reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla nas i naszych kwietniowych pociech:):):

reklama
krucha, skoro jak piszesz nie wierzysz w przesądy to nie powinno być problemu... Przejrzyj sobie nasz wątek, większość ma już jakieś rzeczy dla dziecka. Po porodzie nie będzie ani czasu ani siły na chodzenie po sklepach. Po to jest ciąża żeby sie przygotować na przyjęcie dzieciątka ;-)

Krucha gwarantuje Ci ze przy malenkim dziecku nie bedziesz miala ani siły ani ochoty biegac po sklepach , wtedy zostaje jedynie maż i rodzice ,tescie itd. a nie zawsze kupią to co byś chciała . :tak:

Julianna* ja wiem i też nie chciałabym po porodzie zostawiac malego w domu a sama zmeczona latac po sklepach a moj kochany narzeczony sam sobie rady nie da z zakupami.. Widziałam właśnie na wątku śliczne ubranka :)

Moja babcia straszy mnie ze sie dziecko urodzi chore albo nie chce nawet tego slowa wypowiadac.. jak kupie przed prodem rzeczy.. babcia juz przezyła swoje lata ale z 50 lat temu moze i tak było ale czasy sie zmieniły..

krucha nawet tak nie myśl! Nie stresuj się niepotrzebnie przez głupie zabobony. Uwierz, że jeśli dziecko ma się urodzić zdrowe, to kupienie w ciąży łóżeczka, wózka etc. nie ściągnie na niego całej plagi egipskiej :) To tylko przesądy, których jest mnóstwo, jak np. przechodzenie pod sznurkami w praniem gwarantuje, że dziecko będzie miało pępowinę wokół szyji, a jeśli się wystraszysz i dotkniesz jakiejś części ciała, to dziecko tam będzie miało znamię. Przesądy należy przyjmować z przymrużeniem oka, bo inaczej z domu byśmy nie wyszły, tyle wszędzie "niebezpieczeństw" :)

kivinko masz racje porostu przestane słuchać jej przesądów.. bo zwariuje .. koniec z tym.. w 7 miesiącu biorę się za stopniowe zakupy.. :) bo już naprawdę nie potrafię obojętnie przejść w sklepie obok działu dla dzieci..
Liste wyprawkową juz mam. Mam nadzieje ze z pytaniami co do listy albo firmy butelek moge spokojnie pytać na forum??

ja planuję mieć wszystko przed porodem, nie wyobrażam sobie kupować wszystkiego z dzieckiem na ręku lub latać po sklepach będąc obolała, zresztą dziecko musi się w coś ubrać, trzeba je gdzieś położyć spać wykąpac itd, to są tylko dawne zabobony i nie ma co się przejmować

robaczek - ja mam podobne podejście do ciebie, a poza tym będę spokojniejsza jak sama z emkiem wszystko pokupuję. A tak potem będe się zastanawiała - każdy ma inny gust - uwielbiam moją mamę, ale jej styl nie zwsze mi się podoba podobnie z teściową - dobre kobietki, ale mają troszkę inne wyobrażenie niż ja z racji wieku...

Myślę laski, że macie absolutną rację :))) ja też nie zamierzam czekać z zakupami, mam prawie wszystko poza wózkiem i częścią ubranek, ale to już oblekane na Allegro. Kupię jakiś zestaw dla chłopca i wózek za jakiś miesiąc i będzie po wszystkim:-)

Ja po mojej córce oddałam wszystko takiej biednej dziewczynie, więc mimo, że przyszła na świat 3 lata temu nie miałam nic, a już kupiłam wszystkie akcesoria, ręczniki, kocyki, łóżeczko, wanienkę, pościel. Dziś przyszła pościel i powiem Wam, że odradzam zakupów u tego sprzedawcy... podam link:
Ala i As - 10el KOLOROWE SNY 90x120 (2012291289) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Nie dość , że wykonanie bardzo odbiega od przedstawionego to kolory już w ogóle jakaś porażka. Nie polecam.

reklama
Do góry