reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

a ja akurat też mam medele elektryczną, która jest cichutka i odciąga swietnie, może to zależy od modelu..? ja mam taką:
medela_swing_breasepump.jpg
wcześniej miałam ręczny TT, taki:
laktatord.jpg
i myślałam że depresji przy nim dostanę! :no:

ale i tak poczekałabym z zakupem do urodzenia ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
To ja używałam coś bardziej podobnego do tego, co Karolina pokazała. Najlepiej to pożyczyć skądś albo od kogoś i wypróbować. Chociaż ja kupiłam Avent w ciemno i się sprawdził.

Nie mam skąd pożyczyć, z resztą trochę by mnie to brzydziło, już kupuję ubranka używane, więc coś tak intymnego chciałabym nowe... Jestem zdecydowana na MEDELA mini electric. Koleżanki sobie chwalą :)

k8libby dziewczyny naprawde dobrze radzą z wstrzymaniem się z kupnem laktatora do momentu urodzenia dostania mleka i karmienia. Ja dostałam mleko 3 dni po urodzeniu, przed powrotem do pracy zaczełam używac laktatora i ręcznego i elektrycznego Medeli i w obu wypadkach musiaam się namęczyc- ale to a taki model widocznie.
Skoro masz odłóżone pieniądze zawsze możesz kupić i szybko przyjdzie. a jak się nie przyda?

Ja stwierdziłam że butelek nie kupuje najwyzej podjedzie się do sklepu. Zresztą plan mam karmić cycem tylko;-)

No dobra, skoro mówicie, żeby się wstrzymać, to się wstrzymam.
kruszki, fajny ten koszyk :)

Ja się zastanawiam nad łóżeczkiem, takim dostawianym jak tam ktoś pokazał. Fajna opcja, gdybym taki kupiła, to bym nawet nie musiała przemeblowania robić w pokoju. Jak myślicie, na ile takie łóżeczko wystarczy?
http://www.bebesklep.pl/Klups_Lozeczko_dostawne_PICCOLO_bialy_90x40-1359.html

kruszki boska ta kołyska
k8libby link się nie otwiera ale myślę, że chodzi Ci o tą dostawkę 40x90 do której się przymierzam. Ja oceniam, że na 4 miesiące będzie ok jako samodzielne łóżeczko a jako dostawka dłużej ale chyba nie dłużej niż do roku. Wydaje mi się, że będzie ok póki dziecko się zbytnio nie kula i nie siada.

Byłam już w Lidlu ale zakupiłam tylko leginsy (bo kosztowały tylko 17zł ) ale to takie rajtki grubsze a nie legginsy, noga prześwituje i pieluszki (znów cena 15zł) bo jakość w porównaniu z tymi co kiedyś pokazywałam gorsza (cena w sumie taka sama tylko w necie muszę doliczyć wysyłkę;-)) a tuniki mi się w ogóle nie podobały. Młodemu dostały się puzzle z rozpędu :tak:

ej która się zastanawia kruszki czy k8libby bo posty Wam się posypały :)

reklama
Do góry