reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ząbkowanie

reklama
Zastanawiam sie czy dajecie swoim Maluchom gryzaczki i czy one pomagają ???

U Julki też zaczęła sie akcja zęby, ale ona gryzaczków nie chce, za to bardzo lubi gryźć łyżeczkę silikonową... jak ją je to sie rozluźnia i wydaje mi sie że to jej przynosi ulgę...

Luleczka, ja daję ale nie wiem, czy to pomaga :). Woli gryźć swoje paluszki :laugh:. Skoro u ciebie sprawdza się łyżeczka, no to chyba też może być :)

Wczoraj pediatra powiedziła, że u małej zaczyna się ząbkowanie bo widać to ...no cóż mamusia nic nie zuważyła...hihi
Jednak do tej pory było ok. Mała była normalna no może wieczorami troszkę marudna...ale u niej to zawsze tak jest ;)

A Kubie widać pod dziąsłami te jedynki dolne i ciekawe ile jeszcze mogą się wyzynać?
czasami tak go bola że gryzł by wszystko zdarzyło się juz nawet parę razy że kąsał mnie dziąsłami w sutek smieszne uczucie bo narazie niema czym ugryżć ale pózniej to o zgrozo :p

kąsanie w sutek też znam :D

teraz Paris ulubionym zajęciem jest gryzienie mamusi albo tatusia palca ;D
a my też to lubimy :D tylko, że potem boli mie staw paliczkowy :p

reklama
Do góry