reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i naszych kwietniowych pociech:):):

jejuu zazdroszcze doświadczonym już mamom wiedzy co trzeba wziąć jak sie zachowywać w co ubrać babaska. ja sie obawiam bo nic nie wiem:( nie wiem czy dobre rzeczy zapakuje dla synka. I wogole jestem pełna obaw

reklama
agnes odkad spoladam na to wszystko co mam zastanawiam sie co dla dzidzi do szpitala i jestem skonsternowana na maxa:D, wiec nie jestes sama :)) z tego co wiem to o jedna ciepla warstwe wiecej ubiera sie dzidzie. Mysle, ze jak juz bedziemy na miejscu ze swiadomoscia pogody za oknem i wielkosci dzidziusia nie bedzie problemu:)

g_agnes całe szczęście jest internet i wielu rzeczy możesz się dowiedzieć. Gwarantuję Ci , że szybko się nauczysz;-)a to czy założysz dziecku śpiochy , czy pajac nie jest tak ważne

Co do brzuszka to mi opadł jakoś 1,5 miesiąca przed porodem a z kolei znajomej dzień przed więc nie ma reguły.
reniuszek walizeczka super:tak::-)
agnes ja niby drugi poród i wogóle ale też mam stresa związanego z organizacją, ale damy radę ;-)

Mi przyszło łóżeczko i jestem bardzo zadowolona:tak::-) tylko że mój S będzie je składał jak ja będę w szpitalu bo Nikola już w nim chciała urzędować i się boję że nie dotrwa do kwietnia

Dziewczyny każda z nas ma obawy i panikę w oczach ( przynajmniej ja tak mam ;)) ale myślę że nasz wspaniały instynkt macierzyński nam dopomoże i będzie super:)
reniuszek walizeczka rewelacja!!! Teraz sama się zastanawiam w co ja się spakuję i kiedy :szok:
paulusia2209 córcia chciała przetestować czy się nadaje:) ja łóżeczko mam w kartonie już od grudnia i nie zapowiada się na szybkie składanie:) jeszcze muszę dokupić materac ale już mam upatrzony wystarczy do sklepu podjechać i kupić:tak:
A jeśli chodzi o opadanie brzuszków to tak jak piszecie każda ciąża jest inna i nie ma reguły.

Ja do tej pory nie miałam problemów organizacyjnych, ale dzisiaj jak patrze na swój dom jestem przerażona! W zeszłym tygodniu postanowiłam wyprać część ubranek i do dziś wiszą na suszarce i się kurzą.. jakoś nie wiem co z nimi zrobić, gdzie je schować, czy prasować, czy posegregować, czy spakować już coś do torby... a może wyprać też torbę? :confused: wczoraj coś mnie tknęło i wyprałam ręczniki i koszule nocną w proszku dla dzieci.. dziś o poranku stwierdziłam że głupia jestem, bo powinnam dorzucić do tego prania również pościel naszą i dziecka i schować gdzieś to szczelnie zamknięte w pawlaczu.. po śniadaniu stwierdziłam, że to za szybko na pranie czegokolwiek! ... i tak w kółko.. mnóstwo pytań, wątpliwości :confused:
Z jednej strony coś mi mówi, że mam jeszcze dużo czasu.. a z drugiej ogarnia mnie panika, bo przecież może pójść coś nie tak i kto wie.. może będzie trzeba jechać do szpitala szybciej a ja jestem kompletnie do tego nieprzygotowana. Od kilku dni próbuje spisać listę i instrukcję w jednym dla P..w razie gdyby to on musiał szykować wyprawkę, ale i to mi nie wychodzi :happy2:
Mam jednak przeczucie, że jak już ten mały szkrab pojawi się na świecie wszystko będzie prostsze :) Najważniejsze to nie panikować i nie zabierać do szpitala pół domu :)

dziewczyny mam do sprzedania spodnie z h&m ciazowki - nowe nienoszone rozm 36. czarne z kantem z kieszonkami . ja takich nie nosze - mialy byc na egzamin hehe ale nie udalo sie teraz:)

reklama
Do góry