reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy & wyprawka dla mam i fasolek

Dla mnie podkłady Bella były kiepskie. Zostało mi jeszcze pół opakowania i muszę jedno dokupić, ale już innej formy. U nas w szpitalu dawali podkłady i takie na łóżko też. W domu zużyłam jeszcze 1,5 opakowania Bella, a potem podpaski. Dla mnie podkłady na łóżko muszą być obowiążkowo, bo krwawiłam na tyle mocno, że wpadki w nocy często mi się zdarzały. Gdybym nie miałą podkładu na prześcieradle to pewnie bym sie całą noc stresowała i bała się przekręcić.

Ochraniacz na łóżeczko mam, ale na połowę łóżeczka (ten krótszy). Używałam i będę używać. Nie wydaje mi się, żeby to ograniczało cyrkulację powietrza. U nas był niezbędny, bo mały zaraz po urodzeniu (przez jakieś 2 tyg) umiał się turlać i udeżał głową w szczebelki. Poza tym był bardzo wrażliwy na bodźce a ochraniacz mu trochę zasłaniał otoczenie przy zasypianiu. Miał mniej bodźców. Z tego powodu nie miał też karuzeli i innych zabawek w łóżeczku. T

reklama
Ja używałam majtek siateczkowych,nie opinaja,a trzymają lepiej wkładki....
Avalka,ja 1 porod mialam też w szpitalu,gdzie majtki były niemiłe widziane,2 poród w innym szpitalu i tam same położne mi je zakładały po 2h od porodu.
Thriade,ja miałam te dłuższe,mialam i na przewijak i do łóżeczka i dla siebie do łóżka.

ja mam majtki siateczkowe wielorazowe chyba 2 pary i do tego wkłady bella, mam nadzieję, że to wystarczy, bo jestem zielona w temacie.

Ja tych podkładów majątkowych to nie zuzylam jakos duzo tylko w szpitalu i w domu przez pare dni a potem podpaski. Teraz kupiłam sobie 1 op takich chlonniejszych i dokupie jeszcze w rossmanie te baby ono i mam jeszcze paczkę takich wkładek z hartmana, one pamietam ze fajne były bo wielkosciowo niewielkie a duzo bardziej chłonne niz zwykle wkładki ale to tak na końcówkę. Ja obficie nie krwawiłam ale w sumie równo 6 tyg.
Thriade te seni to 60x60 Ci wystarcza, jak zostanie to bedziesz mieć do przewijania maluszka lub do położenia dziecka na nim bez pieluszki w ciagu dnia zeby pupa poodychala, bo wtedy "niespodzianki" gwarantowane ;)
Te majtki siatkowe to głownie w szpitalu używałam a w domu to zwykle bawełniane, bo mi sie nitki ze szwu po cc zaczepiały o te siateczkowe. U nas w szpitalu pozwalali uzywac majtki bez problemu, zreszta ja cc miałam to krocza nie musiałam " wietrzyć" itp.

Dobra to kupiłam te podkłady Seni 60x60, "podpaski" Sena Lady Extra i Normal, Bella mamma (nie wiem które mi podpasują), wkładki laktacyjne lovi, majtki siatkowe canpol i jeszcze jakieś noname (zobaczymy, które lepsze).

Thriade mi wlasnie dzis przyszły tez te wspaniałe gadżety ;) jeszcze musze wkładki laktacyjne kupić i maść na brodawki bo przy pierwszej córce to pamietam ze mi tak ponaciagala sutki ze płakałam jak karmiłam. Kupie pewnie z medeli bo to czysta lanolina i nie trzeba zmywac, a dawała radę :)

ja jeszcze z takich zakupów higienicznych do porodu nie mam nic bo jakoś mi się wydaje ze jeszcze czas i pewnie w każdej aptece można dostać wszystko od ręki .......... fajne rampersy piżamki wypatrzyłam na H&M ale już nie ma rozm. 62:no: a na 68 chyba nie ma co brać bo pewnie już będzie już wrzesień i za zimno na takie ciuszki.........Piżama 2-pak | H&M

reklama
Na ja na później zostawiam takie droższe sprzęty typu wózek, bo gwarancja i kosmetyki, bo po co mają już teraz stać się psuć. A ubrania i rzeczy higieniczne chcę mieć już kupione bo mogą leżeć w szafkach i czekać:)

Do góry