reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i naszych kwietniowych pociech:):):

Dopiero około 6 tyg po porodzie kształtuje się ostateczny kształt i wielkość piersi w czasie karmienia więc moim zdaniem nie ma sensu na sam początek wydać kupę kasy na stanik a potem i tak kupować nowy;-)

reklama
myśle, że 50zł za dobry stanik, to nie jest wiele..mówie o polskich firmach, nie koniecznie o stanikach za 200zeta..ja załuje, że nie miałam w ciąży z Damianem dobrego stanika..piersi mam całe pociachane..
pauletta ja kupuje staniki w lingerii (ale to juz wyzsze ceny), maja sklep w gdańsku i gdyni, ale zapytam dziewczyn o dobre polskie firmy i dam znać:)

Reniuszku dla nieświadomych tatusiów - poziom wydatków ciążowych:
Wizyty lekarskie - 2.500 (w tym 3x USG 3d)
Badania zlecone od gina - 350
Witaminy ciążowe -150
Wózek+fotelik (używane) -1.780
Ciuszki, pieluszki, kocyki, ręczniki kąpielowe, śpiworek do wózka - 720 (mnóstwo ciuszków dostałam)
Przewijak, łóżeczko i materacyk (używane, Ikea), 2 kpl pościeli, ochraniacz na łóżeczko, przybornik- 460
Leżaczek (używany) -70
Lekko licząc ok 6.000, w tym sporo używanych rzeczy.

Co do staników, stawiam tylko na szmaciane (tzn bez usztywnień), bo najdrobniejszy ucisk powodował zastoje pokarmu i zapalenie piersi, ale dobrze skrojony stanik bez usztywnień też super trzyma piersi, teraz mam E i byście się nie zorientowały, że mam 'szmaciany' stanik :) z tym, że stanik noszę non stop, w nocy też (sportowy bez szwów)

g_agnes - ja mam na początek taki malutki śpiworek:
Obraz 029.jpg
Z czasem kupię oczywiście większy ;-)

Paulusia -jeszcze nie kupowałam tych koszulek, ale jak to zrobię to dam Ci cynk czy fajne :tak:

ewela dzięki bardzo, muszę takowy zakupić. Bo chce żeby mały spał u siebie w łóżeczku. Mam nadzieje, ze mi się to uda bo teraz nie bedzie warunków żeby wydelegować męża do drugiego pokoju;/

gagnes na początku najlepiej malucha położyć do spania w rożku- będzie mu przyjemnie ciasno tak jak w brzuchu;-) a dopiero później do śpiworka;-) staniki oczywiście kupiłam szmaciane takie jak ten pierwszy od kasigaw z firmy gaia -masakra jaka różnica w cenie hurtowej i detalicznej :szok: na tej twojej stronie kosztuje 18,90 a ja dałam 45zł za jeden:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry