reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy Styczniówek

Na początku dzidzia będzie z nami w sypialni (mamy tylko sypialnie i salon), ale w przyszłym roku zaczniemy rozglądać się za nowym mieszkaniem wiec będzie lepiej :)

To podziwiam, że tak wcześnie zaczęłaś kupować, ja chyba poczekam do USG w 12 tyg i wtedy zacznę maraton zakupowy :)

Fajnie :) w sumie z nami tez.. jakos planuje pierwsze 3 miesiace zeby z nami byla w pokoju a potem juz noce w swoim, w lozeczku.. ale nie wiem czego sie spodzoewac, bo to roznie bywa - ja mam taki ambitny pomysl ze na noc bede sciagac pokarm i juz od 3 miesiaca bedziemy karmic mieszanie zeby on mi tez pomagal.

My dzis zobaczylismy przeceny w sklepie wiec kupilismy jakies pierdoly typu bluze, t shirt i 2 pary bucikow. Wszystko unisex ale bluza w dinozaury [emoji2] ale dolozy sie rozowe spodenkini bedzie super nawet dla dziewvzynki hehe
Ja po prostu kupuje jak sa przeceny i tak powoli konpletuje, bo lubie a tez mega radosc sprawia mi jak cos upoluje na przecenie czy to dla siebie, do domu czy dla dziecka

Ale bedzie szalenstwo zakupowe u Ciebie za kilka tygodni [emoji13]
Czy mialas juz date wyznaczona? Mi ze skanu w 6+5 wyszlo ze 3.01

reklama
Fajnie :) w sumie z nami tez.. jakos planuje pierwsze 3 miesiace zeby z nami byla w pokoju a potem juz noce w swoim, w lozeczku.. ale nie wiem czego sie spodzoewac, bo to roznie bywa - ja mam taki ambitny pomysl ze na noc bede sciagac pokarm i juz od 3 miesiaca bedziemy karmic mieszanie zeby on mi tez pomagal.

My dzis zobaczylismy przeceny w sklepie wiec kupilismy jakies pierdoly typu bluze, t shirt i 2 pary bucikow. Wszystko unisex ale bluza w dinozaury [emoji2] ale dolozy sie rozowe spodenkini bedzie super nawet dla dziewvzynki hehe
Ja po prostu kupuje jak sa przeceny i tak powoli konpletuje, bo lubie a tez mega radosc sprawia mi jak cos upoluje na przecenie czy to dla siebie, do domu czy dla dziecka

Na USG wyliczyli mi termin na 19.01 wiec jestem 2 tyg po Tobie [emoji4]

Też uwielbiam wyprzedaże i nie mogę się doczekać aż poznam płeć i zacznę szaleństwo :-)

Dziewczyny a czy wy też już wózki oglądacie [emoji51]

Też uwielbiam wyprzedaże i nie mogę się doczekać aż poznam płeć i zacznę szaleństwo :-)

Dziewczyny a czy wy też już wózki oglądacie [emoji51]

Jasne!! My juz z partnerem chyba nawet wybralismy wozek :) iCandy Peach 2018 edition, wezmiemy gondole i soacerowke
Juz wybralismy tez siedzonko do samochodu!
Kiddy Evoluna fix czy jakos tak.. takie co dziecko lezy w samochodzie wiec nie ma ryzyka problemow z oddychaniem.
[emoji2][emoji2][emoji2]

Strasznie szybko zaczynacie. Ja planuję pracować do końca 6 miesiąca na pewno, a potem jak już pójdę na L4 zajmę się remontami i zakupami. Myślę że w 3 mc to zdążę ;)

Ja jeszcze zakupów nie robię ale obserwuje wózki itp. Z mężem zaczynały od tej wypłaty pieniążki odkładać żeby w listopadzie zacząć remont pokoiku dla maleństwa. Mamy nowy dom wiec od zera ściany listwy jest podłoga i drzwi meble itp itd wiec pochłonie to czasu jak i finanse

Szybko dziewczyny zaczynacie ale fakt faktem ze ja mam niektore rzeczy po corkach pare nowych i uzywanych tez jeczcze dostane po kolejnych niemowlakach w rodzinire

Strasznie szybko zaczynacie. Ja planuję pracować do końca 6 miesiąca na pewno, a potem jak już pójdę na L4 zajmę się remontami i zakupami. Myślę że w 3 mc to zdążę ;)

Ja planuje pojsc na macierzynski dopiero ok 36 tyg, ja jestem w 1szej ciazy za granica ale slyszalam ze w Pilsce lekarze chetnie daja zeolnienie lekarskie pod koniec ciazy - tu gdzie mieszkam niedtety nie za bardzo :/

Tez pierwdze 3 miediace ciazy byly mega ciezkie, mialam miediac co ledwo wiedzislam jak sie nazywa od wymiotow i tez nikt nie chcial mi dac zwolnienia

A zaczynam juz igarniac zeby kupic wszystko co chce, za ile chce i kednoczesnie nie miec tak ze bede 3 miediace zyc tylko przygotowaniami

Ale w sumie powoli idzie... jak widze jakies promocje slodkie to kupuje, wczoraj trafilam na promocje 50-90% w Mothercare wiec kupilam pare rzeczy bo byly jak darmo!
IMG_9133.JPG

Ale jakies wieksze rzeczy typu wozki etc to tez na koniec :)
Teraz chyba robie po prostu mocne rozeznanir zeby wiedziec gdzie co kupic potem

Załączniki

• IMG_9133.JPG
    IMG_9133.JPG
    598,7 KB · Wyświetleń: 1 192
Cześć! Słuchajcie, zwracam się do Was z pewnym dość ważnym dla mnie pytaniem... Mieszkam w Rudzie Śląskiej i poszukuję jakiegoś sprawdzonego sklepu z elektroniką jak kable audio i różnego rodzaju złącza... Czy jesteście może w stanie mi coś doradzić w tym obszarze tematycznym? W Sieci jest tyle różnych ofert, że niezwykle ciężko jest się na coś konkretnego zdecydować... Póki co moją uwagę przykuła na przykład ta oferta Link do: PC-KLIPER Co o niej myślicie? Jest to Waszym zdaniem warte uwagi i rozważenia? Z góry wielkie dzięki za wszelkie porady w tym obszarze tematycznym :) Z całą pewnością przydadzą mi się one :)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć! Słuchajcie, zwracam się do Was z pewnym dość ważnym dla mnie pytaniem... Mieszkam w Rudzie Śląskiej i poszukuję jakiegoś sprawdzonego sklepu z elektroniką jak kable audio i różnego rodzaju złącza... Czy jesteście może w stanie mi coś doradzić w tym obszarze tematycznym? W Sieci jest tyle różnych ofert, że niezwykle ciężko jest się na coś konkretnego zdecydować...
To wątek ciążowy, a nie elektroniczny.

Do góry