reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Franek miał i ma komodę z czterema szufladami. Dziecko nie ma rzeczy do powieszenia na wieszakach, więc szuflady są najlepszym rozwiązaniem. Na początku ciuchów było tyle, że zajmował całą komodę, teraz mieszczą się tam też kurtki jesienne, których aktualnie nie używa, pieluszki i pudełko z chusteczkami - wszystko pod ręką.
Trzeba mieć tylko jakieś miejsce na ciuchy, z których dziecko wyrasta. Bo tych worków się dużo mnoży i to w szybkim tempie. Najlepiej zaopatrzyć się w jakieś worki próżniowe.

My osobnej komody nie kupowaliśmy. Mamy w dużym pokoju zestaw mebli z firmy Szynaka, w tym m.in. komodę, którą przenieśliśmy do Frankowego pokoju jak tam wyemigrował. O taka: komoda z szufladami GENESIS 12
Tyle że ciemny orzech.

reklama
Dziękuje za opinię i czekam na więcej :-) może rzeczywiście te szuflady bardziej praktyczne. Pokaże Wam kilka rzeczy.
Najpierw myślałam o czymś takim Komoda N-LUX Sypialnia Szafka Transport GRATIS (2103886163) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.lub takim PRAKTYCZNA KOMODA DARIA II BIS . SZAFKA (2109185001) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tylko nie wiem czy te dwie szuflady w takim razie wystarczą skoro mówicie że się bardziej przydają. Więc zaczęłam szukać czegoś z większą ilością np. Komody od LuksMar, KOMODA MAX! (2075355630) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. , KOMODA 2D4SZ - MAXON - TANIO - promarkmeble (2110479093) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., KOMODA MILANO DOSTĘPNA W 21 KOLORACH polecamy (2115667571) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., PRAKTYCZNA KOMODA DARIA II . SZAFKA (2109184343) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., http://www.magnat.iq.pl/allegro/komody/4_mid.jpg tylko nie wiem czy te szuflady nie są za małe. Oczywiście patrzę na to żeby komoda była dosyć głęboka żeby właśnie te szuflady były bardziej praktyczne, ale nie wiem czy te tutaj nie są za wąskie jak na ciuszki dla dziecka. Jest jeszcze opcja z samymi szufladami np. KOMODA FIRMY WÓJCIK CLARO TYP 42 SYPIALNIA BIURO (2079177012) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tylko że z szafkami to może nam posłużyć dłużej jak już ciuszki będą większe. No więc na koniec coś ku czemu się skłaniam najbardziej KOMODA LMDF 120 CM ----tania dostawa ------ (2113254802) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. lub Komody od LuksMar, KOMODA LMDF 157! (2075355845) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

No trochę macie do oglądania. Mnie się już mętlik w głowie zrobił. Czekam na opinie :-)
A jeśli chodzi o półkę to może macie rację, żeby nie nad łóżeczkiem. To może jakąś narożną wykombinujemy. Ale to akurat najmniejszy problem i zostawiam to na sam koniec. Ehh jak się z tym wszystkim uporam to chyba będę Wam winna zdjęcia efektu końcowego :-)

Najbardziej mi się podoba ten Wójcik (3 od końca) i Magnat (4 od końca) - nie sądzę, żeby półki były za wąskie, dziecięce ciuszki są maciupkie.
Ale tak szczerze mówiąc to żadna komoda mnie nie powaliła na kolana :)

ja bym obstawiała Milano :-)

też uważam, że szuflady są wręcz niezbędne, o ile jeszcze body czy śpiochy jakoś tam poskładasz od biedy na kupkę to skarpetki, rajtuzy, czapki, chustki, śliniaki, kosmetyki, waciki, czyściki i wszystkie te inne duperele muszą mieć szuflady. Troszkę się nie zgodzę z ewą, że dziecko nie ma wiszących ubranek - ona pisze z punktu widzenia mamy chłopca, dziewczynki już od 3-4 miesiąca mają coraz więcej sukienek, z których każda składa się inaczej i zajmuje mnóstwo miejsca, więc najwygodniej ją powiesić - ja poradziłam sobie z tym tak, że jedną z szfek w komodzie z drzwiczkami zamieniłam na szafę - wyjęłam półkę, mąż kupił w praktikerze rurkę na wymiar i przywiercił na śróbkach w komodzie i tym sposobem Natka ma swoją "szafę" na sukienki - może sama sobie w niej sukienkę wybrać ;-)

Ewa powiem Ci, że chłopiec też ma co wieszać tylko troszkę później. My kupiliśmy szafę gdzieś po 1,5 roku kiedy młody zaczął sam wybierać co ubiera ;-) poza tym zostawiliśmy kurtki zimowe (bo za rok były jeszcze dobre) doszły przejściowe, bezrękawniki, rozpinane bluzy. Maks sam je ściąga i odwiesza a najbardziej lubił sie chować do tej szafy :))
Więc my mamy szafę z wysuwanymi półkami z czego jedna jest na dole żeby własnie Maks mógł sam wyciągać.

Pewnie macie rację z tym wieszaniem. Chociaż z mojego doświadczenia wynika, że póki co (przez 14 mies.) nie ma co wieszać. Nawet koszule z kołnierzykiem i na guziki Franek ma po prostu złożone w szufladzie. Podobnie bluzy itp. Jedyne, co wisi, to kurtka, no ale to w przedpokoju :)

Ja mimo posiadania komody z szufladami na skarpety i rajtuzy mam koszyk - włożony zresztą do szuflady ;) Drugi, większy, stał na komodzie - z pierdółkami kosmetycznymi (kremy, płatki, aspirator do nosa itp.), chusteczki mokre w pudełku, pieluchy w stosiku najpierw w kącie łóżeczka, potem na komodzie, teraz w pierwszej szufladzie.

No a sukienki... Jak będę mieć córkę (na co się póki co nie zapowiada ;)), to pewnie parę sukienek "wyjściowych" dostanie, ale dopóki będzie leżeć albo raczkować, to raczej nie będę jej w domu w sukienki ubierać - plącze się to to pod nogami tylko ;) Więc do roku sukienek będzie jak na lekarstwo :)

No a sukienki... Jak będę mieć córkę (na co się póki co nie zapowiada ;)), to pewnie parę sukienek "wyjściowych" dostanie, ale dopóki będzie leżeć albo raczkować, to raczej nie będę jej w domu w sukienki ubierać - plącze się to to pod nogami tylko ;) Więc do roku sukienek będzie jak na lekarstwo :)

haha ewa, podobnie jak z tymi różami - nie bierzesz jeszcze pod uwagę, że trochę tego Ci "spłynie" w różnych prezentach.. ;-) a co najlepiej kupić w prezencie dziewczynce... oczywiście sukienkę.. i to koniecznie różową! :-)

reklama
Prezenty można zawsze przekazać dalej ;P Wszyscy moi znajomi wiedzą, jaki mam stosunek do różu, więc różowe prezenty będę odbierać jako czystą złośliwość ;P
U nas koszula z kołnierzykiem musiała się pojawić, bo Franek zaliczył w pierwszym roku życia dwa wesela ;) No i oczywiście na roczek, na Wielkanoc i na Boże Narodzenie. Za każdym razem zdejmowane po jakichś 10 minutach ;)

Do góry