reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

K8libby siostra mojego M. też w szale radości na wieść że jestem w ciąży planowała dać nam WSZYSTKO po swoim Maksiu… hehe. Dobrze że na to nie liczyłam:tak: Okazało się że – fotelika nie ma, już komuś dała, wózek pożyczyła, ubranka wszystkie w piwnicy zżółkły, jak będzie w Polsce we wrześniu to coś podrzuci ;-) Nie Dobrze że się na to nie nastawiałam tylko zaczęłam sama kupować z moją najukochańszą siostrą, która nie ma dzieci i jest tak podekscytowana swoim przyszłym siostrzeńcem że czasem odbiera mi radość kupowania ale jak widzę jej radochę to chwyta za serce. Nie zrozumcie mnie źle - nie uważam wcale że siostra M. ma jakikolwiek obowiązek dawania mi czegoś, nie lubię po prostu takiego gadania.... Także K8libby najlepiej powiedz co jest potrzebne albo podeslij Jej linka :-)

Dzisiaj kupiłam super białe lniane spodnie w second hand, rozmiar 40 ale że na szerokiej gumie to świetnie pasują, zainwestowałam 10pln, do tego super top na ramiączkach z gumką na dole i za łączną kwotę 17pln skompletowałam naprawdę ładny zestaw. Dla mnie ceny ciążowych rzeczy są kosmiczne, zupełnie nieuzasadnione - no chyba tylko tym, że nie mamy wyboru i na wyprzedaże możemy nie doczekać :-D Owszem kupiłam parę spodni, kilka koszul ale były mi potrzebne jak pracowałam, do biura; teraz nie planuje już zakupów innych niż na używańcach.
Mnie brakuje rzeczy do szpitala, wszystkich tych laktacyjnych gadżetów i wyposażenia pokoju. Ale pokój planuję urządzić w czerwcu po wypłacie. Majowe komunie dały za bardzo w kość :szok:

reklama
k8libby - ale akurat z tym laktatorem, to ja bym faktycznie poczekała ;-) nie wiadomo, czy w ogóle będzie Ci potrzebny... i jaki? czy wystarczy ręczny, czy będziesz się bawić w odciąganie kilka razy dziennie i lepiej elektryczny.. a jak (odpukać) nie dostaniesz w ogóle pokarmu, to po co Ci on? ;-)

k8libby - ale akurat z tym laktatorem, to ja bym faktycznie poczekała ;-) nie wiadomo, czy w ogóle będzie Ci potrzebny... i jaki? czy wystarczy ręczny, czy będziesz się bawić w odciąganie kilka razy dziennie i lepiej elektryczny.. a jak (odpukać) nie dostaniesz w ogóle pokarmu, to po co Ci on? ;-)

Ja już wiem jaki chcę MEDELA elektryczna, wiem, że małego będę zostawiała z innymi więc pokarm będę musiała odciągać. Chcę go mieć juz w szpitalu. Nie mam nikogo w rodzinie po kim mogłabym go odziedziczyć, więc chcę kupic nowy.

ja tak miałam. Dostałam laktator tylko nie miałam co odciągać:-( na początek wystarczy cokolwiek a potem wyjdzie w praniu.

k8libby dokładnie madelę elektryczną. Ryczy jak wół na pastwisku. Nie było mowy o nocnym odciąganiu bo chociaż mury kamieniczne mają pół metra to i tak wszystkich budzi. No i strasznie niekomfortowe jest to, że przykładasz se do cycka taką ryczącą dojarkę na pół godziny co 2,5 jakieś takie fe to było.
Teraz nie kupuję innego ale jak się laktacja rozkręci i uda karmienie piersią to na stówę kupię cos innego i raczej ręcznego.

Ostatnia edycja:
Ja wychodzę z założenia, że lepiej kupic raz a dobrze, wszystkie moje koleżanki mają właśnie małe dzieci i mówią, że ręcznym to się zajechać można, a kurna stać mnie na taki, odłożyłam sobie na niego kasę, więc chcę taki a nie inny :)

tyko dlaczego akurat ten? ja slyszałam mega pozytywne opinie o TT
A już inna sprawa ciekawa jestem, czy tak chetnie będziesz zostawiać młodego z innymi :-D też byłam tak harda.

kakarolina, bo na dupie usiedzieć nie mogę, zawsze prowadziłam aktywny tryb życia, zawsze było dużo sportu. A teraz mam ręce związane, chcę jak najszybciej odzyskać kondycję, więc 3 razy w tygodniu wieczorami na kilka godzin moja mama będzie przejmowała małego, bo trenujemy z mężem.

Ja o madali słyszałam same dobre opinie, wszystkie moje koleżanki ją mają i nie mówiły nic o hałasie.

k8libby tylko weź jeszcze pod uwagę inny czynnik: sygnał z kosmosu zwany instyktem. Ja chodziłam do fitness klubu 6 razy w tygodniu nie mówiąc o kinach, imprezach i innych takich ale się priorytety zmieniają strasznie. Zresztą zobaczymy.
Dla mnie madela jest dojarką i nie polecam

E, ściema z tym ręcznym laktatorem. Ja mam ręczny Avent i go uwielbiałam :) Odciągnięcie ponad 200 ml zajmowało mi do 5 minut. A medelę el. wypróbowałam raz, na początku - masakra. Zapychał mi się silniczek mlekiem, ryczała okropnie, strach było to coś do piersi przyłożyć ;)

reklama
Dziewczyny, jakie ja mam ciuszki dla małej kupić? zdarzalo mi sie gdzies w necie natykać na rozmiar 50, ale rzadko...sa jeszcze jakies mniejsze? znacie jakies fajne linki do internetowych sklepow z ciuszkami? najlepiej w rozsadnych cenach:-p
nawet listy nie potrafie sobie napisac, co mi trzeba, czytam te wasze co dodawalyscie w tym watku na poczatku samym, ale sie roznia, i nie wiem ktora ewentualnie sobie sciagnac..

Do góry