reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

hej laski, co do prezentów, to prawda, ze każdy przyjdzie z ciuszkiem, ale ja się trochę wycwaniłam i chociaż ci co zapytali co potrzebuję, to zawsze prosiłam o pieluchy, albo o kosmetyki, bo to zawsze jest potrzebne, a ciuszki to sobie sama zawsze kupowałam. a te co przynieśli, to podałam dalej, bo zazwyczaj albo na styk, albo maławe... zresztą mama najlepiej kupi dla dzidzi ;)

reklama
Mnie się niestety nikt nie pytał co byśmy chcieli, też zazwyczaj przynosili ciuszki, no i nie zawsze trafione... Teraz też szfagierka już mi troszke ciuszków sprezentowała, wszystkie śliczne tylko...letnie i na 56, więc jak urodze pod koniec września to będzie po ptakach...

AXARAI ja sie ciesze ze Marceluś będzie miał kilka różniastych tych zawieszek/zabawek bo jak będe wedrowała do szkoły zawozić Domisia to zawsze się czymś w tym foteliku zajmie(mam taką nadzieję)albo będzie spac :D

Mnie też nikt się nie pyta a szkoda :p ogólnie też z ciuszkami przychodzili ale też chusteczki były czy np pampersy ale to od 3 osób mama siostra i kumpela...cieszyłam sie bo szczerze to tego typu najbardziej jest potrzebne nie ciuskzi bo tego mam juz full a w sumie etż lubię sama kupić tzn.jak kupią to bardzo sie ciesze bo i tego nigdy za wiele ale to bardziej dla starszych dzieci niż noworodka bo to i tak raz dwa wyrośnie z tego a pampersy etc.bardziej przydatne ;)

mnie na szczescie pytaja...co jeszcze potrzebuje ;-) siosta kupi hustawke lub lezaczek-bujaczek...mama zasponsorowala cale lozeczko z posciela,,,szwagierce powiedzialam ze jak cos to ciuszki w wieszych rozmiarach 62-68,brat tez sie pytal....ale on mlody to mi go szkoda naciagac-zobaczymy... tesciowa zapowiedziala ze da jakas kase...moja przyjaciolka juz kupila w H&M bialy pluszowy ala kombinezon na jesien-zima :tak:2-ga siostra juz mi nakupila mase ciuszkow-pokazywalam kiedys...
wiec sie ciesze z wszystkich prezentow :-) a dzis przyszly do mnie takie oto spodnie 62rozm. uzywane-ale wygladaja jak nowki :-) 100_2749.jpg.100_2748.jpg

ZAZDROŚCIĆ!!!

Och jak ja bym taką pomoc chciała :p mi poscieli brak i musze już kupić ale kurka chce tą z Disneya ale teraz jednak mi drogo i będe musiałą kupić coś tańszego jednak ech szkoda :(

partysia to fakt taki maluszek gdy przychodzi na swiat sporo kosztuje:szok: dobrze ze rodzina mi pomaga jak moze....:tak:
a posciel z Disneya tez mi sie marzy;-) kupisz sobie z czasem...no i ja mozeee tez ;-)

ludzie ale Wy macie fajnie, Nas nikt nie pyta czy coś potrzebujemy, zresztą teściowa ma Nas w d... a co dopiero reszta. Noo raz mojego męża ulubiona siostra powiedziała, że kupiła malej parę lumpków to teściowa do niej z tekstem a co Ty nie masz na co pieniędzy wydawać, ona wielkie oczy zrobiła i ze śmiechem, no co Ty babka nie mów, że nic wnuczce nie kupiłaś, teściówka puściła buraka i po rozmowie

baby doll śliczne te spodenki, ja tez obkupowałam oją małą, od spodenek, przez bluzeczki aż do sukeineczek. a sukieneczki dopiero teraz wyprzedaję. niektóre nowe z metkami. prałam i prasowałam z metkami, i dobrze, bo mala mi nie wynosiła. z doświadczenia wiem, ze te na 56-62-68 to najbardziej się sprawdzają dresiki, czy rajstopki i body, bo malutkie dzieci muszą mieć wygodnie. ale też nie raz odstroiłam moją w dzinsy hahaha. teraz dla malego mam ciuszków gdzies do 9-10 miesiecy i kilka do roczku. wiec wole, zeby mi nikt nie przynosił już ciuszków. Ale ja z tych co powiem każdemu kto się zapyta, ze chce pieluchy albo kosmetyki.

miq - toby moja teściowa dzieci nie zobaczyła. a i męża bym nastawiła wrrrrrrrr wredne babsko. burak i tyle. przecież dla dziecka się chce jak najlepiej.

reklama
miq - toby moja teściowa dzieci nie zobaczyła. a i męża bym nastawiła wrrrrrrrr wredne babsko. burak i tyle. przecież dla dziecka się chce jak najlepiej.
niestety nie wszystkie babcie takie są, ona jest zazdrosna o wszystko co kupujemy małej, oto tylko kilka tekstów:
*łóżeczko-po co Wam przecież może spać z Wami...
*chusteczki nawilżane-wymysł dupe myje się pod kranem...
*pościel-a na co, przecież te stare co są można zanieść do krawcowej i się przerobi
*ciuszki-a na co dziecku tyle ( a mam na prawdę minimum, bo skupiłam się na tych większych i droższych rzeczach)
jest potwornie zazdrosna, ma syna 17 lat i jemu pcha w dupę, bo ona uważa, że on będzie teraz pokrzywdzony... płakać mi się chce, ale musimy póki co mieszkać z tą francą...

Do góry