i bardzo dobrze :-) każdy ma swoje zdanie. Ja swoje warunkuje tym że mój mąż żyje tylko dzięki temu że nie miał pasów zapiętych i tak jak pisałam jest wiele przypadków kiedy pasy działają na niekorzyść. A kampanie są przeciwko lub za różnymi rzeczami z którymi moim zdaniem nie trzeba się zgadzać - podobnie nie zgadzam się z tym że mleko jest zdrowe żaden ssak na ziemi oprócz człowieka nie pije mleka w dorosłym życiu i to jeszcze innego zwierzęcia... itp
reklama
co do kurtek to na allegro widziałam ciążowe płaszczyki na zimę do 100zł. Wydaje mnie się, że to przystępna cena. Na razie obawiam się co do spodni. Brzuszka jeszcze nie mam i nie potrzebuję nowych spodni i dodatkowo motywuje mnie to, że nie wiem jaki rozmiar sobie kupić. Niby przed ciążą nosiła rozmiar S, ale boję się, że strasznie się roztyję i teraz kupiona eska ciążówek będzie na mnie za mała. Dlatego jeszcze troszkę poczekam. Póki co, to teraz kupiłam 2 pary nowych biustonoszy.
zeberka363
jestem szalona :-D
martolinka
Mama i nie tylko :-)
tylko takich przypadków gdzie pasy przyczyniły sie do smierci pasazera to zlaedwie od 0,5%do 1 %.. równie dobrze dzieci moznaby przewozic bez fotelików..
ale juz nic nie mówie;-)
Tworek gdzie były te kurtki ciążowe na allegro? ja dzis szukałam i nic
ale juz nic nie mówie;-)
Tworek gdzie były te kurtki ciążowe na allegro? ja dzis szukałam i nic
Z pasami to każdy ma inne zdanie, ale Zeberka, przytrzymywanie pasów dużo Ci nie da, bo jak by do czegoś złego doszło, to nie będziesz miała czasu myśleć o tym, aby przytrzymać pas i nie uszkodzić maluszka.
Martolinka masz daję Ci dwie przykładowe aukcje, ale wejdź w ich kategorie, to znajdziesz dużo więcej
*** WełniAnA KuRtKa PALTO 'XL' JeSieŃ 2011 *** (1779364583) - Aukcje internetowe Allegro
NOWY płaszczyk idealny na jesień ! r. S ! (1822344537) - Aukcje internetowe Allegro
Martolinka masz daję Ci dwie przykładowe aukcje, ale wejdź w ich kategorie, to znajdziesz dużo więcej
*** WełniAnA KuRtKa PALTO 'XL' JeSieŃ 2011 *** (1779364583) - Aukcje internetowe Allegro
NOWY płaszczyk idealny na jesień ! r. S ! (1822344537) - Aukcje internetowe Allegro
martolinka
Mama i nie tylko :-)
to cos słabo szukałam;-)dziękuje
stokrotta
Fanka BB :)
Nie chcę wdawać się w konflikt , czy powinno się zapinać pasy w ciąży, czy nie bo swoje zdanie wyraznie okreslilam wcześniej. Napiszę jeszcze tyle, przy takiej prędkości czyli 130/h z jaką my z M jechaliśmy podczas wypadku i biorąc pod uwagę fakt, że kilkakrotnie koziołkowaliśmy , aż ostatecznie wylądowaliśmy w rowie oraz to, że słupek od mojej strony był wgnieciony , a szyba zupelnie wybita- to gdyby nie pasy albo wypadłabym przez okno, albo roztrzaskało by mnie w środku auta. To jest moje zdanie i chyba trudno mi się dziwić, że po takiej traumie mam obsesję na punkcie pasów;-)
Codziennie spędzam ok. 2 godz. za kierownicą i zawsze mam zapięte pasy
Tworek ten adapter do którego dawałam link jest jak najbardziej bezpieczny- przytrzymuje pas w ten sposób, że gorna część pasa znajduje się normalnie na klatce piersiowej, natomiast dolna przechodzi nie tyle pod brzuchem- co w górnej częći ud.
Pas układa się wówczas tak, że w ogóle nie dotyka brzuszka. Mam nadzieję, że nie jest to zbyt zawiłe tłumaczenie;-) Jak kupowałam adapter to byl koszt ok.150 zł, a teraz widzę, że są sporo tańsze- nawet po 75zł:-)
Codziennie spędzam ok. 2 godz. za kierownicą i zawsze mam zapięte pasy
Tworek ten adapter do którego dawałam link jest jak najbardziej bezpieczny- przytrzymuje pas w ten sposób, że gorna część pasa znajduje się normalnie na klatce piersiowej, natomiast dolna przechodzi nie tyle pod brzuchem- co w górnej częći ud.
Pas układa się wówczas tak, że w ogóle nie dotyka brzuszka. Mam nadzieję, że nie jest to zbyt zawiłe tłumaczenie;-) Jak kupowałam adapter to byl koszt ok.150 zł, a teraz widzę, że są sporo tańsze- nawet po 75zł:-)
robaczek_25
mama dwóch syneczków:)
ja pasy zapinałam w ciąży ale po prostu go dawałam pod brzuch tak że nic nie uciskał, a kurtka to fakt że mnie też przeraża, nie wejdę w nic co mam bo już mam brzuch a do zimy będzie całkiem niezły takze będzie problem, ale fajne te linki są takze pewnie znowu będę się ratować na allegro jak ze spodniami
Dzięki Stokrotta. Zdjęcia zamieszczone na aukcji kiepsko pokazywały ułożenie dolnego pasa. Dla mnie wyglądało to tak, jakby normalnie był na brzuchu, ale w sumie była krotko po obudzeniu się wiec oczy mogły kłamać :-) Pozdrówka Dziewczyny
reklama
stokrotta
Fanka BB :)
Tworek masz rację na tym pierwszym zdjęciu pas jest na brzuchu, tylko zwróć uwagę w jakiej pozycji jest kobieta na tym zdjęciu- prawie leży-bynajmniej dziwna ta fotka- bo ja w takiej pozycji nie dosięgnełabym na pewno do kierownicy.Na drugim zdjęciu jest już pani w pozycji w jakiej się prowadzi samochód i tam widać ladnie jak dolna część pasa układa się na udach.