reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i naszych kwietniowych pociech:):):

madziarra ta oliwkę kupiłam w aptece:tak: stokrotta ja tez w 1 ciąży nakupiłam pełno rozmiaru 56 a syn do niczego się prawie nie mieścił:-D także dziewczyny lepiej kupujcie większe-na dłużej wam starczą bo małe dzieci baaardzo szybko rosną :tak:

reklama
A ja uważam że jeszcze dużo może się zdarzyć,ja boję sie i nie kupuję,teoretycznie do 22tygodnia można poronić a później urodzić przedwcześnie i nie wiadomo co by było z dzidzią.Ale to moje zdanie.W ciąży z Nati po 20tyg zaczełam powolutku kupować jak juz znałam płeć i wyrobiłam się do porodu
dokładnie :)

Z tym kupowaniem to kazdy ma po trochu racje, ja tez tak jak Stokrotta wole rozlozyc koszty na kilka miesiecy wiec zaczelam sie rozgladac za rzeczami, nawet kupilam 2 body w kurczaczki, hehe tak mi sie z Wielkanoca skojarzylo. No ale tez boje sie zapeszac i nie chce kupowac za duzo, poza tym poczekam do 20 tygodnia az bede znala plec bo narazie to nie wiadomo czy wchodzic w rozowy czy zielony ;-)

izka Dlaczego zielony dla chłopca? Ja dla Szymonka kupowałam głównie niebieskie ciuszki , pościel i kocyki faktycznie miał zielone, ale zawsze myslałam, że głównie niebieski kolor jest dla chłopczyka:tak: Chociaż może co region to obyczaj bo np. jak urodziła się moja najstarsza córcia to siostra mojej babci- typowa góralka przywiozła jej same niebieskie ciuszki:confused:

Ja Antka ubieram w zielenie , brazy i pomarancze, niebieski tez sie trafi. Starałam sie nie ujednolicac garderoby . Osobiscie drażni mnie podział na róź i niebieski..

martolinka a moja córa tylko by w różu chodziła:-D- taki uparciuch!od szwagra córa też tak miała ale po 8 urodzinach jej przeszło a zaś syn nie założy niczego gdzie są guziki :wściekła/y:-na szczęście koszula jest wyjątkiem!

To moje zakupki z dzisiaj, tylko kombinezonik kupiony wcześniej;-) Tak jak się na to przyglądam, to widać, że zakładam, że kwiecień będzie baaardzo zimny;-)
Kupiłam też termometr, wcześniej miałam taki do uszka, a ten jest skanujący do skroni. Mierzy się nim temp.z odleglości 5 cm.Mozna nim też zmierzyć temp.powietrza, mleczka w butelce, lub temp. wody do kapieli:tak:

Microlife NC100 Termometr Bezdotykowy NC 100 Tanio (1849558399) - Aukcje internetowe Allegro

Załączniki

• ciuszki 715.jpg
    ciuszki 715.jpg
    14,7 KB · Wyświetleń: 70
  • ciuszki 719.jpg
    ciuszki 719.jpg
    17,4 KB · Wyświetleń: 84
  • ciuszki 722.jpg
    ciuszki 722.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 70
  • ciuszki 724.jpg
    ciuszki 724.jpg