reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

Duże te Wasze dzieciaczki :-) U nas też rozmiar 54 króluje a mój synek wydaje mi się być już taki duży :szok::-D Czasem ubieram go w pajacyki na 56 ale są jeszcze troszkę przyduże. Na szczęście teraz już się tak nie martwię jak przy córeczce że taka ciągle malutka była, bo wiem że potem wystrzeli w górę. Teraz starsza córeczka jest w grupie wysokich dzieci ;-)
Mam dużo ciuszków po córeczce i nie wiem za bardzo co z nimi zrobić bo jakoś nie mam czasu żeby wystawić na Allegro i potem jeszcze bawić się w wysyłkę.

reklama
mój się zrobił dłuuugi :) jak go karmie to mi siedzi na kolanach a nogi to ma daleko. Lekarze mówią że będzie wysoki, stopy ma długie, skarpetki ma dla 4 miesięcznego dziecka, większość kupionych była już w szpitalu za mała

u nas rozmiar 68, na dlugosc dobry, rekawy musze podwijac. mniejsze rozmiary rekawy dobre ale wtedy 'ciagna sie' u szyji i gola klatka piersiowa i szyjka

skarpetki newborn najmniejsze jakie sie da, bo ma malutkei stopki

nie wiem jakie sa rozmiary czapeczek w pl, ale tutaj w uk te najmniejsze czapeczki na Amande juz sa za male

U nas prawie wszystkie czapeczki byly od poczatku za male.. i wlasciwie od poczatku nosil odrazu taka 0-3 wieksza.. :)

elzu, joasia i inne dziewczyny z uk, polecam wam Cradle cap, kupilam ten szamponik w morrisonie, niepozorna buteleczka tania a u nas po 2 dniach juz byl efekt, a po 3 dniach co tma sie luszcyzlo na glowce zupelnie zniknelo. oczywiscie tez pewnie zalezy w jakim jest stadium i jak bardzo sie luszczy:)

agatakat, mi health visitorka powiedziala, zeby to kupic, a jak bylam na szczepieniu i poprosilam, zeby mi do recepty dopisala zeby bylo taniej, to powiedziala, ze nie potrzeba mu tego, zeby smarowac oilatum.. tylko ze ten krem jest dosyc gesty i na wloskach ciezko tym smarowac.. chyba jednak kupie..

Jak juz sie tak chwalimy rozmiarami to u mnie u Przemcia króluje juz większe 56 lub 62 :) i pieluchy 2.... u Misi to wciaz 56 ale tez nie kazdy. Pieluchy wciaz 1 ale to do wyczerpania zapasów :)....

reklama
jeśli chodzi o wkladki - najlepsze śa Lansinoh i kropka
wszystkie pozostałe to szajs, przeciekają i się odklejają

Haneczka powoli wyrasta z 56, większość z tego rozm poszla już do szafy, ale 62 trochę jeszcze dużawe (no ale urodziła się malutka 2700 i 56)
dopiero teraz wiem że niespecjalnie mi poszło z kompletowaniem graderoby i muszę co jakiś czas cos dokupić (śpiochy, sweterki)

Do góry