reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupki dla mamusi i dzidziusia

kruszonka,sarka,bulkasia ja tez tak mylam moje smyki zwykla wanienka +pieluszka..teraz tez tak bede robila..dla mnie tak najlepiej..ja to musze ''czuc'' moje malenstwo:tak: tzn jedna reka trzymac a druga myc..wtedy mam pewnosc,ze nie zeslizgnie sie,nie napije wody etc.
te wszystkie wynalazki,ktore sa teraz to nie dla mnie :no:
a poza tym jak na takim lezaczku umyc dziecku plecki ???

reklama
a poza tym jak na takim lezaczku umyc dziecku plecki ???
ciągle mnie to zastanawia.
My kupiliśmy taką profilowaną bo jest bardziej kwadratowa i mniejsza choć szeroka więc nam się zmieści, te zwykłe sa przeogromne i troche nie miałabym jak jej wygodnie postawić a chyba wyjdzie że nas stoliku w salonie będziemy kąpać

Ja kupilam przewijak z wysuwana zwykla wanienka, a ten lezaczek dodatkowo, to moge myc z lezaczkiem lub bez;-) nam przy Quintusiu bardzo pomogl bo mial nozki w gipsach, wiec opieralismy o lezaczek i nic sie nie moczylo;-)

Tak naprawdę to wszystko wyjdzie w praniu, a raczej w kąpaniu ;-)
Ja w każdym razie zaczynam od zwykłej (mam nadzieję) wanienki i pieluchy, jak odczuję potrzebę leżaczka to dokupimy i tyle.

ja ze starszym synkiem tez mialam najzwyklejsza wanienke i pieluszka tetrowa wykladalam a od 6 miesiaca juz kapalam w duzej wannie, ale ta wanienka anatomiczna co kupilam teraz uwazam ze bedzie super, kiedys takich nie bylo ;-) przeciez i tak bede dziecko podtrzymywac i tez pielusza wyloze a wygodniej mysle ze bedzie

mi do kupienia juz jakies tylko drobiazgi zostaly, waciki do przemywania oczek, sol fizjologiczna, i wkladki laktacyjne a i jeszcze szczoteczke do wlosow i staniki do karmienia

Wiem że maty gąbkowe i ogólnie gąbki wszelkiego rodzaju są siedliskiem bakterii, ale to tylko z myślą o pierwszych kąpielach. Jak już opanuję "chwyt" to nie będę używać tej maty. ;)

A propo, jakie waciki kupujecie do przemywania oczek/buźki?
Ja kupiłam jałowe gaziki bo tak mi koleżanka doradziła ale czy ja nastarczę tego kupować jak każde oczko/buzie itp myje się osobno :sorry2:
Pani w szkole rodzenia brała watę i robiła takie kuleczki i tym przemywała lalkę a ja skojarzyłam że przecież są takie waciki kuleczki kolorowe

Fiolka ja buzię będę przemywać wacikami kosmetycznymi, oczka przynajmniej z początku wacikami jałowymi + sól fizjologiczna albo woda przegotowana. Waciki mam takie dwie paczki na razie http://www.doz.pl/apteka/p6852-Kompresy_gazowe_jalowe_6_x_6_8-warstwowe_20_szt sól f. też kupiłam w zapasie bo i do noska.

U nas na szkole rodzenia tak mówili, więc pewnie jak ze wszystkim - co osoba to opinia :sorry2: z czasem same dojdziemy do tego co najlepsze dla naszego Malucha, ale na razie bazuję na wiedzy z kursu, bo innej nie mam

Co do wanienki to mam 2. Jedna doatalam taka jak wczoraj ktoras z was linka wkleila -wyprofilowana. Jednak stwiedzilysmy z mama i ciotka ze ona sie nie nadaje bynajmniej nie dla noworodka. Dlawgo kupilam zwykla wanienke i bede jej z tetra uzywac.

reklama
Ja Alanowi przemywałam pieluszką tetrową, tak mi poradziła moja ciocia położna. Oczywiście do tego miałam przeznaczone 3 pieluchy i d niczego innego ich nie używałam, tylko do oczek i języczka.

Do góry