reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla nas i naszych kwietniowych pociech:):):

Pauletta,
1. podkłady mam sena , majteczki z siatki nie znam firmy ale są w fioletowym kolorze (polecane przez położne)
2. ja mam nożyczki ale zastanawiam się też nad obcinaczem
3. termo opakowania na butelkę dostałam od siostry więc już mam 1 szt.;)
4. a butelki mam zamiar dziś kupić TomiTipa, koleżanka mi doradziła że super się sprawdzają przy karmieniu piersią bo mają smoczek podobny do piersi- mam zamiar kupić 2 szt., A jeśli chodzi o butelki Aventa słyszałam że są dobre ale nie wiadomo czy Twojej dzidzi podpasują zawsze jest takie ryzyko więc może zacznij o 1-2szt.

reklama
Pauletta nie chce powtarzać po dziewczynach, ale dodam tylko żeby to koniecznie nie były majtki z fizeliny i rozmiar jak najwiekszy, bo sie tam jeszcze ta mega podpaska musi zmieścić, zestaw do obcinania byle nie z Canpola bo podobno jest do niczego, a termoopakowanie i butelki to sie przydadzą jak nie będziesz karmić piersią.

hej laseczki
ja miałam tez te majciochy z siateczki, ale mega mi były nie wygodne. w końcu mąż przywiózł mi z domu normalne gatki i też dały rade:) a komfort był dla mnie duzo wiekszy:)

ja miałam zestaw z canpola dwa razy i zgadadzam sie, że był beznadziejny:( nozyczki tempe i nie obcinały paznokci, nie wiem jak cążki, bo ja z tych nożyczkowych:)

Pozwolę się wtrącić. Fakt, że termin mam na maj, ale czuję że będzie to kwiecień, więc czasami do Was zaglądam.
jeśli chodzi o nożyczki canpola to też uważam, że są do niczego, może są i ostre, ale mają dość szerokie ostrza i ciężko złapać cieniutki paznokietek dziecka, poza tym "tempo" chodzą, ciężko jakoś nimi manipulować. Może taka partia.
Pozdrawiam!

1. Jakiej firmy wkłady poporodowe, gatki polecacie?
2. Do obcinania pazurków cążki czy nożyczki?
3. Czy potrzebne będzie termoopakowanie na butle?
4.Czy opłaca się kupić zestaw startowy Avent (butelki)?

1. kupiłąm firmy bella (aktualnie w akpolu przy Jaśkowej Dolinie we Wrzeszczu promocja na nie jest) a majteczki siateczkowe- rozmar 44.46:-Dale doliczając tą wielką pieluchę będą ok:-D
2. Na sam początek używałam nożyczki - byle nie Canpol; od roku używałam obcinacza
3. Odpuść sobie na samym początku;-)zobaczysz jak Ci się ułoży karmienie:tak:
4.Butelki miej ze 2 w pogotowiu. Jeżeli będziesz mieć problemy z karmieniem piersią zdążysz jeszcze kupić:tak:

Pauletta
1. wkłady belli, jeśli chodzi o majtki to nie używałam, bo po cięciu najpierw używałam same wkłady a potem zwykłe majtki, ale ponoc o wiele lepsze są siatkowe niż te jednorazówki bodajże fizelinowe
2. do paznokci nożyczki z zaokrąglonymi końcami, przy Matim się sprawdziło
3. nie miałam, ale jeśli będziesz karmić butelką to moze się przydać, choć ja na butli to i tak brałam ze sobą termos z wodą i odmierzoną ilość mleka, bo takie mleko trzeba podać dziecku do godziny po przygotowaniu
4. nie wiem... ja kupiłam teraz laktator lovi w zestawie z jedną małą butelką i przy karmieniu piersią powinno wystarczyć, a jak się nie uda karmic to wtedy dokupię

ja przy Gabi używałam cążek z canpola i teraz też zakupiłam z tej samej firmy co do nożyczek to się nie wypowiem bo nie wiem. Jestem z tych co raczej nożyczkami nie potrafi operować.

reklama
podkłady z belli , nożyczki z canpol to MASAKRA!!! ja mam cążki i moje nożyczki ale zobaczymy co będzie ;-) opakowanie na butle raczej zbędne, a butelki 1-2 na start będzie dość :-)

Do góry