reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla malucha i mamy :-)

Gdyby u mnie bylo organizowane takie spotkanie i ktos by mi uswiadomil za i przeciw to chetnie bym się udała:)

reklama
Dziekuje,zapoznalam sie z tematem i z firmami ktore produkują takie nosidła.Wiem czego szukać,jakość kosztuje zauważylam.

Niekoniecznie kosztuje ;) Do siedzenia naszych bąbli to szmat czasu jeszcze. Ale tak na przyszłość mogę Ci powiedzieć, że są bardzo fajne podróbki Ergobaby z alli za 100 zł, Manduci, które tam są ponoć oryginalne, lecz z wadami kosmetycznymi (np. krzywo wszyta metka), czy nosidła Almlelle lub ergonomiki od Womara (ECO1, ECO2 i coś z serii N - nie pamiętam nr, będę mogła poszukać). I to są zdrowe i wygodne nosidła. Sama miałam dla tatusia Ergo z alli i bardzo sobie chwalił :)
A potem to już popularna Tula, mega wygodne nosidło z chusty LennyLamb, oryginalna Maduca, Fidella (z regulacją szyta z chusty, a na limango można wyrwać za 250 zł dwa razy do roku), szyte przez wprawione dziewczyny, Boba i kilka innych, które na ten moment wypadły mi z głowy ;)

I fajnie, że pytasz. Jak dla mnie to nie ma co straszyć rozpoczynaniem tematu. Po prostu warto poczytać. A chusta... bardzo dużo od dziecka zależy, bo jak Ci się HNB trafi, to Ci ręce odpadną, a chusta ratuje życie. Czy też właśnie kolki, prosty sposób na usypianie czy też bezproblemowe podróże tramwajem czy do urzędów. Ale są dzieci nie akceptujące tej formy, więc różnie bywa. Jednakże chustę czy porządne nosidło (w przyszłości) sprzedasz za podobną cenę czy z niewielką stratą. Ale pytajcie też czy dobra chusta zanim kupicie, bo można się naciąć niestety i stracić.
A no i kółka jeszcze czyli chusta kółkowa. Dla niektórych łatwiejsza w obsłudze. Możliwości jest wiele, tylko jak w wielu dzieciowych tematach, warto poczytać, dopytać :)

Bellina dzieki za wyczerpujaca odp:)
Tak wiem,musze sie zastanowic wkoncu to kazdej prywatna decyzja.
O tej Tuli Manduce i Bondolino czy jakos tak.wczoraj czytalam.i szukalam nawet uzywanych to do 300zl znajde napewno

Betka miałam na myśli to, że to dziecko może za Ciebie zdecydować ;) jak znajdziesz tulę za tą cenę, to tylko z odbiorem osobistym bez wcześniejszych przelewów. W takich cenach można znaleźć tylko na lokalnych grupach, lub oszustów na olx, więc ostrożnie. Niestety te nosidła trzymają cenę nowych...

Dziś przyjechałam z wózkiem do domu, nosidełkiem i toną rzeczy od przyjaciółki :-) naprawdę tyle tego dostałam, że z każdego typu to chyba po 25 sztuk!! Body, spodenek, czapek to mam tyle, że chyba mogłabym dwóch ubrać :-) a wczoraj jeszcze byłam pewna, że czekają mnie mega zakupy :-) a teraz mam trzy pełne szafy w komodzie :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry