Ja po wczorajszej wizycie w SR jestem spokojniejsza. Położna powiedziała, że można przyjechać tylko z koszulą i dokumentami (karta zdrowia + karta ciąży + badania). Dodatkowo zabrać wszystko dla siebie. Dla maluszka rzeczy są, więc nie trzeba się martwić. Oczywiscie można mieć swoje, ale w razie gdybym czegoś zapomniała, albo nie zdążyła kupić to będzie na miejscu. Stwierdziła, żeby nie zabierać za wiele rzeczy ze sobą, bo szafki w szpitalu małe.
reklama
zeberka363
jestem szalona :-D
dziewczyny ja będę rodzić 3 raz a też mam mętlik w głowie ciuszki częściowo wyprane i wyprasowane-tu dużo pomogła mi moja 4 letnia córka;-) z jakim zapałem suwała żelazkiem i nie szło jej od tego odgonić bo zaraz był płacz torba częściowo spakowana i ciuszki na wyjście też-bo dy, śpiochy, ciepły pajac, kombinezon i kocyk ale jeszcze nie wiem czy wszystko będzie potrzebne...lista co jeszcze trzeba spakować leży koło tabletek-żeby przypadkiem nie zaginęła;-) ja będę rodzić w starej koszuli nocnej a po porodzie fik z nią do kosza ;-) ubranek dla małego nie potrzebuję bo zapewnia je szpital...kivinko koszula super reniuszek torba słodka
reniuszek
Love in the knick of time
Dziewczyny, mam do Was ogromna prosbe - podajcie mi prosze koszty jakie ponosicie ( zwiazane z ciaza oczywiscie) wliczajac w to wozki, foteliki i wizyty ciazowe (prywatne), ubrania dla dziecka, akcesoria higieniczne (kosmetyki), wyposazenie lozka, wanienki itd oraz torba ciazowa (akcesoria tylko zwiazane z ciaza). Jaka kwota Wam wychodzi ? Chce, zeby nieswiadomi ojcowie, ktorzy czytaja owo forum , nie majacy zadnej stycznosci finansowej zwiazanej z macierzynstwem ,mieli mniej wiecej obraz tego jakie sa to koszty.
Dziekuje Wam uprzejmie z gory
Dziekuje Wam uprzejmie z gory
Paulettta
Fanka BB :)
Ja liczę tak mniej więcej:
-używany wózek wraz z akcesoriami ok.1500zł
-mebelki, materace itp ok. 700zł (tania wersja Ikeiowska)
-cały majdan kosmetyczno-butelkowo-ubrankowy ok.700zł
-do tego leki, które zażywam na skurcze, dodatkowe usg- z 300zł
Nie liczę rzeczy do szpitala, bo nie mam jeszcze rozeznania ile co kosztuje, ale polecam filmik W studiu Dzień Dobry TVN gościliśmy... - Video Dzień Dobry TVN. Aaaaaa no i nie liczę kilku rzeczy, które otrzymam od znajomych, np. wanienka, rożki, ubranka...
-używany wózek wraz z akcesoriami ok.1500zł
-mebelki, materace itp ok. 700zł (tania wersja Ikeiowska)
-cały majdan kosmetyczno-butelkowo-ubrankowy ok.700zł
-do tego leki, które zażywam na skurcze, dodatkowe usg- z 300zł
Nie liczę rzeczy do szpitala, bo nie mam jeszcze rozeznania ile co kosztuje, ale polecam filmik W studiu Dzień Dobry TVN gościliśmy... - Video Dzień Dobry TVN. Aaaaaa no i nie liczę kilku rzeczy, które otrzymam od znajomych, np. wanienka, rożki, ubranka...
Ostatnia edycja:
kasiagaw
reniuszku...ja wkleję oto listę mojej wyprawki:
wózek
łóżeczko materac
pościel 2 kpl.
laktator
grzechotka
koszula do szpitala
kocyki
rożek
fotelik samochodowy
sterylizator
podgrzewacz do butelek
łóżeczko turystyczne
wanienka + stojak
pieluchy tetrowe,flanelowe i pampersy
ciuszki:
body
pajacyki
śpiochy
kaftaniki
czapeczki
rękawiczki
skarpetki
sweterek
spodenki
bluzeczki
sukienka
śpiworek do spania
butelka
smoczki
karuzela
kosmetyki:
sudocream
plyn do kapieli
oliwka
chusteczki do pupy
balsam do ciała
wkładki laktacyjne
nakładki na sutki
przewijak
reczniki
podkłady higieniczne
majtki poporodowe
termos do butelek
cena całości kształtuje się u mnie w granicy 5500 zł...i dodam, że nie szalałam jakoś z markowymi przedmiotami....także drodzy Tatusiowie czytający owo forum...dziecko to naprawdę spory wydatek i nawet nie próbujcie tego kwestionować!!!!
wózek
łóżeczko materac
pościel 2 kpl.
laktator
grzechotka
koszula do szpitala
kocyki
rożek
fotelik samochodowy
sterylizator
podgrzewacz do butelek
łóżeczko turystyczne
wanienka + stojak
pieluchy tetrowe,flanelowe i pampersy
ciuszki:
body
pajacyki
śpiochy
kaftaniki
czapeczki
rękawiczki
skarpetki
sweterek
spodenki
bluzeczki
sukienka
śpiworek do spania
butelka
smoczki
karuzela
kosmetyki:
sudocream
plyn do kapieli
oliwka
chusteczki do pupy
balsam do ciała
wkładki laktacyjne
nakładki na sutki
przewijak
reczniki
podkłady higieniczne
majtki poporodowe
termos do butelek
cena całości kształtuje się u mnie w granicy 5500 zł...i dodam, że nie szalałam jakoś z markowymi przedmiotami....także drodzy Tatusiowie czytający owo forum...dziecko to naprawdę spory wydatek i nawet nie próbujcie tego kwestionować!!!!
lene55
dziewczyny wystawiłam na allegro wózek spacerowy po mojej córce...używany 2 tygodnie- byłam mega zadowolona, ale korzystałam z niego tylko podczas pobytu w USA, bo ze względu na skrętne koła nadaje się najlepiej do miasta.. a ja na prowincji mieszkam i muszę kupić coś z pompowanymi... podam linka, może którejś wpadnie w oko;-)
AMERYKAŃSKI WÓZEK WIEOFUNKCYJNY!!!!!!! OKAZJA (2124053986) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Reniuszek : wózek, gotelik- 1500zł
akcesoria dla dzidzi typu kocyki, ręczniki,pieluszki, kosmetyki itd.- 800
ubranka dla dzidzi: 600-800 zł
łóżeczko, pościel, materacyk, przewijak: 600zł
plus oczywiście torba do szpitala, laktator itp - 400zł
Myślę, że w granicach 3500 do 4000 tysięcy, bez zbędnych szaleństwa
AMERYKAŃSKI WÓZEK WIEOFUNKCYJNY!!!!!!! OKAZJA (2124053986) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Reniuszek : wózek, gotelik- 1500zł
akcesoria dla dzidzi typu kocyki, ręczniki,pieluszki, kosmetyki itd.- 800
ubranka dla dzidzi: 600-800 zł
łóżeczko, pościel, materacyk, przewijak: 600zł
plus oczywiście torba do szpitala, laktator itp - 400zł
Myślę, że w granicach 3500 do 4000 tysięcy, bez zbędnych szaleństwa
Ostatnia edycja:
Renatal
Oprócz kosztów o jakich napisały dziewczyny trzeba doliczyć prywatne wizyty u lekarza. U nas jak na razie jest to ok. 1500zł i u nas dochodzi jeszcze koszt dojazdów do kliniki na tą chwilę ok. 700zł.
ilooonka
mama Emisi :)
reniuszek - koszty sa spore - oprócz rzeczy dla Malucha, rzeczy dla nas sa jeszcze koszty związane z wizytami, dojazdami, płatnymi badaniami...u nas już poszło ok. 3000 tys. bez wózka, materacyka, wanienki i innych pierdół..
reklama
jeśli o mnie chodzi, to...
wózek, fotelik - 1400
ubranka - 300 bo dużo dostałam
łóżko, materac, pościel - 400
mebelki do pokoiku - 800 (bo z ikea:-))
mały remont w pokoiku - 300
rzeczy do szpitala - 300
kosmetyki, ręczniki, pieluszki i inne akcesoria dla maluszka - 400
leki - tylko w tym miesiącu 250 pln poszło w aptece :-(
w sumie będzie gdzieś 3000 - 4000 pln...a wiadomo, że to tylko początek, bo dziecko ciągle czegoś będzie potrzebować...
swoją drogą dopóki się tego nie zsumuje, to się nie czuje tak bardzo całej tej sumy - nie myśli się tak o tym, trzeba kupić i już
wózek, fotelik - 1400
ubranka - 300 bo dużo dostałam
łóżko, materac, pościel - 400
mebelki do pokoiku - 800 (bo z ikea:-))
mały remont w pokoiku - 300
rzeczy do szpitala - 300
kosmetyki, ręczniki, pieluszki i inne akcesoria dla maluszka - 400
leki - tylko w tym miesiącu 250 pln poszło w aptece :-(
w sumie będzie gdzieś 3000 - 4000 pln...a wiadomo, że to tylko początek, bo dziecko ciągle czegoś będzie potrzebować...
swoją drogą dopóki się tego nie zsumuje, to się nie czuje tak bardzo całej tej sumy - nie myśli się tak o tym, trzeba kupić i już