reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla nas i naszych kwietniowych pociech:):):

reklama
kasiagaw, my używaliśmy AVENT. mieliśmy też Tomee Tippee, ale Jagodzie nie podeszły, chociaż wiem, że wiele mam chwali tą firmę. teraz większość butelek na rynku jest bardzo dobrej jakości. dla mnie ważne było, żeby miały miękki smoczek, odpowietrzacz i nie zawierały bisfenolu A (oznaczenie na butelce BPA FREE)

Co do leżaczka to mieliśmy przy Szymonku i Emilce Fisher Price, ale dałam go komuś więc pupa;-) Mamy za to huśtawkę Graco. Sama huśta, ma melodyjki i róże odgłosy, może na początek wystarczy.

Kasia ja również polecam z czystym sumieniem buteleczki, a pózniej kubeczki Avent- moim zdaniem najlepsze:tak: Podobnie jak Afiliacja używałam też tommee tippee,( kupiłam bo mam taki laktator), ale faktycznie kiepsko się sprawdzały, zwłaszcza u noworodka. Moim zdaniem mają za szrokie smoczki i dziecku trudno z nich ssać.

Dziewczynki kochane
wiem, że to nie dział z ogłoszeniami, ale może Julianka i Paulusia przymkną oko.;-) Szukam wózeczka Baby Jogger City Select, podwójnego (wykluczam jedynie wózek w czarnym kolorze). Gdyby któraś coś wiedziała to błagam o info. Jest ciężko dostępny, a kupienie używanego to nie lada wyczyn.

Wy to niezłe jesteście z tym kupowaniem! Ja jeszcze nic nie mam poza tymi 3 ubrankami, które otrzymałam w prezencie...
Ale za to kupiłam coś SOBIE:-) w końcu! A42476001_A73_main_large.jpgI brzuch zmieści się do samego końca ciąży, także gites:tak:

Kasia ja słyszałam najwięcej pozytywnych opinii o butelkach AVENT i laktatorze tej firmy :tak: Ale czytając inne forum kiedyś padła moim zadaniem świetna rada żeby na początek kupic dosłownie minimum butelek jakiejś firmy bo to że są ogólnie popularne nie znaczy że Zosi się spodobają, to samo tyczy sie smoczków. Więc na początek warto ograniczyć ilość i jak okażą sie ok to ewentualnie dokupic w razie potrzeby ;-)

A mnie ostatnio odwiedziła znajoma i podarowała mi łóżeczko, trochę ubranek, ochraniacz na łóżeczko, zabawki dla niemowlaka, huśtawkę... Ale jestem happy :-D:-D

Cześć dziewczyny, jeśli chodzi o butelki, to polecam zestaw startowy Aventu - u nas przy pierwszym dziecku sprawdził się doskonale. Butelki są bardzo trwale, świetne smoczki. Szczegóły w linkuAvent, Zestaw startowy PES - BPA Free SCF270/00 **********.

Szczęśliwych rozwiazań w 2012:-)

reklama
Do góry