reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i naszych kwietniowych pociech:):):

Koszty( przypominam, że bliźnięta:-):-):
wizyty u gina - 560 (7x80 zł), dojazd 420 (7x60zł), leki plus badania 600 zł (+/_) czyli opieka medyczna wyszła 1580 zł

wózek+foteliki- 4000 zł
łożeczka z materacem- 860 zł (2x 430)
zawartośc torby do szpitala- 200 zł
ubranka- 400 zł ( większosc dostałam więc nie liczę)
kosmetyki+ pampersy na pierwsze dni- 120 zł
pościel, kołderka, kocyk, - 400 zł
komoda na dziecięce ciuszki - 500 zł
malowanie pokoju plus naklejki scienne- 300 zł
laktator- 50 zł
poduszka do spania dla ciężarnej- 160 zł
bielizna do karmienia- (2x60 zł) 120 zł
monitor oddechu - 400 zł ( jeden, drugi dostaliśmy)
zestaw butelek- 70 zł
czyli na dzień dzisiejszy: 9160 zł .

sama jestem w szoku, że tyle wyszło, zwłaszcza, że wanienke, przewijak, mnóstwo ciuszków, leżaczek dostaliśmy od znajomych, a po jednym zestawie pościeli i kocyków do wózka kupiła teściowa więc tego też nie liczę.no i musieliśmy kupic większą suszarkę na pranie, zmienic auto na kombi ale tego już nie liczę:-):-):-)
a jeszcze wielu rzeczy nie mamy np karuzelek nAD łożeczko:-) więc u nas lekko przekroczy 10 ooo zł.

reklama
U nas to wyglada tak
wózek z fotelikiem 820 zł
łózeczko z materacem 200 zł
posciel 200 zł
ciuszki (sama wyprawka szpitalna) 260 zł
kosmetyki i pieluszki 100 zł
komoda 400 zł
akcesoria drobne 1000 zł!!!

czyli razem 3000 a pewnie jeszcze cos bedzie trzeba doliczyc

Reniuszek ja nie bardzo ci pomogę bo teraz kupowałam naprawdę niewiele, dużo mam po starszaku, ale wtedy3 lata robiąc wyprawkę to kupowałam wózek, fotelik, komodę, jakieś kosmetyki, Ubranek mało bo miałam od siostry(łóżeczko też) to 3000 lekko poszło i to wszystko było kupowane w miarę tańsze i nie markowe bo na więcej nie mogłam sobie pozwolić

reniuszku ja będę miała 3 dziecko więc wydatków mam mało bo prawie wszystko mam po starszakach więc tylko sprawy kosmetyczne dla mnie i małego , butelki ,smoczki , pampersy itd i kilka ciuszków z lumpa, wizyty i badania wszystkie za free bo chodzę na nfz ale przy moim pierworodnym wydatków było masę:szok:

lene Kochana masz naprawdę śliczny zestaw ... po prostu bajeczne te ciuszki... gdyby nie fakt, że już mam wyprawkę to naprawdę zastanowiłabym się nad kupnem...nie wiem czy wypada i czy się nie obrazisz, ale sama handluję na allegro i wiem kilka cennych informacji na temat sprzedaży...jeśli chcesz to mogę Ci podsunąć np. zrób jakąś fajną miniaturkę z grafiką dziewczynki i jakimś fajnym napisem i zobacz jakie tytuły aukcji najlepiej idą na allegro i tak dobierz słowa, żeby Twoja aukcja była jak najczęściej otwierana...mam nadzieję, że się nie obrazisz, bo chciałam tylko pomóc...buziaki:*

Kasia ja właśnie zielona jestem jeśli chodzi o te grafiki, laleczki, dziewczynki czy inne pierdółki ;-)... wiem, że ludziska jak wchodzą na aukcje to na to zwracają uwagę... mam nadzieję, że się podszkolę i następnym razem wypadnie lepiej;-)... tym czasem mam nadzieję, że nadrobię jakością i ilością ubranek :-)...pomyślałam, że szkoda , że w szafie zalegają, a są to porządne firmy wszystko i jakościowo też rewelacja i może uda się to sprzedać, jeśli nie to chyba sprezentuję kuzynce:tak:

Reniuszek-nie pomoge za duzo przy kosztach, bo wiekszosc rzeczy mam po ALusi jak lozeczko, wozek, fotelik samochdowy a to sa najwieksze sumy. Reszta jakies drobniejsze kwoty na ubranka, karuzelke i bumper do lozeczka, przewijak i siedzonko bujane. Takze zamknelam sie w kwocie cos okolo 300-400 dolarow. No ale faktycznie kupowalam raczej drobiazgi. Do tego mam jeszcze koszta zwiazane ze sluzba zdrowia ale u nas system jest inny wiec nie bede porownywac do Polski, w kazdym razie uzbiera sie z 1000 dolarow lekko. No i oczywiscie bezcenne-czas! bo to wszystko jest bardzo czasochlonne i energochlonne ze sie tak wyraze.

reklama
reniuszek u mnie wygląda to tak:
łóżeczko + materac 360zł
ubranka ok 500zł bo tutaj sporo dostałam
wózek używany z fotelikiem 310zł okazja się trafiła
wanienka, ręczniki, rożki,kocyk, ok 250zł
kosmetyki dla dzidzi i dla mnie ok 300zł
podejrzewam że nie wszystko tutaj uwzględniłam bo tak na szybko skrobie, ale koszta powinny być dużo większe po poszewki na pościel, bujaczek itp zostały mi po Nikoli
ewela zamawiałaś te koszulki????
lene szkoda że tak późno wystawiłaś te ubranka, bo są naprawdę fajne:tak:

Do góry