reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabawki dla naszych dzieci! :)

reklama
dajcie namiary na tę ciastolinę, co?
byłam dziś w Smyku i tam straszna nędza - nie mają nawet zwykłej plasteliny :baffled:

w auchan jest ciastolina ośmiornica za niecałe 50zł. podobno to cena przyzwoita.

wpisz na all, t Ci poro tego pokaże

kaska no niby od 3 lat-ale jak mamusia pilnuje zeby dziecko sobie nie pojadlo to mysle ze nie ma problemu-napalilyscie mnie na ciastoline-chyba w zlobku cosik kleja bo juz 2 raz cale podeszwy butow poklejone plastelina-rozowa;-)

Ja sądzę, że zarówno ciastolina, jak i plastelina nie są bezpieczne dla tak małych dzieci jak nasze. Mimo wszystko to chemia jest.

Sama osobiście polecam do klejenia masę solną, a jeśli chcecie to można ją zabarwić barwnikami do ciasta. I najważniejsze - na bank nie zostanie zjedzona, bo jest wprost niemiłosiernie słona!

My już powoli gromadzimy świąteczne prezenty. Na Mikołaja od moich Rodziców Sz. dostanie uczoną słuchaweczkę, od teściów zestaw lego duplo.
Na gwiazdkę też będziemy wybierać kolejne zestawy lego duplo, bo stwierdziłam, że inwestowanie w te klocki ma sens (super jakość i trwałość). Zresztą Sz. ma już zestaw z Boba Budowniczego + beczkę klocków i jest zachwycony.

jakie barwinki do ciasta - bo ja standardowo używam farbek :(

a najczęściej najpierw lepimy z naturalnej masy a potem malujemy.

ostatnio dojrzałam piaskolinę - to ciastolina w formie piasku - można lepić babki !!! :)

ten mój Piotrek mocno poszkodowany - bo ja sie boję kupić mu zabawki prze które może ucierpieć Bartek - na szczęście trochę nadrabia w przedszkolu.

coś mi sięwydaje, że Piotrek to za głupi jest na piaskolinę czy masęsollną. jakoś go to nie zrajcowało dziś.
jeśli chodzi o zabawki to interesują go te dla dzieci mniejszych.chyba teraz dorósł do świadomej zabawy niektórymi zabawkami z tiny czy fishera.

reklama
wczoraj robiłam z łobuzem kopytka, zamiast ugniatać zaczął zjadać !!! - potem wyjadał pokrojony na nadzienie do kopytek serek żółty.

u mnie zabawa z lepieniem - to bardziej naśladowanie Piotrka - u Piotrka nie zaczynałam tak wcześnie na pewno.

Do góry