warunkach, Mati był w ciszy i spokoju przyzwyczajony a córcia koleżanki w pełnym remoncie. Zrobili 1 pokój wprowadzili sie, a potem rwali podłogi trzaskali itp. a ona spała jak suseł.
Ten dzidziuś z racji starszego rodzeństwa nie bedzie miał takiego spokoju ;-)
ale pomysł twój jest super :-)

Poskarze sie Wam :( Mielismy kupic dom w moim rodzinnym miescie, juz mielismy upatrzony, piekny, duzy i taki rodzinny! Do tego super wykonczony, totalnie w moim stylu... Az tu nagle awans moj maz dostal i co? i lipa! Mamy mieszkanie jeszcze kawalerskie mojego meza pod Warszawa, zeby bylo smieszniej w zyciu w nim jeszcze nie bylam a za 2 tygodnie sie tam przeprowadzamy... I co? I moje 3 pokoje, 150m2 w moim ukochanym miescie nie zamieniam na piekny 360m2 dom z ogrodem a na blok i to na 2 pokoje 56m2... :( Teraz o sypialni to ja moge juz sobie jedynie pomarzyc... Szczerze mowiac to wole, zeby dziecko mialo swoj dzieciecy slodki pokoik niz zebysmy my mieli sypialnie. Najwyzej przez pierwsze miesiace pospimy w pokoju dziecka bo i tak tam planowalam kanape wstawic a pozniej sie do duzego pokoju przeniesiemy, chociaz te chwilowe rozwiazania zostaja czesto na stale ;)

Pani Olgo mam nadzieje, ze ma Pani racje :) My chcielismy duzy dom, bo ja mam 4 tesciow i to z daleka do tego 5 dziadkow meza i tez mieszkajacych daleko, wiec nastawialismy sie na dom z duza ilosci miejsc noclegowych ;) a no i 9 letniego szwagra mam ;) Ale ulozylo sie tak, ze my sie przeprowadzamy w ich strony wiec hurtowe "gosciny" z noclegami nam juz nie zagrazaja ;)

pani.olga jestem bardzo spokojnym człowiekiem i agresja przeze mnie nie przemawia. Przepraszam jeżeli Cię uraziłam, po prostu wolę jak się ktos nie wypowiada jak nie ma nic konkretnego, potwierdzonego doświadczeniem, do powiedzenia. Wymagam od innych tego czego od siebie. Mój błąd. Muszę wziąć na to poprawkę w następnych postach i powstrzymać sie od komentarzy. Jeszcze raz przepraszam.
Skończyłam temat.

przepraszam, ale jakie doświadczenie trzeba posiadać, żeby stwierdzić, że kocyk jest drogi? i kim jesteś, żeby oceniać, co jest wystarczająco konkretne do napisania na forum, a co nie? jak chcesz prowadzić ambitne dyskusje, to polecam forum o fizyce kwantowej, tam na pewno są wypowiedzi o odpowiednim poziomie dla Ciebie.

To może po kolei jak to u nas się sprawdzało:

-laktator- medela oczywiście:) Przydał się i to nawet bardzo LAKTATOR ELEKTRYCZNY Mini Electric MEDELA (4999167852) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

-elekto niania- mój ulubiony gadżet- kładłam Zosię spać brałam nanie i wychodziłam przed klatkę na szybkie siusiu z psiakiem:) Mamy taką AVENT 510/00 NIANIA ELEKTRONICZNA W WARSZAWA (4931769314) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Polecam!

-sterylizator- użyłam chyba 2 razy i zaległ w szafie. Lepszy garnuszek z wrzątkiem.

- podgrzewacz- przydał sie kilka razy jak podgrzewałam Zosi słoiczki. Ale uważam, że miseczka z wrzątkiem tez się sprawdzi.

Reszty nie pamiętam;-)

EDIT: aaaaaaa.... i jeszcze zapomniałam. Zosia od pierwszego dnia spała u siebie w pokoju, a ja u siebie. Czasami jak np. dopadło ją jakieś choróbsko to kładłam się u niej. A tak na co dzień polegałam na elektro niani. Także Monia ja np. nie widzę w tym nic złego czy dziwnego:) Ps. Też mamy 2 pokoje i oddaliśmy sypialnie Zosi;-)

Ostatnia edycja:
Ewelak to mnie uspokoilas, bo tez sie zastanawialam jak to bedzie, ale zapasowo wstawie tam kanape, zeby moc u maluszka w pokoju spac a jak nie bede spokojna, ze elektronika dziala to po prostu przez kilka tygodni sie tam przeniesiemy ze spaniem.

Laktator lektryczny madela wpisalam na swoja liste ;) Jest na niej tez ta super poducha duzy rogal - kojec dla mam ;)
Tatus dziecka lubi elektronike to niech elektryczna nianie i monitor oddechu sam wybierze ;)

Martwia mnie wozki... Wszystko co mi sie podoba to ciezkie :( wymyslilalam jeszcze jeden plan.... a gdyby tak stelaz wozka zostawiac w samochodzie w bagazniku? Przeciez auto i tak pod blokiem bede miala... Moze to jakies rozwiazanie?

reklama
Do góry