reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla mamusi i dzidziusia

kruszonka,sarka,bulkasia ja tez tak mylam moje smyki zwykla wanienka +pieluszka..teraz tez tak bede robila..dla mnie tak najlepiej..ja to musze ''czuc'' moje malenstwo:tak: tzn jedna reka trzymac a druga myc..wtedy mam pewnosc,ze nie zeslizgnie sie,nie napije wody etc.
te wszystkie wynalazki,ktore sa teraz to nie dla mnie :no:
a poza tym jak na takim lezaczku umyc dziecku plecki ???

reklama
a poza tym jak na takim lezaczku umyc dziecku plecki ???
ciągle mnie to zastanawia.
My kupiliśmy taką profilowaną bo jest bardziej kwadratowa i mniejsza choć szeroka więc nam się zmieści, te zwykłe sa przeogromne i troche nie miałabym jak jej wygodnie postawić a chyba wyjdzie że nas stoliku w salonie będziemy kąpać

Ja kupilam przewijak z wysuwana zwykla wanienka, a ten lezaczek dodatkowo, to moge myc z lezaczkiem lub bez;-) nam przy Quintusiu bardzo pomogl bo mial nozki w gipsach, wiec opieralismy o lezaczek i nic sie nie moczylo;-)

Tak naprawdę to wszystko wyjdzie w praniu, a raczej w kąpaniu ;-)
Ja w każdym razie zaczynam od zwykłej (mam nadzieję) wanienki i pieluchy, jak odczuję potrzebę leżaczka to dokupimy i tyle.

ja ze starszym synkiem tez mialam najzwyklejsza wanienke i pieluszka tetrowa wykladalam a od 6 miesiaca juz kapalam w duzej wannie, ale ta wanienka anatomiczna co kupilam teraz uwazam ze bedzie super, kiedys takich nie bylo ;-) przeciez i tak bede dziecko podtrzymywac i tez pielusza wyloze a wygodniej mysle ze bedzie

mi do kupienia juz jakies tylko drobiazgi zostaly, waciki do przemywania oczek, sol fizjologiczna, i wkladki laktacyjne a i jeszcze szczoteczke do wlosow i staniki do karmienia

Wiem że maty gąbkowe i ogólnie gąbki wszelkiego rodzaju są siedliskiem bakterii, ale to tylko z myślą o pierwszych kąpielach. Jak już opanuję "chwyt" to nie będę używać tej maty. ;)

A propo, jakie waciki kupujecie do przemywania oczek/buźki?
Ja kupiłam jałowe gaziki bo tak mi koleżanka doradziła ale czy ja nastarczę tego kupować jak każde oczko/buzie itp myje się osobno :sorry2:
Pani w szkole rodzenia brała watę i robiła takie kuleczki i tym przemywała lalkę a ja skojarzyłam że przecież są takie waciki kuleczki kolorowe

Fiolka ja buzię będę przemywać wacikami kosmetycznymi, oczka przynajmniej z początku wacikami jałowymi + sól fizjologiczna albo woda przegotowana. Waciki mam takie dwie paczki na razie http://www.doz.pl/apteka/p6852-Kompresy_gazowe_jalowe_6_x_6_8-warstwowe_20_szt sól f. też kupiłam w zapasie bo i do noska.

U nas na szkole rodzenia tak mówili, więc pewnie jak ze wszystkim - co osoba to opinia :sorry2: z czasem same dojdziemy do tego co najlepsze dla naszego Malucha, ale na razie bazuję na wiedzy z kursu, bo innej nie mam

Co do wanienki to mam 2. Jedna doatalam taka jak wczoraj ktoras z was linka wkleila -wyprofilowana. Jednak stwiedzilysmy z mama i ciotka ze ona sie nie nadaje bynajmniej nie dla noworodka. Dlawgo kupilam zwykla wanienke i bede jej z tetra uzywac.

reklama
Ja Alanowi przemywałam pieluszką tetrową, tak mi poradziła moja ciocia położna. Oczywiście do tego miałam przeznaczone 3 pieluchy i d niczego innego ich nie używałam, tylko do oczek i języczka.

Do góry