reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla mam i maluchów :)

Dzięki Dorex. XA rzeczywiście łatwo się podbija, ale spacerówka jest tylko przodem do kierunku jazdy :-(. Więc albo kupię jakiś ładny i tani wózek na początek a jak będę miała problem z wygodą użytkowania spacerówki, to później poszukam jakiejś lepszej, albo poszukam teraz jakiegoś lepszego producenta. Tylko że to wyższy koszt :-(. A jakoś dla pierworodnego chciałabym nowy wózek :-( choć na forach polecają kupować markowe, używane. Kurczę, za dużo czytam o tych wózkach i mam teraz mix w głowie.

No i tak jak piszesz - dopiero jak spróbujesz czegoś innego to zauważysz różnicę. Chyba za bardzo się tym przejmuję teraz.

Ostatnia edycja:
reklama
no właśnie ja też kupiłam pod wpływem forum markowy i wychwalany a życie zweryfikowało... i przy pierwszej okazji sprzedałam.... ale nie wiem co ci poradzić, ja też przy kupnie pierwszego wózka byłam zielona i sugerowałam się radami innych .... i potem była kicha....

Kupilam w końcu we wtorek spiworko-kombinezon na all i teraz czekam az przyjdzie :-) mam nadzieję ze w takim stanie jak na zdjeciach :-D Potem jeszcze tylko prasowanie tego wszystkiego :-o Nie wiem jak ja to ogarne bo tyle tego:'( Chyba poczekam na komode bo na razie wszystko czeka w pokrowcach pod lozkiem.

A ja dzisiaj pranie zaczęłam, najpierw swoje koszule. Teraz siedzę i próbuję pozbyć się wszytych metek z ubrań maluszka, jeszcze przed praniem, zanim wygniotą się. Tyle tego wszywają, że mnie Nowy Rok zastanie....

A mnie w wigilię rano zaskoczył kurier, który przywiózł paczkę z resztą drobiazgów dla dziecka;) Byłam w szoku bo zamówiłam dzień wcześniej i myślałam, że będzie po świętach.
Niniejszym mam już wszystko;)
Miałam dziś prać resztki, ale mąż wyłączył wodę i od 6 godzin okupuje łazienkę przerabiając prąd i bojler z wodą;(
Pewnie dopiero w przyszłym tyg się za to zabiorę.
Postanowiłam że do 2.01 będę miała wszystko gotowe, bo już od tygodnia mi się brzuch obniża i jakoś czuję, że dzidzi wcześniej będzie niż w lutym.
Katska te metki są takie wkurzające, doskonale cię rozumiem:(

Kurczę, każda rękawiczka niedrapka ma swoją porcję metek (ze smyka). I nie są osobno wszyte, tylko przy szwie głównym, więc siedzę z nożyczkami do skórek i wycinam jak najwięcej się da, żeby później skóry nie drapało, grrr ...

A ja nie kupowalam niedrapek tylko mam takie cieniutkie bawelniane skarpeteczki biale z przedłużona czescia ta co naciaga sie na lydke. Byly idealne przy Misku bo on to 3 sekundy i juz niedrapki sciagniete a skarpetki naciagalam prawie po lokcie wiec nie mial szans ;-) Podobno sa bodziaczki z wbudowanymi zakladkami na rączki ale nie kupowalam osobiscie.

made zamówiliśmy szary, tkanina jest tak srebrzysta, niejednorodna, mieni się, jak poniżej, tylko fotelika nie brałam z zestawu, a z maxi cosi, bo się bałam na dłuższe trasy

bexa_line_bialy_stel_s_g_f_15_m.jpg

reklama
Do góry