reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i naszych kwietniowych pociech:):):

Cześć.

Na forum zapisałam się dopiero dzisiaj i jestem w szoku, że już kupujecie ciuchy ciążowe. Jestem normalnej budowy ciała, przed ciążą ważyłam około 56kg. Jak ważyłam się 2 tygodnie temu to było 58kg (a jadam dwa razy więcej niż zawsze). Póki co to brzuszek mam mały, ale wydaje mnie się, że to raczej zasługa jedzenia. Ale cóż... każda z Nas jest inna :) Zobaczymy, może później urosnę jak słonica :)

Co do zakupów, to szukając przyszłych ubrań, przypadkiem znalazłam takie coś:Strona główna - Tummy Shield - Chroń Swoje Dziecko Podczas Jazdy Samochodem
Dla mnie ogólnie pomysł wydaje się genialny, bo jako codzienny kierowca pomyślę, że później miałabym jeździć bez pasów i coś mogłoby stać się maleństwu, to aż w brzuchu coś mnie skręca. Jest to jednak trochę drogie i nie wiem jak użyteczne. Czy któraś z Was już używała czegoś podobnego?

reklama
Popieram jak najbardziej zakup adaptera do pasów:tak: :tak::tak:W poprzedniej ciąży kupiłam sobie takie ustrojstwo i korzystałam przez 7 miesięcy, teraz również go używam
ADAPTER DO PASÓW CLIPPASAFE BOCIEK ZABRZE (1813115737) - Aukcje internetowe Allegro

Nie odważyłabym się jezdzić z odpiętymi pasami. W grudniu mieliśmy z M bardzo poważny wypadek samochodowy na autostradzie.Wszyscy świadkowie oraz Policja zgodnie twierdzili, że gdybyśmy mieli odpięte pasy, nasze dzieci byłyby sierotami.Co prawda rękę miałam potrzaskaną- musiała być operacyjnie zespalane płytką i niestety nie jest już tak sprawna jaki kiedyś, ale żyję i to jest najważniejsze:-)
Uważam, że pasy trzeba zapinać ZAWSZE, a adapter to idealnie rozwiązanie dla ciężaróweczek:tak:

Co do łóżeczek to my również mamy turystyczne i przy takim pozostaniemy. Szymek miał łóżeczko drewniane ale byłam z niego bardzo niezadowolona-moje żywe srebro obijał0 się ciągle, a ja miałam stracha, że w końcu wsadzi rączkę albo nóżkę między szczebelki i sobie ją złamie.

Ostatnia edycja:
Cześć.

Na forum zapisałam się dopiero dzisiaj i jestem w szoku, że już kupujecie ciuchy ciążowe. Jestem normalnej budowy ciała, przed ciążą ważyłam około 56kg. Jak ważyłam się 2 tygodnie temu to było 58kg (a jadam dwa razy więcej niż zawsze). Póki co to brzuszek mam mały, ale wydaje mnie się, że to raczej zasługa jedzenia. Ale cóż... każda z Nas jest inna :) Zobaczymy, może później urosnę jak słonica :)

Co do zakupów, to szukając przyszłych ubrań, przypadkiem znalazłam takie coś:Strona główna - Tummy Shield - Chroń Swoje Dziecko Podczas Jazdy Samochodem
Dla mnie ogólnie pomysł wydaje się genialny, bo jako codzienny kierowca pomyślę, że później miałabym jeździć bez pasów i coś mogłoby stać się maleństwu, to aż w brzuchu coś mnie skręca. Jest to jednak trochę drogie i nie wiem jak użyteczne. Czy któraś z Was już używała czegoś podobnego?

To Twoja pierwsza ciąża? Ja przy pierwszej dostałam brzuszka dopiero przy 5tym miesiącu :) a teraz jestem w końcówce drugiego i mam taki jak wtedy w piątym - chociaż przytyłam tylko 2kg :). Wyczytałam gdzieś na necie że przy późniejszych ciążach mięśnie są słabsze i przyzwyczajone stąd szybciej widać brzuszek - nie jest to regułą ale jest jakimś wytłumaczeniem ;P

Tak, pierwsza :) W takim razie wychodzi na to, że troszkę sobie poczekam na brzuszek. Mam czas :)

STOKTOTTA: dzięki za aukcję, to co poleciłaś jest o wiele tańsze :) różnica będzie na lekarza. Widzę jednak, że sposób zapięcia est troszkę inny. Czy w takim razie pas jest wygodny dla maluszka?

no wydaje mi się to nawet niezbędne i u mnie jako kierowcy który prawie codziennie siedzi za kółkiem.Jeszcze jak się pomyśli co może się stać bez zapiętego pasa lub z normalnie zapiętym pasem to bierze przerażenie. Wydaje mi się że takie dodatki powinny być tańsze.

ja całą ciąze jezdziłam z zapietymi pasami , ale tego adaptera nie kupowałam.Układałam sobie pas dokładnie pod brzuchem .
teraz bardziej mysle o zimie i kurtce zimowej . Ciazowe szokuja cena, ale też nie chcialabym wygladac jak babochłop w rozmiarze XXXL

Ja nawet nic nie mówię na temat kurtki bo jakoś w tą zimę swoją ciążową oddałam do PCK bo była dużo za duża i teraz muszę kupić nową:-(

w poprzedniej ciąży nie zapinałam pasów i teraz też nie zamierzam. Uważam że jest to niebezpieczne. A poza tym znam osobiście przypadki kiedy pasy mogą zagrozić życiu a nie je ratować więc mam takie zdanie :)

reklama
Do góry