reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabawki dla naszych dzieci! :)

tak naprawde nie ;D robi rózne zygzaki albo ślimaczki

ale ostatnio :

ma kuzynkę Zosię (niecałe trzy tygodnie młodszą) posadziłyśmy je na podwórku przy stoliku i dostały farby
normalnie godzinę ponad nie było dzieci ::)

były golutkie, więc później prosto pod prysznic :laugh:

reklama
mamaoli pisze:
tak naprawde nie ;D robi rózne zygzaki albo ślimaczki

ale ostatnio :

ma kuzynkę Zosię (niecałe trzy tygodnie młodszą) posadziłyśmy je na podwórku przy stoliku i dostały farby
normalnie godzinę ponad nie było dzieci ::)

były golutkie, więc później prosto pod prysznic :laugh:

mój też na etapie slimaczków i pisze mama, tata (tzn takie mniejsze slimaczki :) )

a chciałabym mu dać farby, ale ogródka nie mam -a w domku mnie trochę przeraża.

tak patrzyłam na dzieci z jego grupy przedszkolnej - tam już wszystkie trzy;atki potrafią koloorwać malowanki - oj odstaje ten mój urwis - bedzie miał sporo do gonienia starszych dzieci.
boję sie o niego jezeli chodzi o przedszkole...

Dziewczyny, jak to jest z tym TV? Bo w gazetach straszą, że dla niemowląt to bardzo szkodliwe, a znowu w niektórych krajach wręcz produkuje się bajki dla kilkumiesięcznych dzieci! Ja do tej pory, jak tylko zauważyłam, że Jaś zerka na TV to go brałam albo wyłączałam telewizor. Ale może niepotrzebnie tak przesadzam?
A kiedy lecą te teletubisie i na którym kanale?

pytia akurat teraz nie leca wcale :( ja mam troche pongrywane
ale można kupić na kasecie albo dvd albo ściągnąć z internetu
ja myślę że telewizja jak najbardziej ale oczywiście z umiarem :)

azik nie wydaje mi się wcale żeby Twój Piotrek miał tyły jakieś ::)
a idzie od wrezśnia do przedszkola już?

a farby możesz mu rozłożyć w łazience spokojnie

pytia ja myślę , ze jest wiele rzeczy bardziej szkodliwych dla niemowląt niż 20 minut bajki w tv szczególnie kiedy dziecko cieszy się jak szlone, tak więc jak ze wszystkim co do czego nie ma jasnego stanowiska należy zachować umiar  i nie dać się zwariować;)

mamaoli pisze:
a farby możesz mu rozłożyć w łazience spokojnie

moja łązienka ma łacznie z wanną pralka i umywalką i zabawakmi wodnymi Piotrusia jakieś 4 m2

nie da rady :(

ledwo mieszcze sie ja i Piotrek do mycia zebów...

mamaoli pisze:
azik nie wydaje mi się wcale żeby Twój Piotrek miał tyły jakieś ::)
a idzie od wrezśnia do przedszkola już?

przyjęli mi go na szczescie(nie mam w pobliżu żłobka)
będzie powtarzał trzylatki :)

ja idę od września do pracy i nie wyobrażam sobie zostawić mamie dwóch łobuzów...

no tak azik pewnie gdybyś zostawiła mamie obydwu chłopców, to już nie musiałabyś myśleć o kawalerce dla mamy..........sama by uciekła ::) ;)

reklama
Do góry