reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla malucha i mamy :-)

reklama
Dzidzia ja tez chce sie udac na zakupy kosmetykow itd..pieluszki wezme pampers premium care ale chyba nie kupie duzej ilosci bo nakupuje a malemu nie przypasuje roznie to bywa,masc napewno bepanthen,emolium do kąpieli i hmm co jeszcze:D chusteczki to kazdy inne doradza i sama niewiem..co dziewczyny jeszcze kupic przydatnego z kosmetykow

kosmetyków radze jak najmniej albo wcale. Dobrze mieć na początek próbki, bo nie wiadomo co dzieciaczkowi podpasuje. Co do pampersów ja kupiłam na razie zwykłe pampersja 1 i 2 po 2 paczki. Planuje jeszcze spróbować toujour z lidla, bo z córką ich używałam, ale jak była już trochę starsza.

Ali to moj drugi dom :-) jesli m
asz facebooka zapraszam do grup o ali jest duzo recenzji I wtedy znasz opinie innych mam co do jakosci itd. Aliexpress
dla dzieci,
Aliexpress wyprawkowo I duzo duzo innych

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Lista kosmetyków od @ruda1991 Dla dziecka:
cos do kapieli ( jest ziaja od 1 dni I teraz chce to kupic. Kolezanki bardzo polecaja. Tak jak.po emulsji do kapieli nic juz wiecej.nie trzeba)
- masc na.odparzenia
- sol fizjologiczna do przemywania oczek
- woda morska do noska
- waciki do wycierania oczek
- patyczki do usow ze stoperem
- chusteczki
- pampersy 1 max dwie trzy.paczki
- szczotka do wlosow
- frida lub katarek do.noska
-nozyczki do.paznokci
- proszek I plyn do prania
- butelka ( ja polecam srednia tylko dokupic najmniejszy smoczek )
- smoczek do uspokojenia
- szczotka do mycia butelek
- podklady do przewijania

Dla nas
- majtki siatkowe dla.mnie tylko te wielorazowe bo te jednorazowe nie oddychaly
- podklady poporodowe
- podklady na.lozko ( ja kozystalam z tych dla dziecka)
- wkladki laktacyjne
- tamtumrose do podmywania
- oktanisept na rane po cc lub szwy w kroku ( przyda sir tez dla dziecka.do.pepeka)

Kiedys pisalam to.na zamknietym wiec teraz tylko skopiowalam :-) kazde dziecko I kazda mama jest inna. Kazdemu podejdzie co innego. Napisalam co ja kupuje

Dzidzia jak chcesz emolium albo cos w 3 w 1 to mi sie wydaje ze bez sensu. Jak bedzie taka potrzeba to dokupisz. Moj syn ma.prawie dwa latka a ani razu nie uzylam ani balsamow ani oliwki

reklama
Do góry