reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupki dla mamusi i dzidziusia

No właśnie ja tez mam paczkę takich jałowych gazików Kompresy gaziki włókninowe __ 7,5x7,5cm __ 100 szt (2716921640) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. .
Płatki też widziałam takie *Cleanic Kindii* Duże PŁATKI dla niemowląt __ 60x (2752000872) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i się zastanawiałam, najwyżej jak będę kupowała pampersy to jakieś wezmę w razie czego i się okaże co w praktyce wyjdzie.
Wiecie może czy sól fizjologiczna jest w buteleczce z zakrętką? Mnie te ampułki zawsze irytowały:sorry2:

reklama
Możecie polecić jakieś porządne takie małe rogale/fasolki do karmienia?
Są różne wypełnienia i nie wiem które dobre

Fiolka ja mam taką tylko z innym poszyciem i uważam że jest super!!!
PODUSZKA DO KARMIENIA (2765179193) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
przede wszystkim nie chciałam tej z wypełnieniem np. styropianowym bo mam wrażenie że dziecko zatapia się w tej poduszce i wcale nie byłoby mi wygodnie szczególnie że jestem osobą wysoką
a na tej piankowej Julkę miałam zdecydownie wyżej dzięki czemu mój kręgosłup odpoczywał przy karmieniu
kuzynka męża, choć niższa ode mnie, też była bardzo z niej zadowolona :-)

co do mycia we wanience to dla Julki kupiłam tą gąbkę do wanienki i powiem wam że podczas pierwszej kąpieli w połowie ją wyjęłam i włożyłam pieluszkę bo okazało się że gąbką wciągnęła mi całą wodę i musiałabym dolewać jeszcze więcej a do tego jak kładłam młodą na gąbkę to ona "zatapiała się" w niej :baffled: pzrynajmniej takie miałam odczucie i bardziej się stresowałam z tą gąbką niż z pieluszką:laugh2:
a termofor kupiliśmy taki żelowy
http://allegro.pl/kompres-oklad-zelowy-12x8-cm-pokonaj-bol-i2764172283.html
bo się nasłuchałam o poarzeniach u dzieci z powodu pękniętego termoforu, a ten nawet jak pęknie to żel tak szybko nie wycieka tyle tylko że zawsze owijałam go w pieluszkę :blink:

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny!

Aktualnie jestem na etapie rozglądania się za kosmetykami dla dzieciątka. Chciałabym ograniczyć się do minimum, ale jest tyle opinii, firm itd, że ciężko mi zdecydować. Może Wy coś doradzicie?

Zamierzam kupić:
- coś do kąpieli na co dzień
- coś do kąpieli gdy pojawi się jakiś problem skórny,do używania raz na jakiś czas
- coś do mycia
- coś do pupy na co dzień
- coś do pupy gdy pojawią się odparzenia
- krem pielęgnacyjny/nawilżający na co dzień
- krem ochronny, bo dzidzia urodzi się zimą

Chciałabym wybrać coś z tej listy:
1) LINOMAG
- maść (zielona tubka) 30g ok 7zł
- krem Bobo A + E lub z tlenkiem cynku 50ml ok 8-9zł
2) EMOLIUM
- krem ochronny na wiatr i mróz 75ml ok 25zł
- emulsja do kąpieli 200ml 26zł; 400ml ok 40zł
- krem-żel do mycia 200ml ok 30zł; 400ml ok 45zł
3) BALNEUM BABY BASIC
- olejek do kąpieli pielęgnacyjny 200ml ok 33zł; 500ml ok 65zł
- olejek do kąpieli kojący 200ml ok 40zł; 500ml ok 80zł
- krem na pupę 125g ok 28zł
- krem do codziennej pielęgnacji 125g ok 28zł
4) OILATUM
- Oilatum Baby Soft 2 in 1 emulsja do kąpieli 250ml 37zł; 500ml 65zł
- Oilatum emulsja do kąpieli z parafiną 250ml 30zł; 500ml 47zł
- Oilatum Plus leczniczy płyn do kąpieli 150ml ok 32zł
- Oilatum Soft Cream krem do skóry suchej i wrażliwej 75g ok 27zł
5) ALANTAN PLUS
- krem 35g ok 6zł
- maść 30g ok 7zł
6) BAMBINO
- krem pielęgnacyjny 150ml ok 8-9zł
- krem ochronny 150ml ok 8-9zł
- krem ochronny z tlenkiem cynku 150ml ok 6zł
- oliwka dla dzieci i niemowląt 150ml ok 9-10zł; 300ml ok 14-15zł
- mydło dla dzieci 100g ok 2zł
7) BEPHANTEN
- krem 30g ok 20zł
- maść 30g ok 18zł
8) HIPP
- krem ochronny na odparzenia 75ml ok 15zł
- pielęgnacyjny płyn do kąpieli 350ml ok 20zł
- krem do twarzy i ciała pielęgnacyjny 75ml ok 11zł
- żel do mycia ciała i włosów 400ml ok 23zł
9) MUSTELA
- Mustela Bebe krem przeciw odparzeniom 50ml ok 19zł; 100ml ok 27zł
- krem myjący 200ml ok 40zł
- Mustela Stelactiv krem do pielęgnacji pośladków 75ml ok 45zł
- Mustela Stelatopia olejek mleczny do kąpieli 200ml ok 50zł
- Mustela Bebe żel do mycia głowy, ciała 200ml ok 27zł; 500ml ok 77zł
- Mustela Bebe płyn oczyszczający do twarzy i pośladków 300ml ok 45zł
- Mustela Bebe mydło delikatne z kremem ochronnym 200g ok 19zł
- Mustela Bebe krem ochronny dla niemowląt i dzieci 40ml ok 30zł
- Mustela Bebe krem nawilżający do twarzy 40ml ok 30zł
10) NIVEA BABY
- oliwka pielęgnacyjna 200ml ok 17zł
- krem przeciw odparzeniom 100ml ok 16zł
- krem na każdą pogodę 50ml ok 16zł
- płyn do kąpieli kremowy 500ml ok 20zł
- żel do mycia ciała i włosów 250ml ok 16zł
- Nivea Baby Nutri Sensitive krem intensywnie nawilżający 100ml ok 20zł
- Nivea Baby Nutri Sensitive żel do mycia ciała 250ml ok 18zł
- Nivea Baby Nutri Sensitive płyn do kąpieli z oliwką 200ml ok 18zł

POMÓŻCIE!!!

mikaa u mnie sprawdziło się Oillatum emulsja do kąpieli. Tylko po kąpieli w tym nie natłuszczasz już niczym skóry dziecka.
Do pupy używałam u syna Bephanten maść (100% polecam -= 0 odparzeń i podrażnień, a u dziewczynki siostra używała Sudocremu)
Na ciemieniuchę Olejuszkę.
Krem na mróz Nivea.
Szampon na razie jest Ci zbędny, bo myjesz te włoski już tym rozpuszczonym Oillatum. Dopiero jak wyjdą dzieciaczkowi drugie włoski to szampon dla dzieci.

Im mniej chemii na skórze dziecka tym lepiej ( to zdanie moich rodzonych sióstr, zresztą lekarki i położnej ;-))

Ja przy Alanku używałam nivea i byłam bardzo zadowolona, miałam wszystko z tej firmy do higieny z tym że używałam tego jakoś jak mały skończył pół roczku. Polecam też J&J stosowałam od urodzenia i byłam bardzo zadowolona, teraz zastanawiam się jeszcze nad mustellą tylko że cena też fajną mają dlatego najpierw wypróbuję próbki z mustelli.

mikaa jak tak jak ciril używałam Oilatum do kąpieli i później już nie trzeba nawilżać skóry dziecka a do pupy Linomagi (są rożne rodzaje tych maści), krem do buźki teraz też kupiłam Oilatum

Ja czytałam i słyszałam że te wszystkie emolienty używa się jak dziecko ma problem i suchą skórę, albo pare razy w tygodniu i tyle.
A pupę smarować trzeba za każdą zmianą pampersa? czy tylko jak jest potrzeba?

reklama
Do góry