reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

mig - dobro do każdego powraca ze zdwojoną siłą, także rób swoje i nie oglądaj się na innych.

Moja szwagierka swojego czasu pytała się mnie co potrzebujemy dla Ady, ja mówiłam co, a ona i tak kupowała swoje, więc kiedyś jej powiedziałam, że po co się pyta skoro i tak nie słucha, dla zasady? Teraz się pyta A., a on nie zawsze zorientowany co potrzebujemy to raz, a dwa Ada na ten moment wszystko ma, nie mówiąc o Weronice, która jeszcze się nie narodziła, a zabawek, ciuszków, wszystkiego całe multum. :tak:

reklama
Dokupiłam rozek:-)

image201208230001.jpg

a do mnie przyszła przedostatnia paczka z rzeczami dla baby; mam w końcu: wanienkę, kocyk, drugi zestaw pościeli do łóżeczka i kołderkę+podusię do łóżeczka i wózeczka, stelaż do baldachimu, karuzelkę, grzechotke do wózka, smoczek, etui na smoczek, klips do smoczka, termometr kąpielowy, szczotke +grzebyczek :tak:

no to jutro powinien przyjść:przewijak, baldachim, przybornik, ochraniacz i będzie wsio ;-)
nooooooo tylko zasłonki do pokoju dotrą dopiero pod koniec miesiąca :no: taki tam ruch w fabryce mają :wściekła/y:

ale za to powetowałma sobie i zamówiłam parę drobiazgów z IKEI
VANDRING IGELKOTT Piszcząca zabawka - IKEA
LEKA CIRKUS Ozdoba - IKEA
BARNSLIG RINGDANS Komódka 4 szufladami - IKEA
BARNSLIG Ręcznik z kapturem - IKEA
VITAMINER Śpiwór - IKEA
SMILA STJÄRNA Lampa ścienna - IKEA

a do mnie przyszła przedostatnia paczka z rzeczami dla baby; mam w końcu: wanienkę, kocyk, drugi zestaw pościeli do łóżeczka i kołderkę+podusię do łóżeczka i wózeczka, stelaż do baldachimu, karuzelkę, grzechotke do wózka, smoczek, etui na smoczek, klips do smoczka, termometr kąpielowy, szczotke +grzebyczek :tak:

no to jutro powinien przyjść:przewijak, baldachim, przybornik, ochraniacz i będzie wsio ;-)
nooooooo tylko zasłonki do pokoju dotrą dopiero pod koniec miesiąca :no: taki tam ruch w fabryce mają :wściekła/y:

ale za to powetowałma sobie i zamówiłam parę drobiazgów z IKEI
VANDRING IGELKOTT Piszcząca zabawka - IKEA
LEKA CIRKUS Ozdoba - IKEA
BARNSLIG RINGDANS Komódka 4 szufladami - IKEA
BARNSLIG Ręcznik z kapturem - IKEA
VITAMINER Śpiwór - IKEA
SMILA STJÄRNA Lampa ścienna - IKEA
super zakupki w ikei, ja uwielbiam ten sklep ;-)
lampka i komodka mi sie najbardziej spodobaly :-)

No niestety teściowe są różne, moja też się nie interesuje czy wszystko mamy, nie wspominając już o chęci jakiejkolwiek pomocy... W 22 tyg musiałam isć do szpitala i mąż zadzwonił do niej czy może synka popilnować bo nie mieliśmy go z kim zostawić (moja mama w pracy), a chodziło o jakieś 2-3 godz, bo szpital 30 km ode mnie...no i musieliśmy brać dwulatka ze sobą. Trochę tam rozrabiał bo jest bardzo żywym dzieckiem...aż się pielęgniarki pytały czemu nie zostawiliśmy dziecka w domu tylko ciągnęliśmy ze sobą do szpitala. Ja aż się poryczałam tam z tego wszystkiego...

Na szczęście są jeszcze ludzie na których moge liczyć, jedyne co kupiłam z ciuszków dla małej to body, jedną sztukę! To tylko dlatego ze nie moglam się oprzeć, resztę (a jest tego strasznie dużo) mam po synku i po córce kuzynki, różne rozmiary, starczą spokojnie na jakiś rok, albo i dłużej :)

Wózek, fotelik, łóżeczko, rożek, kocyki leżaczek, mate i kupę grzechotek też mam po synku więc luz, nie wyobrażam sobie kupować tego znowu:szok:, dokupiłam tylko drobiazgi typu butelka, smoczki, ręcznik, pieluchy tetrowe i flanelowe, więc tyle co nic :) Ale za to wszystko co kupuję teraz jest różowe, bo to co mam po synku to wszystko zielone, niebieskie albo kremowe :)

reklama
super zakupy i prezenciki
ja też jakby co będę mówić że pampki

dziś stwierdziliśmy z M że mamy za dużo maskotek - wszystkie dostane
i cały karton oddajemy znajomemu, który ma 3 dzieciaczków
niech się więcej dzieci cieszy :)

Witam zakupoholiczki. Ja mam wychodne w sobotę, tzn. A. zostawiam w domu, niech sprząta :-p, Adę wiozę do dziadków na działkę, a sama jadę do Poznania na wizytę do lekarza i ... połażę sobie po centrum i wskoczę do Ikei zakupić łóżko dla Ady. Już się nie mogę doczekać. Sasasasa :-p

ale szczęściara
ja z chęcią poczłapałabym po ikei choć

ludzie ale Wy macie fajnie, Nas nikt nie pyta czy coś potrzebujemy, zresztą teściowa ma Nas w d... a co dopiero reszta. Noo raz mojego męża ulubiona siostra powiedziała, że kupiła malej parę lumpków to teściowa do niej z tekstem a co Ty nie masz na co pieniędzy wydawać, ona wielkie oczy zrobiła i ze śmiechem, no co Ty babka nie mów, że nic wnuczce nie kupiłaś, teściówka puściła buraka i po rozmowie

dobre :)
aż się uśmiałam

Do góry