reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

Ja podkłady mam 2 op po 10szt bella i 2 op po 10 szt canpol z przylepcem :) okaże się, które lepsze :) a i na łóżko mam jakieś 90x60cm chyba panda ale nie mam pewności bo luzem je mam teraz :p no i już w domu to w zależności jak będzie leciało, to always night :)

Ja sobie zamówiłam małą paczkę rzeczy ostatnio, w tym koszulę ze szlafrokiem bawełna WYPRZEDAŻ KPL SZLAFROK + KOSZULA DO KARMIENIA L/XL (4914772473) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.i tylko 40 zł za komplet, do tego kilka innych rzeczy typu majtki siateczkowe, skarpetki dla bobsona, sól fizjologiczną i ochraniacze na materac i dostałam w gratisie balsam do ust, cień do powiek i najlejke do auta :) miły gest :)

No i dostałam w poniedziałek ten Brzusiobox :) całkiem fajna sprawa, była tam paczka pampersów 33sztuki tych premium care 1 (ok. 20zł) herbatka ziołowa baby&mama med szczęśliwa ciąża (ok. 30zł) - całkiem smaczna, do tego zapinki do rękawiczek lullalove ToGo (ok. 27zł), glinka biała mikronizowana EcoSpa (ok. 8zł), próbki płatków do prania( nie pamiętam nazwy), jeszcze jakieś kupony na zakupy, co daje sumkę prawie 90 zł kupując oddzielnie doliczyć trzeba jeszcze przesyłkę, a ja płaciłam bodajże 63 zł z przesyłką :-D

kurde, to miałaś super BrzusioBox, ten mój to była totalna bieda przy tym Twoim...

reklama
ale chodzi Ci o ochraniacz na materac czy na szczebelki? bo dziewczyny tu chyba piszą o tym na szczebelki.
ja czytałam, że on ogranicza dopływ powietrza i nie zaleca się stosowania go.
a co do tego na materac, to ja kupiłam jakiś pierwszy lepszy z brzegu na allegro od firmy z samymi dobrymi komentarzami.
Ja nie planuję ochraniacza na szczebelki, właśnie dlatego, że jak dla mnie to przy noworodku to bezsensowny wynalazek. Szczególnie w lecie. Przecież takie małe dziecko nie przewraca się po całym łóżku. Potem tak jak pisała Kati, jak uderza głową i się budzi to można pomyśleć.
Na materac też raczej nie dam ochraniacza, bo to też zaburza wentylację, ewentualnie jakiś przepuszczalny podkład.. zastanowię się jeszcze.

My zaczęliśmy używać pościeli jak Zosia miała 1,5 roku i przeniosła się do "dorosłego" łóżka ;-) Do tego czasu tylko śpiworki, a później kocyki.
No też planuję śpiworek i kocyk.. Ewentualnie w upał to pajacyk sam czy inny ubiór w zależności od temp.

Jeśli chodzi o podkłady poporodowe / podpaski - to ile czasu je stosowałyście? To krwawienie jest po kilku dniach aż tak obfite, że trzeba też podkład na łóżko? Bo myślałam, że tylko te do majtek :)

thriade ja zużyłam jedną paczke podkładów do majtek a 2 kupiłam, potem podpaski a krwawiłam krótko do tygodnia chyba tak mocniej potem słabo, a podkład na łóżko to miałam bo żeby mi sie krocze goiło to spałam w podkoszulce (upał był) albo w staniku i bez majtek na podkładzie ;-) krocze zagoiło się rewelacyjnie po takim wietrzeniu a ja nie miałam poplamionego łóżka, pod podkład dawałam jeszcze duży ręcznik jakby sie coś miało przesunąć, a przykryta byłam prześcieradłem. Więc teraz nie planuje dużo podkładów kupować.

Aaa ok to rozumiem teraz po co te na łóżko. Szczerze mówiąc coraz bledsza na twarzy się robiłam jak tu czytałam o tych podkładach - bo wyobraziłam sobie krwotoki jakieś, które tak przeciekają, że aż łóżko zabezpieczać trzeba. To co piszesz z tym wietrzeniem ma teraz sens.

a te podkłady bella to one nie mają pasków z klejem więc chyba nie są zbyt komfortowe chodzi mio o to ze nie będą sie trzymać na miejscu? ......tylko u mnie na rozpisce ze szpitala co trzeba zabrać jest napisane podkłady poporodowe min 4 opakowania co im gorzej przecież to 40 sztuk tyle przez 2 doby zużyje :confused:

thriade każda moze krwawić inaczej ja akurat tak robiłam bo mało miałam ;-0
madziuula w szpitalu nam dawali swoje wiec nie wiem ile tego było

I znowu dzisiaj polowalam :D

Załączniki

• 1429110449827.jpg
    1429110449827.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 46
Kornelia,bardzo fajna paczka Ci się trafiła.

Thriade,ja krwawilam dosc obficie,więc zanim zmieniłam na zwykłe podpaski to trwało jakieś 2-3paczki już w domu.

reklama
Ja jeszcze nie zamawiałam tych podkładów poporodowych. Zamówilam tylko majtki siateczkowe - one w ogóle są potrzebne ??
Co do pościeli jestem zielona, szukam ciągle na allegro ale zawsze mi coś nie pasuje to cena, to materiał, to wzór i ciągle coś..;/
Planowałam założyć ochraniacz na szczebelki bo.. zawsze jest w zestawie i ładnie wygląda :D No ale większy sens ma to co mówicie .. więc jeszcze się zastanowie :confused:

Ola suuper ten rapers z kubusiem :)

Do góry