reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ząbkowanie

no i widzicie na jednych działa na innych nie. Na Łukasza działa rewelacyjnie. 15 ,minut i spi. Zasypia głęboko i spokojnie. I spi dosyć długo.

reklama
ja wczoraj znowu zastosowalam i owszem znaczna poprawa
kiedys byly krzyki i wocoe sie z bolu a teraz no no pospal od 21.30 do 1 w nocy
calkiem calkiem

Proszę napiszcie dokładnie jak się ujawnia ząbkowanie! Mój mały zrobił się taki drażliwy i płaczący. Nie wiem czy to od zmiany papu czy też przez ząbki. Ale choć ślini się i gryzie wszystko zachłannie dziąsełkami to nie widzę na nich żdnych wielkich zmian. Chciałam dziś nawet wybrać się do lekarza żeby jego popytać ale mały sam zdecydował, że nigdzie nie idziemy i zasnął o 11.00 (a lekarz przyjmuje do 12.00).
Poza tym nie wiem dlaczego synek nie może w dzień sam zasnąć. Nigdy nie było z tym problemów a teraz widzę, że trze oczka, chce spać a krzyczy i domaga się usypiania na rękach. Całe szczęście wieczorem po kąpieli nie robi takich numerów i zasypia sam. Ale w dzień: nie wiem skąd w nim takie pokłady energii do wrzasku!! Jak próbuję go w łóżeczku przetrzymać i stoję nad nim, głaszczę go i śpiewam to on jeszcze bardziej krzyczy... Jak mogę go przyzwyczaić na nowo do samodzielnego zasypiania w dzień? Czy wy też tak macie?

Ja też mam wrażenie, że mój Robert ząbkuje. W ciągu dnia jest dość marudny i jak mu masuję dziąsełka, to się uspakaja. Paluszki strasznie pcha do buźki i się bardzo ślini. Ponieważ mnie to trochę martwi, bo chciałabym mu jakoś pomóc, zapytałam swojej lekarki, czy to możliwe, że mój maluszek już ząbkuje. A ona odpowiedziała mi, że dzieci ząbkują dopiero mniej więcej w 6 miesiącu  i że dzieci właśnie w wieku 3-4 miesięcy są takie niespokojne. Na to ja jej, że przecież są przypadki, że dzieci rodzą się z ząbkami. Na to ona, że jak pracuje 20 lat w porodówce, to jeszcze się z takim przypadkiem nie spotkała  ::) Oczywiście taka odpowiedź mnie nie satysfakcjonowała. Zatem jak tylko bylismy na kontroli z Robertem w poradni noworodków, oto samo zapytałam i otrzymałam bardzo podobną odpowiedż. Wobec tego moja Sara to musiał być jakiś wyjątkowy przypadek, bo w wieku 5 miesięcy ( może szybciej- dokładnie nie pamiętam) miała ząbki. Nie wiem tylko kiedy zaczęło się jej to ząbkowanie, bo przecież ząbki nie wychodzą z dnia na dzień  ::)

reklama
madga to naewno jest objaw ząbkowania. Zobacz czy nie spulchniają się dziąsełka i nie robią się takie górki na nich. Zaobserwuj czy Pawełek nie robi wiecej kupek i mogą być duuuuże i bardziej rzadkie i smierdzące

Karioka mój Kuba skończył 4 miesiące i za dwa dni wyszły mu dwa ząbki dziń po dniu. Ja tez ząbkowałam mając 3 miesiące... no nie wiem ale ta lekarka chyba mało wie... Dziwię się bo z takim stazem pracy nie widziała ząbklujących malutkich niemowlaczków???

A Łukasz dzisiaj tez marudzi na zębale

Do góry