reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

reklama
Ewa u Was się tak fajnie mówi "na pole" heheh.. U mnie na Mazurach to nie jest znane i jak pierwszy raz usłyszałam to się pytałam na jakie pole? pole ziemniaków czy jak haha :) Fajne sa te odmienności językowe w różnych regionach Polski :)

Ja wiem Kochane,że takie ciuszki dla maluszka są niepraktyczne. Już mnie wszystkie mamy-koleżanki uprzedziły,że śpiochy,bodziaki,pajace a cała reszta się nie przyda przy maluszku,ale jak widzę takie ciuszki to mi serce do gardła ucieka a na buzi się pojawia taki banan że to poezja...Szkoda że to nie pajacyk,a pamietam że kiedyś takie bodziaki były w smyku.Muszę pilnować:-D
Mój mąż już kupił pajacyka z rogami,ogonem i napisem "little devil" w czerwonym kolorze :szok:

Ewa u Was się tak fajnie mówi "na pole" heheh.. U mnie na Mazurach to nie jest znane i jak pierwszy raz usłyszałam to się pytałam na jakie pole? pole ziemniaków czy jak haha :) Fajne sa te odmienności językowe w różnych regionach Polski :)

No tak - u nas pole :D
Wyjście na dwór jestem jeszcze w stanie zaakceptować, ale jak ktoś mówi, że coś się dzieje "na dworzu", to mnie wstrząsa ;)

A ta bluza z linka fajna, tylko cena jak zawsze powala ;)

Oprócz bodziaków, śpiochów i pajaców na lato przydadzą się jeszcze rampersy - genialny wynalazek ;)

u nas złośliwi mówią, że to dlatego, że my w galicyjskich stronach z dworu na nasze pola wychodziliśmy a pod zaborem rosyjskim zamordyzm i bieda były, więc Polacy z pola "na dwór" do pana chodzili i tak już zostało :-D

No właśnie, ja słyszałam, że szlachta idzie na dwór na na pole plebs (oczywiście nikogo nie obrażając)
Ja ma w planie zakup takiego łóżeczka, które da się przerobić na wersalkę dla dziecka, tzn, takie zwykłe łóżeczko dla bardziej samodzielnego dziecka. Wszystkie mebelki chcę w bieli, bo takie mam meble w sypialni i na początku mały będzie z nami. Nie jestem fanką takich przesłodkich mebelków z kubusiami puchatkami i innymi aplikacjami, bo wydaja mi się one jednorazowe, chciałabym, żeby mebelki rosły razem z dzieckiem. No i zero różu...

reklama
Och to ja szlachcianka jestem :-D bo u nas chodzi się na dwór. Dzieki k8libby;-)
Nie bój sie aż tak strasznie mebelków z akcentami dziecięcymi. Wbrew pozorom dzieci długo są "małe" i mebelki z misiami mogą mieć do 12-14 rż a potem i tak się rozsypią. Meble dziecięce mają jedną zaletę - odpowiednią skalę. Szafę z której będzie mógł korzystać roczniak i inne takie. Ale z różem masz rację. Różowi mówimy stanowcze nie :-D
Pamiętaj, że rozwój dziecka zależy od bodźców. Dzieci lubią kolorki, wzorki i uważam że 6-latka i tak poprosi cię o mebelki z różową wróżką ;-)

Do góry