reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla malucha i mamy :-)

Ja ostatnio poszlalalam w aptece internetowej ;)
Macie jakieś swoje listy zakupów? :)
czy najpierw kupujecie a później patrzcie czy czegoś brakuje? :)

1468739788-1d1mld.jpeg

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Majtki poporodowe polecam z siatki, wyglada jak kabaretki, te co masz ponoć się rolują, odstają i złe podpasek trzymają a te siateczkowe maja nogawki i nic się nie przemieszcza i tyłka trzyma [emoji6]

Napisane na iPad

eNortjKzUjIyMjU1MFOyBlwwFXoC0Q,,37.png

1usa3e5eqna1rleq.png

joani ja nie pamiętam jakie miałam przy pierwszym porodzie. ale na drugi dzień po cc ubralam normalne bawełniane majtasy i było mi najlepiej (teraz też kupię kilka sztuk takich-jak juz nie będą potrzebne to do wyrzucenia idą ) ;) a te jednorazowe ubieralam na obchod :) żeby się lekarze nie przyczepili ;)

Sent from my SM-G355HN using Forum BabyBoom mobile app

Życiowa ja trochę nawet kupiłam a teraz już mam listę, konkretnie co i jak :-) Wszystkie sprzęty typu bujaczek, karuzrla, monitor oddechu, niania i termometr mam wybrany co do firmy itp :-) Ale te sprzęty kupuje używane na olx bo mają gwarancję jeszcze zwykłe na rok a są o 100-150 zł tańsze :-)
Resztę też mam wypisaną bo nie chcę kupować czegoś niepotrzebnie :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Karuzele dostałam z Tiny love z projektorem :)
bujaczek chodzi mi po głowie. .. ale nie wiem... chyba się wstrzymam jeszcze. ..
póki co na ten miesiąc to wszystko co zaplanowaliśmy to jest kupione. .. łącznie z komoda i regałem dla starszej córki do pokoju bo chce zabrać jej szafę[emoji14]
jak mieszkanie kupowalismy to nie było wiadomo ze udało się zajść w ciążę i mieliśmy powolutku meble kupować itp. a teraz musimy przyspieszyć bo w sypialni tylko łóżko jest hehe

Sent from my SM-G355HN using Forum BabyBoom mobile app

@julianign czy w Anexie budka od spacerówki jest dosyć głęboka? Rozkłada się dosyć mocno, żeby zakryć dziecko?

Zastanawiam się teraz między Anex Sport a Roan Bass Soft. Pamiętam @tekila85, że pisałaś, że Roan twardy, faktycznie słaba amortyzacja w tej wersji podstawowej. Ale jest też ten Soft, który ma dodatkowe amortyzatory. I nadal dumam... :) A wcześniej to też miałam brać Adamex Barletta, ale każą czekać 2 miesiące, a czasu już mało.

@poziomki ale ładne zakupy!

@Życiowa też niedługo muszę napaść na aptekę internetową :)

Dziewczyny, a jakie macie materace do łóżeczka?

Ja widziałam również ten roan bass soft ale barletta ma bez porównania lepsze amortyzatory.
Na barlette też miałam czekać dwa miesiące i jest po 2-3 tygodniach :-) a nawet jakby była na koniec września to byłoby ok :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry