reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla nas i naszych kwietniowych pociech:):):

Paulusia Ty mnie kochana nie strasz...nam płeć tylko na jednym usg sprawdzano :laugh2: a sukienek mam duuuużo :-)ale by było śmiesznie.

ntmkw oczywiści możesz używać gruszki, ale one są mniej higieniczne i się od nich juz odchodzi...

reklama
Hehe dziewczyny ja do mojego za kazdym razem jak cos wiekszego kupujemy pod chlopca to powtarzam a co jak to Antosia sie urodzi:rofl2:ale jutro do gin wiec jeszcze raz poprosze zajrzal dla pewnosci;-)

Ktos pytal o pieluchy rozm 1 ja mam 3 paczki huggisow z wycieciem na pepuszek wiem ze opinie maja nie najlepsze ale byly prawie za darmo wiec najwyzej ich nie zuzyje a co potem to pewnie pampersy. Co do gruszki i termometru ja kupilam przyborniczek tommy&tippe i tam jest termometr elektroniczny i gruszka taka z krotka koncowka i tego zamierzam uzywac zobaczymy czy sie sprawdzi...
Jesli chodzi o kosmetyki to u mnie j&j odpada bo on nawet mnie uczula planuje sprobowac nivea zawsze jak cos samam moge zuzyc a do pupy juz mam bepanthen zakupiony.

Julianna ja slyszalam ze od gruszek sie odchodzi nie ze wzgledu na higiene tylko dlatego ze te dlugie koncowki sa niebezpieczne mozna dziecku krzywde zrobic jak sie nie ma wprawy dlatego teraz robia z krotkimi koncowkami ale nie wiem...

Ostatnia edycja:
Julianna ja nie mam zamiaru nikogo straszyć, tylko koleżanka w lipcu urodziła ,,Karolinkę,, która po urodzeniu okazała się Karolkiem:-D:-D:-D lekarz przez cały czas mówił że będzie córeczka a Karolek sprytnie ukrył klejnociki:-D i tylko dla tego mam wątpliwości.

Co do pieluch to rozmawiałam ze znajomymi którym w zeszłym roku urodziła się córcia. I mądrze mi powiedzieli że przez prawie ten rok kupowali Pampersy na które wydali majątek, a jednego dnia będąc w Biedronce, postanowili kupić pieluszki Dada i co się okazało, że są dokładnie takie same jak te drożyzny, tylko pod inną nazwą.

ntmkw my cały czas na pampersach jedziemy, kupilismy kiedys Dady dla testu i nikt mi nie wmówi, że to to samo co pampers, tylko pod inna nazwa;) pampers sa moim zdaniem mega chłonne, Dady zmieniałam mega czesto, wiec nie wiem czy to była oszczedność..ale wiadomo zawsze warto spróbować, moze wam akurat podpasuja:)

Widzę że rozważania zakupowe pełną parą:)
mój małżonek wrócił wczoraj w nocy z kolejnej wyprawy -"szkolenia" i dziś żeby mnie udobruchać zabrał na zakupy dla małego:))) najpierw w ikei wpadło łóżeczko, materacyk, wanienka, kocyki i kilka drobiazgów później pojechaliśmy po drobiazgi kosmetyczne itp. Zakupiłam:
butelki 2x 260ml 1x125ml (avent),
nożyczki i cążki (babyono),
szczoteczka i grzebyczek(canapol),
termos na butelkę(canapol),
pampersy(pampers premium care),
chusteczki(wzięłam nivea bo zależało mi na pudełku),
paklanki
krem do pupy (linomag z cynkiem)
przewijak
(wypisałam tak poglądowo, może komuś się przyda)
wyszliśmy ze sklepu i od razu przypomniało mi się o czym zapomniałam ale nie miałam sumienia ciągnąć go tam ponownie:p takim sposobem mamy już chyba sporą większość(oprócz wózka), została do skompletowania torba do szpitala i możemy jechać rodzić:D

pasażerka jeżeli zamierzasz karmić piersia, to moim zdaniem paklanki sie nie przydadzą, przynajmniej na poczatek, bo te kupki nie śmierdza:) fajnie, że juz tyle macie, my czekamy na kasę i tez cos trzeba zacząć organizować:)

co do pieluch to jak już pisałam u nas dada się sprawdziła, aczkolwiek na początek wybieram pampersy bo te pierwsze kupki to są rzadkie a pampersy dobrze je chłoną

gruszka przy katarze raczej się nie sprawdzi, natomiast frida super wyciąga katar co u malutkiego dziecka jest ważne żeby nosek odtykać

reklama
Lepsza wanienka zwykła, z ewentualnie dokupionym wkładem (tylko pytanie jakim? gąbkowym czy plastikowym?) czy profilowana? Niestety nie znam się, moja mama z kolei mówi że kiedyś nie było takich profilowanych i też nie wie. Strasznie się boję tych pierwszych kąpieli, nie wiem czy sobie poradzę. Dlatego myślałam nad profilowaną żeby sobie życie ułatwić, ale czy to na pewno dobre dla dzidzi?

I co myślicie o takim termometrze?
http://allegro.pl/termometr-w-smoczku-smoczek-microlife-najtaniej-i2079633257.html

Ostatnia edycja:
Do góry