reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupki dla mamusi i dzidziusia

reklama
Wczoraj zrobiłam kolejny postęp z zakupami, kupiłam:
- materac do łóżeczka
- wanienka + mata gąbkowa dla noworodka
- przewijak na łóżeczko
- prześcieradełka do łóżeczka i wózka
- kilka śliniaków
- pojemniki na mrożenie lub przechowywanie pokarmu
- bezpieczne cążki do paznokci
- pojemnik na smoczek
- woreczki na zużyte pieluszki
- album pierwszego roku życia dziecka ;)
- gruszka (do odciągania)

Chyba tyle :p Teraz będę czekać na paczkę ;)

A ja wczoraj weszłam sobie do apteki i pomimo tego, że kupiłam wcześniej butelki Misia te co ty , to nie mogłam się powstrzymać by kupić kolejną i dodatkowy smoczek .Znalazłam hiszpańską firmę Suavinex i zdecydowałam się przetestować :) Cinamona może ty ją znasz :) Mikaa poszalałaś :) mnie te ceny wszystkiego wykończą, nie spodziewałam się , że dziecko może tyle kosztować :baffled:

butelki_150ml.jpgSuavinex_Suavine_4f6c6e0ba8389.jpgsuavinex1.jpg

Ostatnia edycja:
Jesli mogę coś doradzić
- wanienka + mata gąbkowa dla noworodka
mata to siedlisko bakterii, możesz podłożyć pieluszkę tetrową choć i tak malucha w jednej ręce się trzyma więc nie leży w wanience

- i - gruszka (do odciągania)
od gruszki tez się już odchodzi bo z tego co słyszałam może uszkodzić nosek, polecam aspiratorki do odciągania kataru (frida, sopelek itp.)

mikaaa ja też mam matę gąbkową do wanienki, była w komplecie, a zakupy widzę bardzo udane.
majja ja osobiście nie spotkałam się z taką firmą, ale buteleczki wyglądają bardzo fajnie:-)

Co do gąbki to się zgodzę ...to same bakterie. Polecam za to taki leżaczek do kapieli są materiałowe i plastikowe. Ja na któryś na pewno się zdecyduję.

Co do gruszki to pierwsze słysze że uszkadzają nosek, młody jak ma zapchany nos to sam przynosi mi gruszkę. Więc i małej też zakupiłam.

Majja - Suavinex to hiszpanska firma, generalnie ma dobre opinie, a wzory maja przesliczne.
Na szkole rodzenia dostalam w wyprawce z tej firmy smoczek normalny i smoczek do butelki, wiec bede na malej testowac.
Z czasem kupie od nich tez kosmetyki bo dziewczyny tutaj w ES polecaja.

Mikaaa no cudne zakupy:tak:, ja dzis tez poszalalam, ja mam do kapieli taka wkladke plastykowa, na ktorej kladzie sie malucha, do mycia zas myjki, ktore od razu po kapaniu ida do prania;-)

Majja ale cudne te smoki:-) ja tez chce daj linka jak masz:sorry2:

reklama
Do góry