reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

My ostatnio otworzyliśmy paczkę Pampersów Sleep and Play rozmiar 3, i one są z delikatnie perfumowane, jak dla mnie pachną gumą do żucia, mój mąż kupił 3 paczki jak jeszcze byłam w ciąży, do tej pory używaliśmy Premium Care, ale te Sleep and Play są też fajne.

I dostaliśmy opakowanie Huggies 2 (72 szt) i masakra jakaś, totalna porażka za każdyn razem te siki wylatują różnymi stronami.

reklama
No my w najbliższym czasie się po pierwszą pakę "2" musimy wybrać, zostajemy przy Premium Care. Jedynki jeszcze dobre ale powoli trzeba zmienić. Czeka mnie też zmiana ciuszków, większość 56 już za małe i teraz buszuję na Allegro żeby coś fajnego znaleźć...

U mnie też promocja w rossmanie na premium care za 40 zł. Moje to już w body i pajacach na 68 śmigają :)
Holly a chcesz kupić uzywane rzeczy czy nowe?Bo ja chcę chociaż kawałeczek kasy odzyskać i nie moge się zebrać wystawić

Mój przeszedł częściowo na 68 już po miesiącu - wszystkie śpioszki były za małe, jak wypełnił pampersa to napki puszczały w kroku, a poza tym nie mógł już nóżek prostować. Parę dni temu ostatecznie się rozstaliśmy z rozmiarem 62, więc musiałam dokupić kilka body na 68, a przy okazji kupiłam też na 74, żeby mieć na zapas. I okazało sie, że w te 68 to mój maluch wchodzi ledwo, ledwo i w zasadzie od tego producenta powinien już zakładać 74. Co mnie jednak zdumiało, różnica jest nie w długości, a w szerokości. Przynajmniej jeśli chodzi o body. Bo dla śpiochów i półśpiochów wyraźnie widać, że chodzi o długosć.

my własnie przymierzamy sie do zmiany ubranek na 68. Pojade dziś do mothercare i mam zamiar cos pokupowac, podobno sa jakies wyprzedaze. W 62 w pajacach jeszcze sie miesci, chyba ze nasika duzo wtedy widze ze ciasno sie robi, ale wtedy to i tak pampek do wymiany i znowu luz ;-)

Mój synek niektórych ubranek na 56 nawet nie ubrał, były za małe:( Teraz głównie 62, ale i 62 na długość bywa za małe a na szerokość albo w sam raz albo troszkę jeszcze miejsca jest:)Np. rozm 62 z 5-10-15 to już dawno zamały...
Z niecierpliwością czekam na 68 bo najbardziej mi się podobają ubranka w tym rozmiarze, z tych które mamy w domu:p

Ja wczoraj właśnie przymierzałam mu część ciuszków no i spora część wylądowała na dnie szafy... albo się nie dopnie pod szyjką, albo nóżek nie wyprostuje... Ale urósł, aż zrobiliśmy mu zdjęcia w ciuszkach w których był w szpitalu, jedne śpioszki były prawie do pasa :) nie ubrałam ich od wyjścia ze szpitala. Ciuszków większych jeszcze mamy trochę więc nie kupuje, najwięcej mamy dresików nike, adidas, lonsdale już nie mogę się doczekać aż będziemy mu to ubierać. Wszystko dostaliśmy od znajomych bo tutaj ceny fajniejszych ubranek są bardzo nie fajne ;)

reklama
U nas 56 były tylko przez pierwsze 2 tyg. Niektórych rzeczy nie zdąrzyłam nawet ubrać Małej. Teraz już zaczynamy ubierać 68 bo w 62 to tak ledwo ledwo wchodzi. Generalnie na świeta wymieniłam całą gardrobę Małej - na szczęście dużo ciuszków dostała w prezencie :-)

Do góry