reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

dziewczyny ja ochraniacz na szczebelki zaczęłam używać jak mały miał ok 5-6 m-cy i "chodził" w nocy tzn. przemieszczał się po łóżeczku, walił głową w szczebelki i się budził, jak założyłam ochraniacz to miał miekko i przestał z tego powodu sie budzić ;-)
Ale wiadomo każdy robi jak uważa ;-)

reklama
Ale zescie na trzepaly tu ;) Butelki we wrzatku gotowac bede potem zalewac z czajnika woda. Jesli nie uda sie kp to kupie termos i w oddzielnej butelce bede miala chlodna wide, super sprawdza sie pojemnik na pokarm mm baby one Ten temat mam obcykany od a do z ;)
Ja wlasnie zamowilam kocyki w rozm 120x60 by miec na poszwe z Oliwia te 35x100 czt 45x100 byly za male i mnie wkurzali ich poprawianie ;) ochraniacz kupue ale chyba tylko dekoracyjnie ;) zobaczymy jakie lato bedzie ;)

Angi podkłady ja miałam z belli te mamma chyba tak sie nazywały ale jakieś rewelacji nie było, też chętnie posłucham opinii :-)
podkłady na łóżko i do przewijania polecam z babydream

My zaczęliśmy używać pościeli jak Zosia miała 1,5 roku i przeniosła się do "dorosłego" łóżka ;-) Do tego czasu tylko śpiworki, a później kocyki. Ochraniacz na szczebelki miałam i teraz też będzie- choć nie wiem,czy nie będziemy kupować na te pierwsze 4 miesiące kosza wiklinowego... Jeszcze zobaczymy.

Jeśli chodzi o podkłady to ja używałam tylko w szpitalu- w domu miałam większe podpaski, jakoś było mi w nich wygodniej.

Co do podkładów na łóżko to te seni z apteki sa rzeczywiscie dobre, te z rossmana tez sa ok natomiast te z bella sa beznadziejne- miałam wrazenie ze nic nie chłoną bo prawie tej waty w środku nie maja.
Co do tych "książek telefonicznych" miedzy nogi to bella nie maja przylepca i takie jakies niewyprogilowane sa. Ja zamówiłam i w tamtej i w tej ciazy na Allegro z Hartmana, sa mega chłonne, wyprofilowane, z przylepcem- mi odpowiadały bardzo.
Zobacz ofertę: 30szt podkłady POPORODOWE HARTMANN mini ORYGIN
30szt podkłady POPORODOWE HARTMANN mini ORYGIN (5101899747) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Zobacz ofertę: Hartmann Podkłady poporodowe Ultra Micro 28 szt
Hartmann Podkłady poporodowe Ultra Micro 28 szt (5209945740) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

reklama
Ja podkłady mam 2 op po 10szt bella i 2 op po 10 szt canpol z przylepcem :) okaże się, które lepsze :) a i na łóżko mam jakieś 90x60cm chyba panda ale nie mam pewności bo luzem je mam teraz :p no i już w domu to w zależności jak będzie leciało, to always night :)

Ja sobie zamówiłam małą paczkę rzeczy ostatnio, w tym koszulę ze szlafrokiem bawełna WYPRZEDAŻ KPL SZLAFROK + KOSZULA DO KARMIENIA L/XL (4914772473) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.i tylko 40 zł za komplet, do tego kilka innych rzeczy typu majtki siateczkowe, skarpetki dla bobsona, sól fizjologiczną i ochraniacze na materac i dostałam w gratisie balsam do ust, cień do powiek i najlejke do auta :) miły gest :)

No i dostałam w poniedziałek ten Brzusiobox :) całkiem fajna sprawa, była tam paczka pampersów 33sztuki tych premium care 1 (ok. 20zł) herbatka ziołowa baby&mama med szczęśliwa ciąża (ok. 30zł) - całkiem smaczna, do tego zapinki do rękawiczek lullalove ToGo (ok. 27zł), glinka biała mikronizowana EcoSpa (ok. 8zł), próbki płatków do prania( nie pamiętam nazwy), jeszcze jakieś kupony na zakupy, co daje sumkę prawie 90 zł kupując oddzielnie doliczyć trzeba jeszcze przesyłkę, a ja płaciłam bodajże 63 zł z przesyłką :-D

Do góry