reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla nas i naszych kwietniowych pociech:):):

reklama
Kinga-a bedzie maluszek z wami w pokoju? bo jesli tak to niepotrzebny zakup. Ja mlodej kpilam monitor jak na roczek wyprowadzilismy ja do jej wasnego pokoiku i wtedy zamontowalismy nianie dzieki czemu jak cos sie dzialo to od razu ja slyszelismy. Kupilam najbardziej prosty model, najtanszy i sie swietnie sprawdza juz 4-ty rok.

ziewaczka - super furka dla maluszka :)
kinga - ja podobnie jak iza i kivinko nie inwestuję w nianię...Mała będzie z nami w sypialni - to po pierwsze, w po drugie nasze mieszkanie nie jest olbrzymie, więc nie będzie problemu z usłyszeniem maluszka

A ja się właśnie zastanawiam nad nianią. Wprawdzie Zosia będzie spać z nami, ale w ciągu dnia ja siedzę w zupełnie innym pokoju, nie mówiąc już o tym, że jak ja gdzieś wyskoczę w ciągu dnia, to Marcin siedzi w biurze i wtedy niania jak znalazł. No ale póki co nie kupuję. Zobaczę jak to wyjdzie w praniu. W końcu na pierwsze dni czy tygodnie to nie będzie sprzęt niezbędny.

ja niani kupować nie będę bo nie potrzebuję; za to pewnie kupię monitor oddechu - tyle się naczytałam o tej śmierci łóżeczkowej że chyba wolę kilka fałszywych alarmów niż nieprzespane noce i obserwowanie, czy mała nadal oddycha...jestem raczej z tych panikujących :-)

Dziewczyny! Proszę mi tu doradzić:-D:-D:-D:-D:-D:-p:-p:-p:-p bo jestem w kropce:zawstydzona/y: Może już któreś z tych tematów były poruszane, ale ciężko jest mi to znaleźć:eek:

1. Jakiej firmy wkłady poporodowe, gatki polecacie?
2. Do obcinania pazurków cążki czy nożyczki?
3. Czy potrzebne będzie termoopakowanie na butle?
4.Czy opłaca się kupić zestaw startowy Avent (butelki)?

Wybaczcie, że znowu to samo:zawstydzona/y:

reklama
pauletta :)
1. jeżeli chodzi o podkłady to u mnie w szpitalu nie wymagają, co do gatek to nie zastanawiałam się nad konkretna firmą, zdałam się na wiedze farmaceuty - moge ci poradzić, że podobno lepsze są gatki z siateczki niz z fizeliny (jednorazowe) to info mam od położnej ze szkoły rodzenia
2. ja mam nożyczki
3. ja póki co wstrzymuje się z zakupem termoopakowania
4. na poczatek mam 1 butelkę, mam nadzieję, że uda mi się karmić piersią :)

Do góry