reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i maluchów :)

Aisha, u mnie waga wózka, choć ważna, to nie ma priorytetu, bo ja mieszkam w domu. A sprawdzałaś czy dużo siły trzeba włożyć, aby go podbić? I czy spacerówka w Camarelo jest większa od tej w Jedo?

Co do obrzęków, lekarz mi jeszcze mówił, żeby ograniczyć cukier w diecie.

Ostatnia edycja:
reklama
Zor, tak, chodzi o podjazd pod krawężnik etc. Nigdy o tym nie pomyślałam, ale sprzedawca w sklepie zwrócił na to uwagę i pokazał różnicę między baby design a x-lander xa. Tyle, że ten x-lander ma spacerówkę tylko przodem do kierunku jazdy (i o ile dobrze zrozumiałam, to chyba przez to łatwiej się go podbija). A jakoś kilkumiesięcznego malucha wolałabym mieć na oku. Mam teraz trochę czasu to poczytam w końcu na ten temat więcej. Zaczynam się zastanawiać też czy te analizy teraz mają sens i czy nie kupić coś na początek a później odsprzedać i szukać innego jak będę miała uwagi co do użytkowania wybranego.

Ja słyszałam, że podobno te kocyki są fajne: Łapki Żyrafka - MayLily nie dość, że duże to jeszcze niesamowicie miękkie, i na takie też wyglądają przynajmniej tak się wydaje. Wiem, że dziecku zawsze taki kocyk się przyda tak jak i podusia. Zawsze podczas wyjazdów można zabrać ze sobą i dziecko nie odczuje tak rozstania z domem:)

Katska moja rada bierz spacerowke w dwie strony zakladana. Nasz Misiek bal sie jezdzic przodem i dopiero po jakimś czasie przekladalam a i tak wracałam do tego ulozenia tylem kilka razy bo płakał jak byl przodem. Jak Ci sie trafi taki maluszek jak nam to miałabys problem z przejsciem z gondoli na spacerowke.

Co do butów to ja jestem w szoku bo zapielam cholewke kozakow z ktorymi normalnie mialam problem :-o wiec chyba czesc mojego nadbagazu przemiescila sie wyzej.

Anii i to jest super rozwiazanie - pamietam ze czasem nawet.w gondoli malemu slonce.swiecilo strasznie i robilam jakieś pieluchowe zaslonki zeby go sloneczko nie razilo jak spal a taka prsekladana raczka to jak znalazl by sie sprawdzila.bo kto na srodku drogi bedzie przekladal gondole.ze.spiacym.dzieckiem. Teraz nie wymieniam wozka ale to byłby jeden z moich priorytetow :-)

Katska gondola jest w camarello większa o 5cm, niż w jedo. Nie wiem jak się podbija w innych wózkach, ale przewoziłam przez dość wysoki próg w przedpokoju i wg mnie ok. Spacerówek nie porównywałam wielkościowo, ale na pewno jest na dwie strony zakładana. Wolę mojego juniorka oglądać:)
Nie wiem skąd u mnie te obrzęki, bo nie używam w ogóle cukru, soli tylko do wody na makaron czy ziemniaki, przybrałam tylko 8kg w ciąży i nie mam nadciśnienia ani cukrzycy. Cóż, nie wiem, widocznie taka moja uroda.

reklama
Hej,

Też tak myślę, że dwustronny będzie lepszym rozwiązaniem.
Widziałam też taki jeden z przekładaną rączką (teutonia, czy jakoś tak). Był śliczny i kosztował raptem ... 4000 zł:szok: Sprawdziłam dzisiaj kupon totka, niestety wygranej brak...
Zobaczę Coletto. Dzięki za info.

Do góry