reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

Dla mnie podkłady Bella były kiepskie. Zostało mi jeszcze pół opakowania i muszę jedno dokupić, ale już innej formy. U nas w szpitalu dawali podkłady i takie na łóżko też. W domu zużyłam jeszcze 1,5 opakowania Bella, a potem podpaski. Dla mnie podkłady na łóżko muszą być obowiążkowo, bo krwawiłam na tyle mocno, że wpadki w nocy często mi się zdarzały. Gdybym nie miałą podkładu na prześcieradle to pewnie bym sie całą noc stresowała i bała się przekręcić.

Ochraniacz na łóżeczko mam, ale na połowę łóżeczka (ten krótszy). Używałam i będę używać. Nie wydaje mi się, żeby to ograniczało cyrkulację powietrza. U nas był niezbędny, bo mały zaraz po urodzeniu (przez jakieś 2 tyg) umiał się turlać i udeżał głową w szczebelki. Poza tym był bardzo wrażliwy na bodźce a ochraniacz mu trochę zasłaniał otoczenie przy zasypianiu. Miał mniej bodźców. Z tego powodu nie miał też karuzeli i innych zabawek w łóżeczku. T

reklama
Ja używałam majtek siateczkowych,nie opinaja,a trzymają lepiej wkładki....
Avalka,ja 1 porod mialam też w szpitalu,gdzie majtki były niemiłe widziane,2 poród w innym szpitalu i tam same położne mi je zakładały po 2h od porodu.
Thriade,ja miałam te dłuższe,mialam i na przewijak i do łóżeczka i dla siebie do łóżka.

ja mam majtki siateczkowe wielorazowe chyba 2 pary i do tego wkłady bella, mam nadzieję, że to wystarczy, bo jestem zielona w temacie.

Ja tych podkładów majątkowych to nie zuzylam jakos duzo tylko w szpitalu i w domu przez pare dni a potem podpaski. Teraz kupiłam sobie 1 op takich chlonniejszych i dokupie jeszcze w rossmanie te baby ono i mam jeszcze paczkę takich wkładek z hartmana, one pamietam ze fajne były bo wielkosciowo niewielkie a duzo bardziej chłonne niz zwykle wkładki ale to tak na końcówkę. Ja obficie nie krwawiłam ale w sumie równo 6 tyg.
Thriade te seni to 60x60 Ci wystarcza, jak zostanie to bedziesz mieć do przewijania maluszka lub do położenia dziecka na nim bez pieluszki w ciagu dnia zeby pupa poodychala, bo wtedy "niespodzianki" gwarantowane ;)
Te majtki siatkowe to głownie w szpitalu używałam a w domu to zwykle bawełniane, bo mi sie nitki ze szwu po cc zaczepiały o te siateczkowe. U nas w szpitalu pozwalali uzywac majtki bez problemu, zreszta ja cc miałam to krocza nie musiałam " wietrzyć" itp.

Dobra to kupiłam te podkłady Seni 60x60, "podpaski" Sena Lady Extra i Normal, Bella mamma (nie wiem które mi podpasują), wkładki laktacyjne lovi, majtki siatkowe canpol i jeszcze jakieś noname (zobaczymy, które lepsze).

Thriade mi wlasnie dzis przyszły tez te wspaniałe gadżety ;) jeszcze musze wkładki laktacyjne kupić i maść na brodawki bo przy pierwszej córce to pamietam ze mi tak ponaciagala sutki ze płakałam jak karmiłam. Kupie pewnie z medeli bo to czysta lanolina i nie trzeba zmywac, a dawała radę :)

ja jeszcze z takich zakupów higienicznych do porodu nie mam nic bo jakoś mi się wydaje ze jeszcze czas i pewnie w każdej aptece można dostać wszystko od ręki .......... fajne rampersy piżamki wypatrzyłam na H&M ale już nie ma rozm. 62:no: a na 68 chyba nie ma co brać bo pewnie już będzie już wrzesień i za zimno na takie ciuszki.........Piżama 2-pak | H&M

reklama
Na ja na później zostawiam takie droższe sprzęty typu wózek, bo gwarancja i kosmetyki, bo po co mają już teraz stać się psuć. A ubrania i rzeczy higieniczne chcę mieć już kupione bo mogą leżeć w szafkach i czekać:)

Do góry